angel.CZ Vloženo 1. Květen 2014 Sdílet Vloženo 1. Květen 2014 Ahoj, již delší dobu si všímám že mi tacho ukazje více než ve skutečnosti jedu. Co jsem se ptal tak u každého vozu ukazuje cca o 2-5KM/h více (asi nějáka ochrana proti rychlosti od výroby, či co). Jenže podle navigace i ukazatelů u cesty mi průběžně ukazuje do 150km/h tak o 8-10km více a nad cca 150-220 mi ukazuje i o více než 10km navíc.... Kola i gumy mám dle techničáku v pohodě (jak 16´´ tak i 17´´) ... Je to normální, nebo je někde závada ? Jde mi o to, že vlastně za rok mi to přidá k ujetým kilometrům i 3500km navíc.... Díky za info :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
susta Vloženo 2. Květen 2014 Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 Máš Climatronic? Pokud jo tak na něm před jízdou zmáčkni ECON+šipka dolu+modré tlačítko. Pak se pomocí šipek musíš dostat na tuším 16 kanál a tam uvidíš celkem přesnější rychlost. Ale opatrně! Sleduj cestu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 2. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 Heh... tak pred jizdou, nebo pri jizde ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 2. Květen 2014 Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 susta- to fakt jde jo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 2. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 Do hodiny potvrdim, ci ne.... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 2. Květen 2014 Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 Jo jde to i za jízdy. Jinak tachometr ukazuje vždy více. Záleží na pneu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 2. Květen 2014 Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 na to docela vždy spoléhám, že ukazuje více Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
susta Vloženo 2. Květen 2014 Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 před jízdou sem psal aby ses v tom nevrtal za jízdy jinak jo jde to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 2. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 No, to je sice fajn, ale asi jsme si moc nerozuměli :-D Já potřebuji, aby mi hlavní tachometr ukazoval dobře. Že ukazuje trošku více, je fajn, ale to je mi celkem na nic... chtěl bych přesnou rychlost (+ - 1-5km/h).Postup jsem hodil na youblbe: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
susta Vloženo 2. Květen 2014 Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 (editace) myslím, že tohle nemá řešení...dělá to každý auto....jak píše motosman záleží na pneu, stavu auta atd...tady máš o tom článek... Tachometr ukazuje 130, ale auto jede 116 nebo 135 km/h Editováno: 2. Květen 2014, autor: Pawouk Upraven odkaz. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 2. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 Jak jsem psal, pneu mám normální, dle TP ... no škoda... takhle bude mít auto vlastně za 2-3-4 roky o 10 více, než veskutečnosti má ... Ale i tak díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghostbuster Vloženo 2. Květen 2014 Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 1. Akú máš navigáciu? (značka, model) Myslíš si že tá nemá odchylku? O meračoch popri ceste ani nehovorím tie su naozaj len orientačné...) 2. Zaujmalo by ma ako si sa dorátal k tomu že natočíš ročne o 3500 km viac A teraz rada ako si overiť tú odchylku: Pusti rádio, zisti kde je policajná hliadka s radarom (najlepšie dialnica) Choď po tom úseku pekne plynulo 160km/h a keď ťa zastavia alebo pošlú foto tak budeš vedieť presne svoju rýchlosť (keďže ich radary by mali byť pravidelne kalibrované a dosť kvalitnejšie ako obecné tabule, ktoré dali namontovať starostovia pred voľbami 3. Ak ťa trápi iba toto tak si šťastný človek Ahoj, již delší dobu si všímám že mi tacho ukazje více než ve skutečnosti jedu. Co jsem se ptal tak u každého vozu ukazuje cca o 2-5KM/h více (asi nějáka ochrana proti rychlosti od výroby, či co). Jenže podle navigace i ukazatelů u cesty mi průběžně ukazuje do 150km/h tak o 8-10km více a nad cca 150-220 mi ukazuje i o více než 10km navíc.... Kola i gumy mám dle techničáku v pohodě (jak 16´´ tak i 17´´) ... Je to normální, nebo je někde závada ? Jde mi o to, že vlastně za rok mi to přidá k ujetým kilometrům i 3500km navíc.... Díky za info :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 2. