Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Když jsem u O1 často měnil ty motorky na světlech, které tam zrovna nejsou dlouhodobě spolehlivé, tak jsem jezdil seřizovat rovnou na STK za 30 kč na počkání, za 15 min. jsem odjížděl i s placením!

Vloženo

Ja mám svetlá nastavené asi milimeter nad limit, a tiež na mňa nikto nebliká. Ale je pravda, že keď som bol nastavovať, bol som tam s úplne plnou nádržou + pár vecí v kufri, tj. mám to nastavené asi akurát správne. Nabudúce keď mi to budú nastavovať, pôjdem do servisu naschvál s prázdnou nádržou a úplne prázdnym kufrom, nech je zadok čo najviac vo vzduchu. :-)

• o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

No tak dnešní cenu si neumím představit, ale kalkulátory výkupu nezávazně píšou cca. 210tkč.  Nikdy v myčce, velmi solidní výbava, ještě nikdy neparkovalo v noci venku  :-)) Vždyť na STK technik málem vykřikl chlapi pojďte se na něco podívat  :D  No letos jsem rozhodl, že mu ukážu moře, tak třeba těch 5-7 tkm letos udělám  :palec2:  Kdybych nedojížděl dvě stará auta, tak by ale nebyl problém přes 40 tkm !

Už ale pošilhávám po Yetim nebo ASX.

Editováno: , autor: dick
  • o 2 měsíce později...
Vloženo

Tak jsem dnes fešáka konečně umyl, naposledy tak konec září-říjen zavoskován na zimu a pak až teď, no nebyl čas:-)  Ale stále ještě platí nikdy na myčce! A stále trvám na svém, a to platí, raději nechat špínu ležet, než ji za každou cenu drbat. Uškodím autu míň když počkám na kvalitní mytí.

Taky jsem dnes vyrobil ještě užší štěrbinovou trubici mezi práh a sedačku, fofr výroba,  mezi tunel a sedačku, ze starého kousku z vyřazeného vysavače. 

Dále použil autošampon s voskem, který je světe div se, bezkapičkový. Nemusím stírat kapičky starým froté ručníkem a pod...., ale to jsem věděl proto jsem to kupoval :-)

Nějaké foto..............

post-5078-0-59637200-1402867666_thumb.jp

post-5078-0-19146000-1402867673_thumb.jp

post-5078-0-48691000-1402867684_thumb.jp

post-5078-0-31015500-1402867692_thumb.jp

post-5078-0-08889400-1402867702_thumb.jp

post-5078-0-14935000-1402867742_thumb.jp

Vloženo

Ten nadstavec bych taky potreboval ale aby pasoval na vysavac co je u pumpy :D bo jinak to nemam sanci vysat :) Jak ja vam vsem zavidim co mate prostor si to kde udelat a ne jak my ostatni pred panelakem.

Vloženo

No a co ti brání ve výrobě vlastního nástavce k vysavači u pumpy ze starého kousku. Stejně ty jejich koncovky budou jeden průměr, eventuelně to zatáhneš jedním ovinutím izolačky. Dvakrát za rok to chce a stojí za to, protože ten humus kolem sedaček někdy bývá nechutnej  :ble

• o 2 měsíce později...
Vloženo (editace)

Mám to v sekci spotřeba, ale kopíruju to s dovětkem i sem-něco ke spotřebě:

Takže s Roomem 1,4 16V ujetá trasa 2350 km 3 dospělí a narvaný kufr na dovolenou. Z toho cca. 1600 km dálnice, zbytek okresky z velké části obcema, nebo s omezením rychlosti. Dálnice když to šlo 130-140 na tempomat a to i z kopce, protože prdel Roomíka vytváří spíše podtlakový pytel s brzdícími účinky, takže zde se v podstatě nic nenaspořilo. Pneu 16"205/45 foukáno všechno na 2,5 baru.

