Přejít na obsah

Sjíždění předních pneumatik vnitřkem

STEFAN DEAK

Doporučené příspěvky

Zdravym vsetkych,

Mam taky problem na fabii 1.4 mpi 2000 rocnik ze velmi zere predne pneumatiky z vnutra uz som bol 2 x na geometrii ajtak zere.

Co som kupil nove zimne 11/2008 pouzival som aj cez leto mozem teraz zahodit lebo z vnutra normane droty trcia von tak su zozrate.Poradte co by trebalo vymenit alebo nastavit ked uz ani geometria nepomoze. Vdaka .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm zajímavé....a s autem to máš jak...?nedávno jsi ho koupil a ted zjistil tohle nebo máš auto už nějakej pátek a z ničeho nic se ti začly sjíždět kola zevnitř...?nějak to nechápu....Pokud nepomáhá geometrie a sjíždí se ti pneu opravdu hodně k jedný straně bude chyba asi někde jinde... (auto po nehodě,ohnuté rameno...)

Odkaz ke komentáři

• o 4 roky později...

Kluci, obracím se na Vás s dotazem. Sjíždí se mi na RS přední pneu na vnitřní hraně (cca 1cm šířky). Nechal jsem udělat novou geo, dal jsem nové pneu a mírně se to zlepšilo, ale nezbavil jsem se toho. Proto přemýšlím co s tím, nerad bych kupoval pořád nové pneu na sezonu. Jde to nějak vyřešit přes sbíhavost nebo by bylo řešení tam dát stavitelné horní uložení a odklony naladit ? Díky za rady.

Odkaz ke komentáři

No když jsem ji koupil, tak tam byly origo kola a nebyly špatně sjetý - takže je tam někdo dal před prodejem. Začal jsem s tím jezdit a udělali se zadní silentbloky na ramenech a pak geo jelikož jsem zjistil, že se to sjíždí. Je tam sníženej podvozek Weitec -25mm oproti podvozku RS... Zkusím teda asi jinou geo co mi na to poví :kol-32:

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Mel jsem ten samej problém na RS - ono to ma odklony od A uz z fabriky, takze dle geo protokolu jsem byl normalne v zelenejch hodnotách.
Kazdopadne na tomhle typu Phersonu toho s odklonama moc neudelas-spis nic nez moc-me teda na geo se snazili pomoct, ze to ladili co to slo nahore na ulozeni, dole na cepech aby to byl co nejmensi odklon, ale tomhle aute proste nic zásadního nezmenis.
Ja jsem prave i castecne kvůli tomu daval stelovak(a foukam teda predky na 2,8at.)-když to snizis, tak se ti odklony do "A" zmensej, takze naopak ten snizenej podvozek by na tohle mel bejt lepsi. ja od ty doby muzu zase relativne jezdit jako clovek a nemusim během sezony několikrát otáčet a prehazovat gumy.
Dalsi věc je ta, ze když udelam geomterii před zimou a po zime, tak během toho pulroku to je stejne zase rozhazeny a když to pak doladej, tak jsou ty hodnoty o něco malo zase jiny nez byly-proste vezmes nekde párkrát diru a je to.
Nebo zkus ještě zajet na geo jinam-ono jsem se setkal s tim, ze jsem byl jinde, kde mely stejnou masinu, ale bylo to uplne naho*no-jestli blbe zkalibrovana nevim...

Editováno: , autor: Q-Ball
Odkaz ke komentáři

Diky za info. Ja jsem v utery nahodil letni kola. Je zajimavy ze na zimakach mi ten vzorek mizi temer soumerne,jsou tam malinko vic kraje ale na obou stranach behounu... Jelikoz s tim ted moc nejezdim tak udelam cepy,horni ulozeni a necham udelat geo s jeste vetsi sbihavosti. Byla tam 0 a sjizdelo se to vic nez kdyz tam dal 1,6 takze zkusime jeste pridat a uvidi se... Holt je to laborovani ale radsi tak nez menit gumy...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...