Publikováno Listopad 16, 201410 r Dobrý večer, prosím, zda by mě někdo mohl poradit na co se mám připravit: normálně jsem zaparkoval na parkovišti a při odjezdu jsem zařadil zpátečku, kousek jsem vycouval a když jsem chtěl zařadit 1, tak sice zařazeno bylo, ale auto se ani nehlo. Po zařazení zpátečky stejná situace. Po odtlačení cca 5 metrů jsem normálně zařadil a odjel. Po asi 5 km se situace opakovala. Zařazeno mám, slyším že se něco u motoru otáčí (podobný zvuk jako, když se nezařadí nadoraz), ale auto se nerozjede. Zkoušel jsem s autem hýbat dopředu a zpět, ale situace je stejná. Zařadit se dá, ale auto stojí. Rychlost je možné při běžícím motoru zařadit i bez spojky. Samo, že auto půjde do servisu, ale pokud někdo tuší o co se jedná, prosím o radu. Dík Tex Fabia 1.2 HTP - nájezd 125 000, spojka(asi) původní.
Listopad 16, 201410 r Tak při 125 tisících bych to na spojku nevyděl. Teda jestli jsi nepozoroval už dřív opotřebení spojky. Při rozjíždění do kopce apod. Spíš bych to vyděl na vadu v převodovce,když tam jde zařadit bez spojky.
Listopad 17, 201410 r Autor Mirek 835: děkuji za info - spojka ani cokoli jiného se nijak dříve neprojevovalo např.hlučnosti. Všechno fungovalo jako vždycky - proto mě to překvapilo. Dík. Tex
Listopad 20, 201410 r Autor Mechanik říkal, že se rozpadl kloub na poloose. Je vyměněna i manžeta. Taky nechápu , že se to neprojevovalo a rovnou to odešlo. Co ale nechápu je to, že když se mě to stalo při odjezdu z parkoviště a zůstal jsem viset na silnici, tak po odtlačení cca 5 metrů auto začalo normálně fungovat. Ujel jsem 1 km a zkoušel několik prudkých rozjezdu dopředu i dozadu - a vše O.K. Ovšem po asi 4 km to exlo úplně. Tex
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.