HonzaR Vloženo 10. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2014 U vozidel s měřením tlaku za jízdy je v TP vyloučen z použití rozměr gum 175/70 R14. Zrovna tento rozměr mám u současného Roomstera a protože jsou gumy zánovní, hodlal jsem si je ponechat na nový vůz, který přijde za pár týdnů a bude mít měření tlaku za jízdy. Ptal jsem se na to prodejce, ten se však s tímto problémem dosud nesetkal, prý by to nemělo nijak vadit. Proto se chci zeptat Vás, jakou s tím máte zkušenost? Máte někdo na autě s měřením tlaku gumy 175/70 R14? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 10. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2014 S měřením tlaku to nemá nic společného. Funguje to na principu rozdílnosti otáček jednotlivých kol, kdy pomocí čidla ABS snímá otáčky kola a při jízdě po rovině musí mít stejné otáčky.. Jakmile jsou rozdíle vyhodí ti to hlášku ať zkontroluješ pneu... Takže by to mělo teoreticky fungovat bez ohledu na typu/velikosti pneumatiky. S tvým rozměrem zkušenost nemám, ale myslím si že by neměl být žádný problém, když to po nasazení kol se správným tlakem resetuješ, ať si to uloží současné hodnoty, tak by to nic hlásit nemělo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 10. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2014 Tady nejspíš půjde již o nový aktivní systém měření tlaku se senzorem v pneumatice, který je v EU povinný pro nová vozidla od listopadu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 10. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2014 Ani tak by neměl být problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaR Vloženo 10. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 10. Říjen 2014 Prosím, kdo má Roomstera letošní ročník, mohl by mi vypsat rozměry gum z TP? Abych věděl, na co se mám připravit. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterv Vloženo 17. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2014 r. v. 2014, 1.2 77kW: 185/60 R15 84H 185/55 R15 85H 195/55 R15 85H 205/45 R16 83H 205/40 R17 84W Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaR Vloženo 17. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 17. Říjen 2014 Díky, asi máš k motoru 77kW větší kotouče brzd, že? Protože všechny rozměry máš 15" a víc. Psal jsem tento dotaz i do Škodovky, ale ani po 5 dnech žádná odpověď. Prosím, kdyby někdo z majitelů 1.2TSI 63kW / 2014 mrknul do TP na rozměry kol... díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterv Vloženo 17. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2014 netuším, či 1.2 77 kW má väčšie kotúče (vpredu), vzadu má 63 kW verzia bubny ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 18. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2014 63 kW verzie majú väčšinou predné kotúče 256x22 a vzadu bubny, 77 kW verzia zase majú vpredu 288x25 a vzadu už kotúče 239x9.Pri slabších motorizáciách sú na niektorých trhoch výnimky pri výbavách Sport a Monte Carlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaR Vloženo 12. Listopad 2014 Autor Sdílet Vloženo 12. Listopad 2014 Vyřešeno. Dnes jsem si převzal nový auto, v TP není zmínka o tom, že by některý z alternativních rozměrů nešel použít s měřením tlaku. Vedle parkovací brzdy je navíc tlačítko, kterým se po přezutí na jiný rozměr resetuje systém hlídání tlaku. Jak prosté. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.