Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak se po necelých sedmi letech loučím se svým bílým Style 1.4 16V a zítra si jdu pro Trumf Ambition Plus 1.2TSI, Rosso Brunello.  Pro začátek hodím alespoň konfigurák: http://skoda-car-configurator.cloudapp.net/CarCard/52136294

Při výběru auta jsem zjistil, že za Roomster je v dané cenové hladině velmi těžké (ne-li nemožné) najít odpovídající náhradu. Žena si Roomster natolik oblíbila, že nic jiného ani nechtěla. S 1.4 jsem nalítal přes 230.000 Km bez jediné závady tak doufám, že s TSI bude sloužit stejně dobře.

Vloženo

Z výroby, už je hotový, zítra pro něj jedu :) Celé to trvalo cca měsíc.

pekné! :) škoda že nieje Ambition Trumf aj  u nás v SR :( skladovka alebo do výroby??

Většinu času tam tažné nebude :), asi bych se bez těch parkováků obešel, ale byli v paketu tak když už tam jsou :).

ako tak pozerám, zistil som že máš tažné-to vlastne ani parkováky vzadu nepotrebuješ :D :D

Vloženo (editace)

Objednával jsem 26.2. a 25.3. volal prodejce, že auto dovezli. Určitě to není skladovka, s kombinací Ambition Plus a tažné jsem měl v konfiguráku trochu problém, nakonec se to povedlo nastavit. Po objednání jsem ještě první týden dolaďoval výbavu (8 repro, disky). Auto mělo psáno výroba 13.týden (což je nyní) a v úterý bylo na saloně. Asi klika. Jinak byl prý problém s prodejci v pohraničí, kteří objednávali spoustu Roomsterů a prodávali je do zahraničí a tak jej Škodovka přestala prodávat za hotovost a lze jen na úvěr (prodávám jak jsem nakoupil).

Editováno: , autor: Xantrix
Vloženo

Máme Roomstera sedmým rokem a jsem moc spokojeni. I dle slov prodejce mnoho lidí přijde znovu pro Roomster, protože težko hledají náhradu. Říkal, že má zákazníky, kteří mají doma třeba i třetího. Přiznávám, že bych třeba časem bral i něco jiného (Volvo, Subaru, BMW), ale vzhledem k dostupným financím (rekonstruovali jsme byt), k požadavku že auto musí být nové  a našim potřebám jsem prostě nic jiného (lepšího) nenašel. Navíc je to auto, které znám a vím co od něj můžu čekat, jedinou (a podstatnou) neznámou je pro mě motor, ale při testovačce se mi moc líbil tak jsem si řekl  že ho prubnu. Žena je s Roomsterem moc spokojená a jiné auto by snad ani nechtěla, ale až jednou pořídím něco z jmenovaných tak si myslím rychle zvykne.

Vloženo

Tak auto už je doma, měl jsem v plánu hned udělat nějaké fotky, ale auto jsem přebíral s šílenou migrénou a vůbec jsem si první jízdu neužil. V něděli se chystám na výlet do Luhačovic tak nějaké foto udělám a večer ho postnu.

Vloženo
Tak z plánovaného focení zase sešlo :(. No vzal jsem to alespoň narychlo mobilem, za kvalitu se předem omlouvám.

Dnes jsme ujeli cca 300km v pěti lidech a první dojmy jsou takové, že jsem nadšen. Naprosto pohodová jízda, Buchlovské kopce v obsazení 4 dospělí + 1 dítě (ne mimino) s přehledem na 5. rychlostní stupeň, cesta zpět i s klimoškou. Průměrná spotřeba 6.4l/100km. Držel jsem se rychlostních limitů, na cestě od Buchláků k Uherskému Brodu jsem si prubnul tempomat a je to naprostá pohoda. Překvapilo mě jak je auto tiché. Zase jednou mě cesta bavila a těším se na další výjezd.

Ukázalo se jak je svět malý, když jsem při zastávce u bistra Tramp potkal jednoho z uživatelů fóra, který si po krátkém rozhovoru vzpomněl, že četl můj zdejší příspěvek. Bylo to milé setkání, jen škoda, že nebylo více času.

Prosím o informaci od zkušených uživatelů TSI. Co od něj mohu očekávat na dálnici při běžné rychosti 130-140km/h? Zajímá mě hluk, spotřeba, dynamika atd. Předem díky za info.

post-12554-0-31581600-1396208202_thumb.j

post-12554-0-49597700-1396208203_thumb.j

post-12554-0-60685000-1396208204_thumb.j

Vloženo

Moc pěkné a ta barva...  :kol-47:

Náhoda super, svět je malý, také jsem se několikrát přesvědčil  :kol-28:

Na dálnici při rychlostech kolem 130-140 já ve svém autě slyším hlavně aerodynamický hluk, který s přehledem překoná hluk motoru, není to ale nic extra nepříjemného, trochu zesílit radio a je to OK  :kol-28: . Spotřeba je s tímto motorem dost různá a hodně záleží jak se s tím autem člověk naučí jezdit, mimo město se dá bez problému jezdit kolem 5 litrů a nebýt brzda provozu, ovšem, když to třeba na dálnici "poletíš" 140, tak počítej, že se to klidně vezme i 8 l/100...  Já mám s tímto motorem dlouhodobou spotřebu cca 5,5 l/100 km, ale jezdím hlavně mimo město a dálnice při rychlostech 110-120 km/h, což je na spotřebu ještě ideální. Jinak jsem už dělal i pokusy s co nejnižší spotřebou a dostal jsem se na trase Ostrava - Olomouc když jsem nejel po dálnici na 4.1 l/100 km TADY fotky.. Ovšem to už musí být ideální podmínky a prázdná cesta  :kol-28: ..

