Přejít na obsah

Pískání vzduchu


Avesa

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny majitele Superbu,

 

Už vážně nevím tak vás du sem otravovat s jedním mým problémem.Když jedu na cca 80 km/h tak slyším nepříjemný pískání vzduchu z pravé přední strany zpolujezdce.To pískání se stupnuje jak rychle jedu tzn kdyz jedu cca 120km/h tak uz je to slyset primo brutalne.Zjistil jsem ze kdyz na climatronicu zapnu Recirkulaci vzduchu tak to zmizi uplne.Problém je vyresen ale nastava dalsi problem mlzí se mi skla a furt me to otravuje to zapinat a vypinat.Mel jsem to u jednoho opravare vyndal palubku a nic nezjistl.Jsem absolutne bezradnej a nevim co mam delat.Mozná to bylo bourany prave na pravou stranu.Vubec nevim jestli to je tim.Ale kdyz je klimatronic vypnuty nebo zapnuty neni v tom rozdil piska to jako krava.Jen recirkulace pomaha.Menili jsme filtry vsechny stale to dela.Vím ze mi tu spousta lidi napise volume up ,ale to neni reseni.Potrebuju jen nejaky napady co stim.Díky za vsem z nápady co s tím. :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neduď tragéd :kol-28: . Naše služební Oktávka dělá to samý, ale protože je služební, tak to neřešíme :kol-28:

Jsou horší závady, i když chápu, že detaily někdy umí otrávit život

A to, že máš sucho v autě, neznamená, že máš sucho pod kobercem. To Ti asi naznačoval VICK.

Odmontuj pravý kastlík a objeví se před Tebou ventilátor topení. Podívej se, jestli je pořádně utažený, ale pozor, jsou tam 3 sedmičky šroubky a do plastu, tak to nestrhni. Když už to budeš mít takhle pěkně rozebrané, podívej se, jestli tam jsou dobře napojené všechny rozvody (na nohy, středy a nahoru). Ev. přetěsnit (stačí elektrikářská izolačka na vnitřní plast, který zapadá do toho většího - párkrát omotat, aby to tam hezky napevno sedlo-tohle odstraňuje i nepříjemné lupání v palubce. Udělat to i na těch středových průduchách)

Pak bych ještě dotáhnul samotné topení: sundat plast pod torpédem, filtr ven a jsi u šroubů - taky dotáhnout....

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je uplně normalní, že když zapneš recirkulaci, tak se ti po určité době zamlží auto. Protože zavřeš klapku a z venku se ti nedostavá do auta čerstvý vzduch. Recirkulace slouží k rychlejšímu vyhřátí, nebo schlazení auta, tak že se po nějaké době musí vypnout pravě proto, aby se auto nezamlžovalo. Tak že bych nějakou vlhkost pod koberečkama vůbec neřešil. A raději bych se podíval z venku pod torpedo, to je ten plast pod oknem a pod filtr, jestli se ta klapka pořadně otvírá. Může být přidřená a otvírat se jen trošku, proto to píská a když ji zavřeš tak vzduch neproudí a proto nepíská.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

pokud se jedná o pískání kolem sloupku, tak mě to dělalo taky, ale zkušený technik mi seřídil dveře, respektive zámek jak na sloupku tak ve dveřích a přestalo to. Dělala to ta přítlačná guma na dveřích, někde prostě nedoléhala a byla tam škvírka. Konečně jsem zase při jízdě bez nervů :-)

Editováno: , autor: peat
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

To nemusí být klapkou.

Snad neznám Supa,kde by VAGína nehlásila žádnou klapku. prostě běžná věc

Klapky jsou dole na topení a jestli je někdo vymontoval bez toho, aniž by musela palubka pryč a nadzvedávání topení, hlasitě mu zatleskám a poprosím o podrobný report. Ty spodní klapky sice drží na dvou šroubkách, je na ně vidět, ale musí se povolit dalších padesát šroubů, demontovat spoustu věcí a pracovat celý den. Takže pokud má někdo nějaký fígl, jak s tím vyjebat, sem s ním :kol-28:

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

tak to dávám taky zapravdu SUP1 protože výmena klapek  v S1 je opravdu peklo oproti O1 kde to byla brnkačka :-)

 

musí dolu celej spodek palubky i cast tunelu,

kluci co mi to delali V71 a V85  jsou borci, protože to dali za cca 6 hodin tam i zpet je pravd azer uz to meli nacvičený z minulejch S1 a navic nic neulomili :-) 

 

takže bez cviku je to na prd.....ale zadní náprava se sundavat nemusí :-) a to je SUPER :-) !

 

a pískání muze byt i kombinace nedovirani klapky vnitřního okruhu a trochu sedlejch dveří..

 

schvalne zkuste kouknout tomu komu to píská, zda nemáte trochu sputovaný dveře dolu == zda nedrhnou o oko zámku v rámu dveří pokud ano pak tesnici guma nedoleha jak má a tlak vzduchu začíná hrát svou muziku:-)

Editováno: , autor: spacewerk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...