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 :-D :-D :-D no navigaci mam v telefonu, zkousel jsem i normalni a to stejne. Jinak pujcis mi na pokutu ? Vim neni to nejaky buh vi co problem, ale jsem puntickar. Takze snad chapes.... ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghostbuster Vloženo 2. Květen 2014 Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 Poziciam ak mi na oplátku cvakneš vydretú vačku inak tú navi v mobile ber vážne z nadhľadom... Ja takisto použivam navi v telefóne a som spokojný. Ale keď raz za čas vytiahnem zo šuflíka Garminu tak vidím rozdiely... a to verím, že aj tá by neukazovala rýchlosť moc presne. A stými natočenými km na viac, by som bol v klude, určite to je v norme. - rýchlosť ti neovplyvňuje vzdialenosť, ktorú prejdeš, ale čas za ktorý ju prekonáš inak k tej odchylke citujem článok čo pridal susta: "K měření přesné rychlosti používáme zařízení, které stojí přes dvě stě tisíc korun. Má odchylku do 0,5 km/h a nelze jej srovnávat s levnými, běžně rozšířenými přístroji GPS,“ uvádí zkušební technik ÚSMD Ivan Zatyko" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tarantulas Vloženo 2. Květen 2014 Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 Angel.CZ Založ si vlákno s tvojím Supem, vidím že si s ním celkem hraješ a nebaví mě ty fotky otvírat přes tu gelerii Jinak s tím climatronikem to musím vyzkůšat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 3. Květen 2014 Sdílet Vloženo 3. Květen 2014 Korekce tachometru jde udělat přes VAGínu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 3. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 3. Květen 2014 :-D :-D jono, tak prvni leto s novym autem, jeste abych si nehral :-D. Prosim, ve zkratce co je to sproste slovo ?? (Samozrejme u auta, ne normalne) :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 3. Květen 2014 Sdílet Vloženo 3. Květen 2014 VAG je software Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 3. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 3. Květen 2014 Diky ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 3. Květen 2014 Sdílet Vloženo 3. Květen 2014 a VAGÍNA neni sprosté slovo je ve slovníku 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 3. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 3. Květen 2014 (editace) Jsem dikyVam stale a stale chytrejsi ;-) (Jen si nedokazu predstavit, ze bych se treba nekde na urade zacal bavit ze jsem se vcera hrabal ve VAGine, a nic jsem tam nenasel....) EDIT: Jinak kazdorocne u nas ve meste PCR dela (bezplatne) akci na mereni tachometru dle jejich radaru. Zjistim datum a zajedu si tam. Vysledky pote dopisu ;-) Editováno: 3. Květen 2014, autor: angel.CZ 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 3. Květen 2014 Sdílet Vloženo 3. Květen 2014 to mě zajímá k čemu dospěješ.Já se řídím GPS v navi tomtom a spokojenost.je jasné,že tachometr ukazuje víc než ve skutečnosti jedeš.Při standardních pmeu je úchylka při rychlosti 50km/h 3-5km,při rychlosti 130km/h je to až 13km,při rychlosti 200km/h je to až 20km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 3. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 3. Květen 2014 (editace) No takhle něják to mám taky.... jen těch 220 (ve skutečnosti) vlastně nevytlačím :-D . Zkusím najít na netu kdy se to u nás dělá a můžeš se taky stavit, je to kousek, snad jen bude most dostavěn ;-) Vlastně stačí po-googlit, ale na letošní rok, zatím nic....http://www.infoportaly.cz/karvinsko/karvina/12087-mp-karvina-premerovala-tachometry Editováno: 3. Květen 2014, autor: angel.CZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 3. Květen 2014 Sdílet Vloženo 3. Květen 2014 Já mám konstrukční rychlost supa 219 a když jsem měl na tachu 240 tak je jasný rozdíl.Neříkej mi že to nedáš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 3. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 3. Květen 2014 Tak to asi né... mám 1.8 (LPG) bez chipu... jak jsem tohle naposledy zkoušel tak na tachu (po několika minutách) 230.... takže vlastně asi 210 reál Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.