Lucasse Vloženo 3. Březen 2014 Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 Už nějakou dobu se mě i dalším pasažérům při spuštěné ventilaci (ať už chlazení nebo topení) špatně dýchá - typicky jako v létě při spuštěné klimatizaci. Však to asi znáte jak.. Zajímavostí ale je, že klimatizaci manuálně nezapínám (mám klasickou jednozónovou), ale když se podívám v palubním počítači jaké spotřebiče jsou zapnuté, mám tam - klimatizace. Jak ji teda mám vypnout, když chci mít jen spuštěnou ventilaci bez klimatizace? Něco mi uníká v tom smyslu, že čidlo na základě okolní teploty samo aktivuje klimatizaci podle nastavené teploty? ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 3. Březen 2014 Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 tipl bych že na to má vliv vlhkostní čidlo v interiéru... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Březen 2014 Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 Nemáš nastaveno ovládací kolečko ovladače směru proudění vzduchu v poloze čelní sklo? To by totiž mělo automaticky spouštět klimatizaci. Je to i v manuálu a takto to funguje už u OII. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucasse Vloženo 3. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 Nemá čidlo vlhkosti, slunečního záření a čistoty vzduchu jen dvouzónová klimatizace? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucasse Vloženo 3. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 Nemáš nastaveno ovládací kolečko ovladače směru proudění vzduchu v poloze čelní sklo? To by totiž mělo automaticky spouštět klimatizaci. Je to i v manuálu a takto to funguje už u OII. Zrovna pročítám manuál ke klimatizaci apod, ale tohle mě nenapadlo. Většinu času mám nastaveno proudění vzduchu na nohy a trochu i na čelní sklo, takže to hned až budu v autě prubnu! Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucasse Vloženo 3. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 (editace) Tak mi to nedalo a byl jsem to hned prubnout a problém stále přetrvává. Klimatizace je stále "zapnutá" v jakémkoliv směru proudění vzduchu. Ještě dodám, že na tlačitku klimatizace A/C nesvítí signalizace. Pawouk: pokud jsem nastavil proudění vzduchu pouze a jen na čelní sklo, signalizace se na tlačítku A/C rozsvítila. Při změně směru proudění vzduchu na jakýkoliv jiný režim, kontrolka zhasla - takže tohle "funguje" v pořádku. V menu komfortních spotřebičů je ale stále aktivována klimatizace.. Editováno: 3. Březen 2014, autor: Lucasse Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 3. Březen 2014 Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 a není pod pojmem klimatizace i topení? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stonek Vloženo 3. Březen 2014 Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 Ano, je to tak. Zobrazuje se to tam jako "klimatizace" ale mysli se tim komplet topeni a klima. Takze staci mit spusteny vetrak a uz se ve spotrebicich objevi "klimatizace". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucasse Vloženo 3. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 DIval ses na to u sveho auta a mas to stejne? Mam tuseni, ze driv jsem tam nemel napsanou klimatizaci a to sem mel zrovna spustenou ventilaci. Ale cert to vem, at tam ta klimatizace napsana je, ale proc se pak v aute hur dycha jakoby byla klimatizace normalne spustena? Takova capina a jak dokaze zneprijemnit jizdu v aute. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 3. Březen 2014 Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 popravdě nerozumím tomu hůř dýchá? naopak se zapnutou klímou se přeci líp dýchá vzduch je sušší a příjemnější... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucasse Vloženo 3. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 nene, po čase když máme zapnutou klimu, tak se dýchá hůř - jak píšeš, je to suchej vzduch. Příjemnej snad jen chvíli. V létě jsem to řešil tak, že klima byla zapnutá na přeskáčku s klasickou ventilací. Když jedem k našim nějakých 150km, tak to jde hodně poznat jestli zapínám klimu. Kdyby se to projevovalo jen u mě, tak to asi kašlu, ale i mladé to nedělá dobře. Samo neberu v potaz malé přesuny, to je fuk, ale když se jede těch 100km tak už to je hodně znát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 3. Březen 2014 Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 popravdě vždy jsem měl automatickou klimu a nikdy v životě jsem ji nevypínal.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucasse Vloženo 3. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 tak třeba si ji v dalším autě taky pořídím bylo by to asi lepší.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 3. Březen 2014 Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 No to tvůj problém se suchým vzduchem ale asi nevyřeší, to bude i u automatické klimy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stonek Vloženo 4. Březen 2014 Sdílet Vloženo 4. Březen 2014 DIval ses na to u sveho auta a mas to stejne? Mam tuseni, ze driv jsem tam nemel napsanou klimatizaci a to sem mel zrovna spustenou ventilaci. Ale cert to vem, at tam ta klimatizace napsana je, ale proc se pak v aute hur dycha jakoby byla klimatizace normalne spustena? Takova capina a jak dokaze zneprijemnit jizdu v aute. Ano, mam to take tak - manualni klima, tlacitko A/C vypnute a ve spotrebicich je klimatizace videt. Kdyz zapnu tlacitko A/C, tak ten graf viditelne vzroste. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaro9999 Vloženo 5. Březen 2014 Sdílet Vloženo 5. Březen 2014 Keď dám ručne otáčky ventilátora na 0 (vypnem ventiláciu), tak na obrazovke komfortných spotrebičov názov "klimatizácia" zmizne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.