Jarek1111 Vloženo 11. Červen 2014 Sdílet Vloženo 11. Červen 2014 Zdravím rád bych se zeptal po kolika ujetých km se mění olej u 2.0 tdi cr 103 kw. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 11. Červen 2014 Sdílet Vloženo 11. Červen 2014 (editace) až 2 roky nebo 30000km, norma 507.00, olej 5W-30 kastrol, shell atd doporučuji měnit po 10000-15000km nebo 1 rok. Editováno: 11. Červen 2014, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 11. Červen 2014 Sdílet Vloženo 11. Červen 2014 (editace) Pro motor je dobrý měnit při krátkejch trasách a hodně startech 10tkm, při dlouhých trasách 15tkm max. Časově je to ten 1rok Editováno: 11. Červen 2014, autor: šulda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarek1111 Vloženo 9. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2016 Zdravím dneska sem byl ve škodovce a za výměnu oleje jsem platil 4500 Kč. 1 L longlife III profesional si učtuji 683 kč bez DPH a přitom na netu sem se díval že se tam olej dá sehnat i za 200 kč za litr mění si někdo olej u 2.0. tdi CR sám ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 9. leden 2016 Sdílet Vloženo 9. leden 2016 proč sam.. kup si olej v origo pixly ktera splnuje vw specifikace a odvez to na vymenu do skodovky.. zaplatis za to par stovek.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 9. leden 2016 Sdílet Vloženo 9. leden 2016 Ale přijde o záruku mobility, pokud jí teda ještě má. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarek1111 Vloženo 9. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2016 na záruku kašlu příště to tak udělám protože tohle mě dostalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 9. leden 2016 Sdílet Vloženo 9. leden 2016 potom ano, ale nemůžeš čekat řešení reklamací, které jsou spojeny s olejem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 9. leden 2016 Sdílet Vloženo 9. leden 2016 a přitom na netu sem se díval že se tam olej dá sehnat i za 200 kč za litr mění si někdo olej u 2.0. tdi CR sám ?Taky tam ale lehko koupíš pančovanej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 9. leden 2016 Sdílet Vloženo 9. leden 2016 Ja si nosim vlastny olej a razitko so zarukou mobility tam mam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 9. leden 2016 Sdílet Vloženo 9. leden 2016 ale potom nese riziko nákladů spojených s olejem servis, prože mu to ŠA nemusí uznat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 9. leden 2016 Sdílet Vloženo 9. leden 2016 To uz moj problem nie je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pjdefort Vloženo 9. leden 2016 Sdílet Vloženo 9. leden 2016 (editace) ka_r_losi, četl si někdy TPI o vlastním oleji? O žádnou záruku ani mobilitu nepřichází, pokud olej splňuje předepsanou specifikaci.. Editováno: 9. leden 2016, autor: pjdefort Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 10. leden 2016 Sdílet Vloženo 10. leden 2016 "Prodloužení Záruky mobility potvrzeno daným autorizovaným servisním partnerem razítkem di servisního plánu vozidla. Servisní partner tímto potvrzuje, že servisní prohlídka, resp. prohlídka s výměnou oleje, byla provedena dle požadavků výrobce, a zákazníkovi tak garantuje, že v případě technické poruchy mu budou poskytnuty služby v rámci Volkswagen Assistance. Podrobnosti o podmínkách a rozsahu poskytování služeb jsou uvedeny v brožuře, jež je součástí palubní literatury dodávané s novými vozy, nebo na internetových stránkách jednotlivých námi zastupovaných značek. V tomto případě se jedná o individuální domluvu zákazníka s daným autorizovaným servisem, zda tento autorizovaný servis bude ochotný nést zodpovědnost na případné riziko nekvalitního či neodpovídajícího motorového oleje. V případě závady, která by se na vozidle stala a jejíž jednoznačnou příčinou by byla určena právě nekvalita použitého motorového oleje, vystavuje se autorizovaný servis, který výměnu motorového oleje dodaného zákazníkem udělal, riziku odpovědnosti za způsobenou škodu." konec citace zástupce oddělení poprodejchí služeb Vratislala Klegy Ta obalu můžeš mít do haleluja psanou spacifikaci, když v té lahvy ten olej ani nemusí být. Servis to může udělat, ale prostě se vystavuje riziku, takže počítám, že se to bude víc a víc rozmáhat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2016 (editace) Nevíte někdo, jak má být orientovaný olejový filtr? Koupil jsem originál vložku a teď koukám, že ta středová trubka je jen do cca 3/4, pak je vidět žebrování - tahle část má být nahoře, nebo dole? Edit: A ještě dotaz. V DP se píše, že kryt filtru se povoluje klíčem 32 nebo 36 - to je pro mě dost podstatný rozdíl a teď nejsem schopen zjistit, co tam mám, nicméně to potřebuju vědět :-) Dá se to zjistit třeba podle roku výroby? (mám cca duben 2011) Editováno: 11. Srpen 2016, autor: Wittmann Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 20. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2016 koukám, že si tady nikdo nemění olej svépomocí... Takže kdyby někdo podobně tápal: Ta vložka má být orientovaná tou "chybějící" středovou trubkou nahoru. Já osobně jsem si vystačil s klíčem 32. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunda Vloženo 21. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2016 olej si zasadne delam sam,nebyl jsem ani na garancce ja tem piplalum ve skodovce neverim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Razy1993 Vloženo 14. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2016 Mě se taky blíží výměna oleje. Sám nevím, který bych tam měl nalít jestli ten co tam je, tj. Castrol. Napadlo mě tam nalít nějaký levnější ale zase dobrý tak přemýšlím buď nad Shell nebo Total a nebo zase Castrol ale ten je zas dražší. Nevím, který. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 14. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2016 neřeš značku, řeš normu požadovanou výrobcem. Pokud jí olej splňuje, tak je naprosto vyhovující. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Starej Lupo Vloženo 18. Březen 2017 Sdílet Vloženo 18. Březen 2017 Nevíte někdo, kolik oleje tam má být? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 18. Březen 2017 Sdílet Vloženo 18. Březen 2017 při výměně +/- 4,3 litru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 18. Březen 2017 Sdílet Vloženo 18. Březen 2017 Objemy kapalin jsou v manuálu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marian123 Vloženo 16. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2017 zdravím, chcel by som sa opýtať. V aute mám naliaty olej 10w40, ktorý by tam nemal byť, podľa údajov výrobcu. Je tam naliaty asi dve výmeny, cca 30 000 km. Môžem ho nahradiť olejom 5w30, teda takým aký tam má byť? dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 16. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2017 neřeš viskozní třídu, ta ti správný olej negarantuje. Řeš celkovou specifikaci, v tomto případě VW 507.00. Jakýkoliv olej, který ji plní, je OK 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marian123 Vloženo 16. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2017 Problém je ze ten olej nesplna normu 507.00. Čo s tým? Marián Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.