Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Hoj,

jaké máte rychlosti km/h na jakém kvaltu u 1.9 TDi 74kW? 

Pořídil jsem po delší době naftu a tak nějak nemám odhad, jestli to jede jak má. 1 2 4 5 táhnou suprově, turbo sviští a táhne o sto6, jen mi přijde, že je trochu slabší 3. Na 4000rpm mám 110km/h, je to v pořádku? Auto je v kombajnu a na 185/60/14. 

Díky moc

Vloženo

Kód motoru těžko ovlivní rychlost - ale zkus pohledat a stáhnout si dílenskou příručku nebo aspoň knížku z nakladatelství GRADA o fábuli - a pak si spočítat z údajů o jednotlivejch převodovejch poměrech celkovej převodovej poměr od kliky až na kola. Já jsem si takhle před lety spočítal podle obvodu kola změřenýho provázkem a celkovejch převodů počty otáček, který můžu bez rizika překročení limitu rychlosti používat v závislosti na zařazeným kvaltu - a protože otáčkoměr jsem měl ocejchovanej podle přesnýho servisního přístroje, dokázal jsem jezdit daleko víc "na hranici" než kdybych se spoléhal na tachometr a jeho (ne)přesnost - nebylo problém jízdou podle otáčkoměru "vyškolit" měšťáky projetím přes jejich "check-point na padesátce" rychlostí 49,7km/h a po následným zastavení jejich hlídkou se jich neviňoučce ptát, čeho že jsem se to měl jako dopustit...?

Vloženo

Můžu vyzkoušet až budu mít cestu, auto sice mám na 205/40 R17 ale myslím že rychlost sedí, tyhle motory nejlíp jedou na 4, tam je vidět jak se to při 1900ot posbírá a táhne do těch 3800-3900ot pěkně, tam pak nemám problém mít 150km/h  :kol-47:

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...