Předjíždět i na dálnici, kdy potřebuješ vyrazit z mezi aut a rychle předjet není špatné, na 1.2 je to super, mám teda automat, ale když na to šlápnu, tak si to podřadí bez problému ze 7° i na 3°a vystřelí to v rámci možností slušně, proti dynamice nemohu nic říct, jsem s tímto motorem spokojený. Nicméně je s tím motorem hodně znát, když máš naložené auto, to už se tomu bohužel moc nechce..

Vloženo (editace)

Nádhera :kol-47: Máš ten samej volant jako já....někde jsem četl že tříramínko se drží nic moc,že lepší čtyř...jak je to u tebe.?škoda že kuže není perforovaná....že je hladká....

Ještě se zeptám jaké dává škoda z výroby pneu?značku....

Editováno: , autor: mira
Vloženo

Pekne, mám rovnaký motor ako ty a pri 130-140 je to tak nejak ako píše Galvi. Spotreba okolo 8l na 100. Dynamika je dobrá no od 130 nejaké extra zrýchlenie nečakaj. Hluk prekryje rádio :)

Inak ja jazdím väačšinou mesto (podla predpisov) a dialnicu(okolo 150 väčšinou) a dlhodobú spotrebu mám 6,7l/100km

PS: ten volant vyzerá super :)

Vloženo

Galvi: Díky moc :). Auto jsem koupil na denní dojíždění do práce (50km jedna cesta), většinu času strávím na okreskách a na dálnici se podívám jen sporadicky. Z jízdy do 90km jsem nadšený, delší dálnici pojedu až v červenci na dovolenou tak proto ty otázky :). S 1.4 jsem zvládal Chorvatsko za 6,1 tak jsem zvědav na TSI.

mira: Díky. Volant mi přijde fajn, ve starém mám dokoupený potah, protože už byl hodně odřený (asi od snubáku), a věnec je s potahem dost silný. Ten nový mi přijde akorát. Pneu z výroby je Bridgestone Turanza ER300. Osobně mi ty gumy hodně vyhovují, jsou skvělé na vodě. Zkusil jsem i Barum, ale další sezónu jsem se vracel k Bridgestone. Na starém mám 16" na novém 15". Přijde mi, že 16" lépe sedí, ale méně vydrží. Navíc při tak vysokém nájezdu s těmi 16" mám pocit že to dost odnáší podvozek.

PyroSVK: Díky za info. Tvoje fabule je taky moc pěkná. Volant se myslím povedl, pěkný je i chrom dekor na řadičce. Pustili se do plastického provedení a vypadá to dobře.

Vloženo

Jenom taková blbost, ale ve starém Roomsteru (2007) jsou ovladače klimatizace kulaté a přijde mi to lepší. Lze je uchopit s libovolným natočením ruky, není třeba za jízdy zkoumat v jaké jsou poloze aby s ním mohl člověk otočit. S novými ovladači (nevím jak popsat tvar) je vždy nutné zkoumat v jaké je poloze a podle toho natočit úchop. Ale jak jsem psal je to jen taková blbost.

Vloženo

Jo no, zas na ty staré ovladače si hodně lidí stěžuje, že vypadají jak knoflíky od sporáku :D ale já jsem si na ně zvykl a ladí se stejným tvarem knoflíku na rádiu Dance :)

Vloženo

Posledně je tady někdo nazval vršky od coca-coly  :kol-28: .. Ale jestli se ti nelíbí, zkus si ty své poměřit a případně sehnat někde na vrakáči ty staré, beztak budou rozměrově stejné a jen přehodíš čudlíky..

Vloženo

Ovladače nepřehodíš, nejsou uchycením zaměnitelné, a celý panel měnit není taky jen tak-potíže s elektrikou. Zítra dám foto na čem ty staré ovládače drží.

Vloženo

Ty ovladače ani měnit nehodlám, zase tak podstatné to pro mě není, spíš je to ukázka toho, že ne vše se posunulo k lepšímu. Vcelku na autě ani žádné velké úpravy nechystám. Zatím přemýšlím o plynové vzpěře a nějakých LEDkách.

Vloženo

Nějaké foto těch starých ovládaču, hlavně na čem tam drží, jestli to někoho zajímá. Vyndávají se tahem v ose směrem od palubovky, moc to nedrží, není co ulomit ani utrhnout, prostě pořádně zatáhnout, není se čeho bát-když se nemá co stát :-)

post-5078-0-74701800-1396543470_thumb.jp

post-5078-0-19809700-1396543495_thumb.jp

post-5078-0-74470700-1396543510_thumb.jp

post-5078-0-01944900-1396543521_thumb.jp

Vloženo

Plynovou vzpěru taky chystám,ledky do světel do interieru též :kol-47: jinak já nebudu mít s čím porovnat,ty ovladače..mám fabii,takže pokračuju dál...Jinak poznáváš nějak šetření oproti starému modelu a novému(po fl?)někde jsem to četl..snad i tady na foru že je to znát....

Ještě se zeptám...jak chladí manuál klima?já jsem měl pujčenou včera fabii II 2008..je tam klimatic...a přišlo mě to že žádná sláva oproti jedničkový fabi..ta chladí nádherně....

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...