Přejít na obsah

kolik km na olej v TDI?

mudra

Doporučené příspěvky

Hoblik: Tak to je jina... takze v podstate taktez cestne uznani :D

Baurak: Tak trochu nerozumim, mate nastaveny prodlouzeny interval, ale jezdite na vymenu oleje drive - jako podle vlastniho uvazeni? Docela by me zajimalo, po kolika km, popr. za jak dlouho olej menite. Ostatne, pokud je to drive, nez Vas ukazatel vyzve, je to jen ku prospechu veci.

tak cca kolem 40tkm tech 50tkm uz je na me nejak moc ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vyrobce predepsal interval vymeny dva roky nebo az 50 tkm pri urcitych provoznich podminkach, tak asi vedel proc - tim se popravde uklidnuju. Ovsem je pravdou, ze u OII je tento maximalni interval zkracen tusim na 30.000 km, coz uz neni zrovna bajecna zprava - zejmena proto, ze mam PD. Ale jak rikam, zatim jezdim po 50 tkm a zadna katastrofa se nekonala - dokonce ani casto vzpominana vaha vzduchu...

Odkaz ke komentáři

Csss, já měním, když to na mně zařve, dávám olej na těch 50Tkm, ale měním tak cca po 15 až 22Tkm. Petr (Garny) to nějak nastavil a já se nestarám. Autí funguje jak má, nic se mu neděje a já věřím Petrovi. Taky abych nevěřil, když tomu hovno rozumím, že? :smich:

Odkaz ke komentáři

no abych menil olej na 50tkm po 15tkm fakt nedelam a myslim si ze je to zbytecne ale je to kazdeho vec...jak jsem psal po cca 40tkm a naprosta pohoda neni problem auto jezdi normalne

Vzhledem k tomu, že mám litr oleje za 160,-Kč a ten se prodává za nějakých 400 až 600,-Kč, tak to tomu autí dopřeji rád :palec2:

Odkaz ke komentáři

no abych menil olej na 50tkm po 15tkm fakt nedelam a myslim si ze je to zbytecne ale je to kazdeho vec...jak jsem psal po cca 40tkm a naprosta pohoda neni problem auto jezdi normalne

Vzhledem k tomu, že mám litr oleje za 160,-Kč a ten se prodává za nějakých 400 až 600,-Kč, tak to tomu autí dopřeji rád :palec2:

ja tam leju olej kterej stoji 800-900litr :disgust: sice ho mam o neco levneji ale ne o moc

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

teď jsem měnil poprvé po koupi ojetiny (najel jsem 15 tis. km a bylo to koupené právě po roční prohlídce) - a byl pěkně černý. Taky co říkali chlapi v servisu tak ty pravidelné intervaly po 15 tkm jsou rozumné.

Když jsme ale u toho - jaký je třeba rozdíl v ceně oleje na 15 tkm a 50 tkm? To přece musí mít úplně jiný vlastnosti a viskozitu (teda, musí být nějaký trvanlivější, ne?)

Mně tam teď nalili Shell Diesel Ultra tuším 5W-30. Na zimu mi přijde dobrý a při mým ročním nájezdu tam na léto zase přijde nalít něco novýho....

Odkaz ke komentáři

U nás na silnicích je dost prašno, tak raději interval 15.000km.

Prach v oleji dělá jemnou brusnou pastu, vše filtr nezachytí.

Dávám syntetiku Mobil Synt S 5W-40 a po 15t. půjde pryč.

Presne tak, chce to menit casto. Jen pro porovnani, takovej KN filtr mam cistit kazdejch cca 40000km, i vic, cistim ho tak po 5000-7000km, jak to vyjde a to uz bejva tak zasranej, ze si to americkej vyrobce ani nedokaze predstavit :t

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
Mal by som dotaz tykajuci sa oleja, blizi sa mi termin vymeny - po 15000km, celkovo 75000, teraz tam mam 0W40 - mal by to byt Castrol, co odporucate dodrzat znacku, alebo len viskozitu - typ oleja...

dik.

ja osobne bych se drzel toho co tam je...ale neni to podminkou...jedine kde se teda vubec nedoprucuje zmena ja Longlife

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

ja jako toncek, mam agr 66 kw tdi, najeto necelejch 180t, od zacatku leju shell helix diesel plus, menim po 15t, mezi intervaly nesezere ani decku ... zastavam nazor, ze pravidelna olejova napln v hodnote rekneme do 1500 + filtr je to nejmensi co tomu autu muzu dat v pomeru cen za jiny opravy/upravy.

Odkaz ke komentáři

Já měním po 15tic. jendou jsem přetáhl o 5tis. kuli rozvodům jinak stále po 15 a ono to pak po výměně mnohle líp táhne.

Jsi mně uklidnil, nějak nestíhám a ještě chvíli stíhat nebudu - přejíždím výměnu oleje už o 2.000km a ještě chvíli budu nestíhat.

Příště už fakt po 15.000km, polepším se.

Odkaz ke komentáři

já bych tohle nepokoušel,zvlášť když parkujete venku,

ranní start,než čerpadlo natlačí olej cca 3sec. po 10tis km cca5sec,6sec,takový to klepkání jakoby malými kladivečky,,,zaleží taky na kvalitě žejo,někdy jde viskozita do pr...dřív,,,,přeháním žejo,ale všechno se odvíjí na životnosti motoru žejo,,zvláště dizlík je na to citlivej

ne-radno si zahrávat,......pak už jen oči pro pláč,,,a to je pak ranec dukátů za GO

Editováno: , autor: toncek
Odkaz ke komentáři

• o 3 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...