Spotřeba dle výpočtu 6,7 , dle PC 6,6. Se spotřebou jsem velmi spokojený a taktéž s minimálním rozdílem mezi výpočtem a PC. 

Jinak jsem z této cesty měl hrůzu, protože vždy jsem to jel s Tdi, hrůzu ze spotřeby, ale i z hluku při vyšších rychlostech. Nakonec jsem byl velmi spokojený, auto v dálničních otáčkách 3,5-4 tis celkem slušně reagovalo na pedál, je pravda, že díky tempomatu jsem nikde nemusel řadit na 4 stupeń, vše vyhrabal na 5ku. I když uznávám, že tempomat tam předvolenou rychlost nahulí lehčeji a rychleji než řidič přes pedál-nechápu to, ale o tomto jevu vím. No a nakonec ani s tím hlukem to nebylo tak zlé. Závěr, jsem mile překvapen a spokojen, příště vemu Roomíka klidně znova, no a z mého pohledu je tento typ trasy pro 1,4 vhodnější než nějaký námi známý meziměstský provoz.

Na závěr snad jen dodat, nebýt i částečného provozu po okreskách, který korigoval spotřebu směrem dolů, tak bych se samozdřejmě na té dálnici pod 7 litrů ani náhodou nedostal.

• o 3 měsíce později...
Vloženo (editace)

Tak jsem pohledal, a snese to micro SD až 32GB, doporučeno používat karty třídy Class 6 a vyšší. Ideální volba je paměťová karta třídy Class 10.

Takže teď zase budu hledat prodejce, protože tuším, až na něj vybalím nějaké třídy Class 6-10, tak bude koukat jako puk (jako já)   :kol-28: 

Vloženo

Jo díky. Dobrá je ta funkce, kdy se to spustí, když se něco mele kolem auta. To by mohlo natočit auto, které mě třeba odře, teda pokud tu kameru z auta dřív někdo neukradne  :kol-28:

Vloženo

Jo to je zajímavá funkce, já ji u své kamery taky zkoušel používat, ale problém je, že se to spustí pokaždé, když jde i někdo jen kolem, nebo jenom něco proletí kolem okna... Takže ve výsledku máš několik hodin jen blbostí a nic z toho. Mě byla kamera schopna nahrát takto i 3 hodiny přes noc. Nehledě na to, že je pořád zapnutá a žere baterku celou noc.

Ta funkce je dobrá si myslím tak maximálně někde k supermarketu, než si člověk nakoupí.. Tam se nahrávání ale zase skoro nezastaví, protože pořád někdo se pohybuje kolem auta, já v takových situacích to ani nepřepínám a nechávám kameru nahrávat v normálním režimu.

O tom kradení to je ale kapitola sama o sobě, kamarádovi kameru z auta ukradli - přes boční okno, které rozmlátili, mě zatím naštěstí ne, holt musí být dána tak aby nebyla z venku příliš viditelná, protože to není zrovna levná záležitost a zmr*ů je venku hodně  :kol-32:

Vloženo (editace)

Zn*dů je hodně co kradou auta a vykrádají je, ale mě spíš podivují ty malý sráčové do 15-ti let co si to dovolí. Někdy bych je zabil. To dřív nebylo, a mladej si doma stěžovat, že ho někdo kopl do prdele, když mu na kole kličkoval mezi autama,trefovali se koulema do aut a pod., ta ho kopnu ještě jednou  :kol-28:

To bys koukal co u nás v okolí jezdí takových malých sráčů na horských kolech s chromovanejma čepičkama na ventilku. Všechny jsem koupil já. Ale tomu se po prvním rozčílení pak jen směju. Nic se nezničí, jen se zase korun koupí nové, Akorát se to nesmí moc utahovat, aby ty hovádka neurvali ventilek :-) A každý rok dokupuji nové, asi je ještě nemají všichni :-)

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Tak jsem si udělal radost a do dílny něco zakoupil, snad alespoň, na to dofukování to využiji :-)

post-5078-0-04569800-1424347661_thumb.jp

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...