vranis7 Vloženo 2. Únor 2014 Sdílet Vloženo 2. Únor 2014 Zdravím, chci se zeptat mám rok Superba 2,5TDi a po roce se mi ozval nepříjemný zvuk, když najedu na nerovnost nebo přes retardéry(cokoliv) ve městě kdekoliv tak slyším vrzání na levé straně u řidiče nevím jestli ve předu nebo vzadu, ale slyším to jenom v autě? Co to může být opotřebené tlumiče nebo čepy? Díky za odpověď Vranis7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 2. Únor 2014 Sdílet Vloženo 2. Únor 2014 Zdar, opověděl sis sám Tlumiče, čepy, resp. vše kolem tlumičů (horní uložení, pera, atd). a Vše kolem náprav (čepy a uložení) Bylo by dobré snažit se a zachytit trochu lépe ten zvuk. Klidně za pomoci kamaráda vzadu, který třeba vystrčí hlavu z okna a bude poslouchat, kde a co. Když se to stává jen při nerovnostech, tak zkusit na místě s celým autem zalomcovat, však ono se to projeví..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vranis7 Vloženo 2. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 2. Únor 2014 Projeví? Zatím jenom slyším vrzání po čase ucítím každou díru? Je lepší když, dám příklad tlumič jede teďka na 60% a nechat ho nebo počkat až skoro doslouží a vyměnit za nový pokud to bude tím tlumičem teda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 3. Únor 2014 Sdílet Vloženo 3. Únor 2014 (editace) Projeví tak, že když po tom půjdeš. Zalomcuj s tím autem pořádně. Můžeš to třeba i zvednout, podívat se na vůle a tak. Vrzání za jízdy na hrbolech je hodně široký pojem Může to opravdu způsobovat cokoli a nic konkrétnějšího Ti tady nikdo nenapíše a věř mi, že teď jsem s Tebou hodně trpělivý.... Editováno: 3. Únor 2014, autor: SUP1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rabbit Vloženo 3. Únor 2014 Sdílet Vloženo 3. Únor 2014 (editace) Pokud nikde nic nebouchá a jen to vrže, tak to vem na Wapku a oplachni celý podvozek a uvidíš, jestli se to změní. Mě osobně vrzala Octavia a zjistil jsem, že to bylo uložením stabilizátoru, tak jsem tam stříknul WD a byl klid. Může to byt jen bordel na podvozku, ale taky něco jinýho ono se to na dálku blbě hleda a zjišťuje. Editováno: 3. Únor 2014, autor: Rabbit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rabbit Vloženo 18. Únor 2014 Sdílet Vloženo 18. Únor 2014 vranis7, tak jak jsi vyřešil problém s vrzáním, čím to bylo??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 24. Únor 2014 Sdílet Vloženo 24. Únor 2014 U me to dela tahlo ke snimaci zatizeni pro svetla. Promazani nepomaha. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lupiik Vloženo 12. Březen 2014 Sdílet Vloženo 12. Březen 2014 Mam stejný problém.. Uz ste to nekdo vyresil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 12. Březen 2014 Sdílet Vloženo 12. Březen 2014 ještě že to není hučení na straně řidiče Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka1990 Vloženo 10. Duben 2014 Sdílet Vloženo 10. Duben 2014 Dobrý den pánové, prosím o radu. Při jízdě se mi ozývá takové kolísavé hučení pravděpodobně od pravého předního kola.(nejedná se o setrvalé hučení jako od ložiska) Ještě výraznější to je při vytočení kola do rejdu. Nějak už nevím co s tím. Vyměnil jsem vnější homo kloub, vnitřní jsem vyčistil a dal novou tukovou náplň, projevovalo se to před i po opravě. Teď jsem měnil kola za letní a problém stále přetrvává. Vůli v nápravě ani v řízení jsme nenašli. Jediné čeho jsem si vědom je vymačkané uložení stabilizátoru. Pochybuji však, že problém vzniká od tud. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 10. Duben 2014 Sdílet Vloženo 10. Duben 2014 Skus tam dát olej do toho uloženi a uvidíš co to udělá Kdysi to kolega udělal na focusu a zmizelo to Možná to nepomůže ale za testnutí nic nedáš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rabbit Vloženo 10. Duben 2014 Sdílet Vloženo 10. Duben 2014 Uložením stabilizatoru to nebude, to by ti vrzalo, nebo bouchalo, ale rozhodně nehučelo. Zameřil bych se na homokloub, nebo ložisko. A tu výměnu vnějšího homo kloubu, jsi dělal sám, nebo servis?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka1990 Vloženo 10. Duben 2014 Sdílet Vloženo 10. Duben 2014 Uložení stabilizátoru se opravdu projevuje vrzáním. Po namazání ustalo. Problém však s hlukem od kola setrvává. Zvuk bych řekl, že je něco mezi hučením a slabým a pravidelným klepáním. Při průjezdu ostré zatáčky hlasitost vzroste a pravidelnost opakování zvuku klesne.Jediné co mě napadá je to ložisko. Dlouho jsem jezdil s vadným kloubem který dost křupal a vibroval. Nemám zkušenosti zda špatný kloub může poškodit ložisko. A zda se vadné ložisko může projevovat zmíněnou hlučností. Když jsem se totiž setkal s vadným ložiskem bylo to stálé hučení které mělo stále stejný tón, který nekolísal.... Výměnu kloubů jsem prováděl sám společně s tchánem v jeho autoservisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rabbit Vloženo 10. Duben 2014 Sdílet Vloženo 10. Duben 2014 Měl jsem na mysli jestli tě v servisu neojebali a nenechali starý homo kloub. Já si myslím, že to bude tím vnitřním homo kloubem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 10. Duben 2014 Sdílet Vloženo 10. Duben 2014 po nějaké aspoň trošku delší jízdě sáhni na to kolo odkud to jde, ať můžeš vyloučit to ložisko, bacha, může to být pěkně horké, kdyby to tak bylo a pak ty homouše asi no, nebo špatně sjetý gumy třeba nemáš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka1990 Vloženo 11. Duben 2014 Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 Pneu se sjíždí rovnoměrně. Ještě mě napadlo zda to nemůžou vyluzovat kotouče. Ty se sjíždí pěkně mizerně a možná budou i mírně zvlněné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 11. Duben 2014 Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 Ložisko... P.S.špatnej kineťák umí zničit nejen to, ale i silentbloky na ramenách i motoru... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zárubič Vloženo 19. Červen 2014 Sdílet Vloženo 19. Červen 2014 Mě to taky vrže na levý straně.Nejhorší je že mi na stk a pak jeden servizák řekli že tam nic není a vše je v pohodě.Po nějáký době mi to začalo vrzat i u malý nerovnosti.Kámoš má Oi a nechal namazat nějakou gumu co je u tlumiče nebo co a má pokoj.Prej je opřená o něco a pak vrže.Já pustil nahlas rádio a čekám co se bude dít čas ukáže Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.