Radek Novák Vloženo 22. Květen 2014 Sdílet Vloženo 22. Květen 2014 Byl jsem dnes otestovat tlumiče a brzdy na Fabia II. Výsledky vypadají ok, ale zarazil mě 30% rozdíl v pasivní brzdné síle na přední nápravě: LP: 155N PP: 109N Rozdíl: 30% Něco tedy lehce přibrzďuje přední levé kolo, ale nevím, jestli rozdíl 46N je v pohodě nebo by se to mělo řešit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 22. Květen 2014 Sdílet Vloženo 22. Květen 2014 30% je tuším hraniční hodnota na STK. Vyčistit, rozchodit a namazat nejlépe tzv. suchým teflonem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 22. Květen 2014 Sdílet Vloženo 22. Květen 2014 presne..30% je najvyšší prípustný rozdiel medzi kolesami ....a ty ho máš na hranici ako na prednej náprave (ĽP koleso mierne pribrzduje) a taktiež aj na ručnej brzde (tam máš zasa slabšie ĽZ koleso)... ...takže ako píše motosman,rozobrať,vyčistiť,namazať Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Novák Vloženo 22. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 22. Květen 2014 (editace) A není náhodou 30% hraniční hodnota jen pro max. brzdnou sílu mezi levým a pravým kolem? Protože podle tohoto protokolu je hraniční hodnota pro ruční brzdu 50%, pasivní brzdná síla se tam ale ani neuvádí. Auto jinak brzdí v pohodě a ani mi nepřijde, že by se levé kolo nějak víc zahřívalo. Editováno: 22. Květen 2014, autor: Radek Novák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 22. Květen 2014 Sdílet Vloženo 22. Květen 2014 U ručky může být lehce víc. Tam je stanoveno, že musí udržet auto v nějakém svahu, což se rovnà nějaké síle na válcích. To už si fakt nepamatuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 22. Květen 2014 Sdílet Vloženo 22. Květen 2014 Prostě a jednoduše ti z nějakého důvodu přibrzďuje kolo,takže rozebrat,vyčistit,zjistit příčinu a opravit.Může váznout pístek,už jsem se setkal s rozežranymi gumovími pouzdry v třmenu po tom,co je nějaký chytrák namazal obyč vazelínou.Těch příčin může být víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.