Radek Novák Vloženo 22. Květen 2014 Vloženo 22. Květen 2014 Byl jsem dnes otestovat tlumiče a brzdy na Fabia II. Výsledky vypadají ok, ale zarazil mě 30% rozdíl v pasivní brzdné síle na přední nápravě: LP: 155N PP: 109N Rozdíl: 30% Něco tedy lehce přibrzďuje přední levé kolo, ale nevím, jestli rozdíl 46N je v pohodě nebo by se to mělo řešit? Citovat
motosman Vloženo 22. Květen 2014 Vloženo 22. Květen 2014 30% je tuším hraniční hodnota na STK. Vyčistit, rozchodit a namazat nejlépe tzv. suchým teflonem. Citovat
libero Vloženo 22. Květen 2014 Vloženo 22. Květen 2014 presne..30% je najvyšší prípustný rozdiel medzi kolesami ....a ty ho máš na hranici ako na prednej náprave (ĽP koleso mierne pribrzduje) a taktiež aj na ručnej brzde (tam máš zasa slabšie ĽZ koleso)... ...takže ako píše motosman,rozobrať,vyčistiť,namazať Citovat
Radek Novák Vloženo 22. Květen 2014 Autor Vloženo 22. Květen 2014 (editace) A není náhodou 30% hraniční hodnota jen pro max. brzdnou sílu mezi levým a pravým kolem? Protože podle tohoto protokolu je hraniční hodnota pro ruční brzdu 50%, pasivní brzdná síla se tam ale ani neuvádí. Auto jinak brzdí v pohodě a ani mi nepřijde, že by se levé kolo nějak víc zahřívalo. Editováno: 22. Květen 2014, autor: Radek Novák Citovat
motosman Vloženo 22. Květen 2014 Vloženo 22. Květen 2014 U ručky může být lehce víc. Tam je stanoveno, že musí udržet auto v nějakém svahu, což se rovnà nějaké síle na válcích. To už si fakt nepamatuji. Citovat
standavfr Vloženo 22. Květen 2014 Vloženo 22. Květen 2014 Prostě a jednoduše ti z nějakého důvodu přibrzďuje kolo,takže rozebrat,vyčistit,zjistit příčinu a opravit.Může váznout pístek,už jsem se setkal s rozežranymi gumovími pouzdry v třmenu po tom,co je nějaký chytrák namazal obyč vazelínou.Těch příčin může být víc. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.