Publikováno Říjen 31, 201410 r Zdravím, paáni, chcem sa spýtať niekoho kompetentného, či sa dá nájsť v predných dverách stále napätie +12V. Predpokladám, že nie, nakoľko okná idú len pri zapnutom zapaľovaní....osvetlenie ovládania okien len pri zapnutých obrysových svetlách. Dík.
Listopad 1, 201410 r Na napájení motorků oken je stálé napětí +12V (30)(Po51/Po52). Zapnutí zapalování spíná napětí +12V (15)(Po9) k ovládacím tlačítkům motorků oken.
Listopad 2, 201410 r Autor Dík, to si ma potešil, chcem si do predných dverí do tapacírunku namontovať dverové červené svetlá, ako som mal na Fabii, tam som tiež len potiahol kábel z okien a dverový spínač a bolo. Ale to budem robiť až v lete, lebo je už zima a všetko by som obtrhal, teplú garáž nemám:)
Listopad 4, 201410 r Jelikoz v mem R MR2013 nebyly zadni reproduktory - tak jsem se zacal zajimat o kabelaz - a to nejenom pro zadni repro - ale i dalsi. A tak nakonec krome repro mam natahnute draty na osvetleni nastupu u vsech dveri. Napajeni je od vnitrniho osvetleni. Kostra je od dverniho spinace u kazdych dveri zvlast. Timto mam nezavisle osvetleni dveri. Pri ponechani otevrenych dveri (garaz, servis) tyto svetla LED po cca 10 min vypne elektronika. Pri zabouchnuti dveri - zase dverni spinac vypina tyto LED-ky. K celemu projektu jsem pouzil kabely 0,35 mm2. LED-ky jsou panelove, vodotesne na 12 V, v jednom panelu jsou 3 diody. Ted uz staci jen namontovat nejake cervene LED-ky paralelne ke stavajicim bilym.Mozna je jednodussi reseni - avsak timto mam optickou "kontrolu" cinnosti dvernich spinacu a nezasahoval jsem do elektronickych okruhu automobilu. Par fotek je na galerii.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.