tex Vloženo 16. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2014 Dobrý večer, prosím, zda by mě někdo mohl poradit na co se mám připravit: normálně jsem zaparkoval na parkovišti a při odjezdu jsem zařadil zpátečku, kousek jsem vycouval a když jsem chtěl zařadit 1, tak sice zařazeno bylo, ale auto se ani nehlo. Po zařazení zpátečky stejná situace. Po odtlačení cca 5 metrů jsem normálně zařadil a odjel. Po asi 5 km se situace opakovala. Zařazeno mám, slyším že se něco u motoru otáčí (podobný zvuk jako, když se nezařadí nadoraz), ale auto se nerozjede. Zkoušel jsem s autem hýbat dopředu a zpět, ale situace je stejná. Zařadit se dá, ale auto stojí. Rychlost je možné při běžícím motoru zařadit i bez spojky. Samo, že auto půjde do servisu, ale pokud někdo tuší o co se jedná, prosím o radu. Dík Tex Fabia 1.2 HTP - nájezd 125 000, spojka(asi) původní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 16. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2014 Tak při 125 tisících bych to na spojku nevyděl. Teda jestli jsi nepozoroval už dřív opotřebení spojky. Při rozjíždění do kopce apod. Spíš bych to vyděl na vadu v převodovce,když tam jde zařadit bez spojky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tex Vloženo 17. Listopad 2014 Autor Sdílet Vloženo 17. Listopad 2014 Mirek 835: děkuji za info - spojka ani cokoli jiného se nijak dříve neprojevovalo např.hlučnosti. Všechno fungovalo jako vždycky - proto mě to překvapilo. Dík. Tex Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tex Vloženo 19. Listopad 2014 Autor Sdílet Vloženo 19. Listopad 2014 Problém vyřešen - byla to rozpadlá poloosa. Tex Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 19. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2014 vonkajší kĺb? ..len je zvláštne,že si s ním ušiel ešte 5km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mira Vloženo 19. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2014 Poloosa?povolená?spojka mě byla divná....já jí měnil při 280tis.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tex Vloženo 20. Listopad 2014 Autor Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 Mechanik říkal, že se rozpadl kloub na poloose. Je vyměněna i manžeta. Taky nechápu , že se to neprojevovalo a rovnou to odešlo. Co ale nechápu je to, že když se mě to stalo při odjezdu z parkoviště a zůstal jsem viset na silnici, tak po odtlačení cca 5 metrů auto začalo normálně fungovat. Ujel jsem 1 km a zkoušel několik prudkých rozjezdu dopředu i dozadu - a vše O.K. Ovšem po asi 4 km to exlo úplně. Tex Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 vonkajší,alebo vnútorný kĺb? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tex Vloženo 20. Listopad 2014 Autor Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 Libero: tak to nevím. Tex Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.