Publikováno Leden 9, 201510 r nazdar kluci, ve (Fabia I, 1.4TDi 59kW, r.v.:7.2007, ASR) pri vymene vlaknove brzdove zarovky za led zarovku na leve strane je vse v poradku - ledka sviti pouze po seslapnuti brzdoveho pedalu (pri nastartovanem i vypnutem motoru)!! kdyz vymenim vlaknovou zarovku za led zarovku i na prave strane... 1. led zarovka sviti slabe (cca 20% svitivost) i kdyz neni seslapnuty brzdovy pedal pri nastartovanem motoru - pri vypnutem motoru nesviti resp. zasviti (100% svitivost) pouze po seslapnuti brzdoveho pedalu?! 2. ve tretim brzdovem svetle se na prave strane slabe rozsviti (cca 20% svitivost) asi 4 led, uprostred cca 8 led nesviti vubec a na leve strane se take slabe rozsviti (cca 20% svitivost) asi 4 led i kdyz neni seslapnuty brzdovy pedal pri nastartovanem motoru - pri vypnutem motoru treti brzdove svetlo nesviti resp. zasviti komplet cele (100% svitivost) pouze po seslapnuti brzdoveho pedalu?! 3. a nakonec zasviti na pristrojove desce kontrolka ASR/ESP (pri mackani tlacitka ASR/ESP kontrolka nezhasne - zhasne pouze po zpetne vymene led zarovky za vlaknovou zarovku a naslednem vypnuti a nastartovani)?! podle ELSY ma leve & prave & treti brzdove svetlo plusovy kontakt spolecny!! existuje nejake reseni, aby prava led nedelala problemy?? PS. zkousel jsem to opacne - nejprve vymenit zarovku za led v pravem svetle a pak i v levem, ale vysledek stejny... leva led byla v poradku, prava led delala tytez problemy!! diki
Leden 10, 201510 r LEDky mají menší odpor oproti klasickým žárovkám.Musíš někde zjistit jaký mají odpor při svícení klasické žárovky a takový odpor pak přiletovat před LEDkové žárovky.Řešil jsem to u blinkrů.Na palubovce blikaly šipky jako blázen,když se spálí žárovka.Po přidání odporu na obě strany se blikání ustálilo,tak jak má být.Ve stropním světle mám taky LEDku a ta pořád slabounce svítí,ale tam to neřeším.
Leden 10, 201510 r Autor Fosgen, prave kvuli snizeni spotreby (+ zvyseni svitivosti u zpatecek, interieru, blinkru atd... a v nepsledni rade zvyseni zivotnosti brzdoveho spinace - dele nez rok mi nevydrzel) jsem menil zarovky za led (fabia nema kontrolu vypalenych zarovek - takze jsem zadne odpory nastesti neresil) * interier + kufr - vse komplet led = kdyz jsou led vypnute sviti sice slabe, ale nijak to nevadi * predni potkavacky - zarovky * dalkova svetla - zarovky * predni mlhovky (HB4) - take zarovky, ale chystam se na vymenu za led * predni + zadni + bocni blinkry - mam led (bez odporu) = pri levem nebo pravem blinkru blikaji led stejne jako kdyby tam byly klasicke zarovky, pouze ukazatel na pristrojove desce blika cca 10x rychleji [uz jsem si zvykl] teda jenom pri vystraznych svetlech „trojuhelnik“ blika ukazatel na pristrojove desce normalne * zpatecky - led a vse v poradku * SPZ - led a take vse v poradku * zadni potkavacky + mlhovka - zarovky, ale take se chystam na vymenu za led * brzdova svetla - led = leva strana v poradku, ale prava strana pri nastartovanem motoru slabe sviti + rozsviti i cast 3. brzdoveho svetla a dela chybu v ASR/ESP systemu # odpor tam zatim davat nechci, protoze: → 1. se zvysi spotreba a potom to uz bude +/- jedno jestli tam bude led nebo klasicka zarovka → 2. snizi se svitivost led tj. prava strana s odporem bude svitit slabsi nez leva strana bez odporu # myslim ze neplechu dela jednotka ASR/ESP - reseni: → 1. plusovy kontakt praveho svetla odstrihnout a pretahnout plusovy kontakt z leveho svetla → 2. na plusovy kontakt [spolecny z brzdovymy svetly] ktery vede primo jenom do jednotky ASR/ESP pripajet diodu, ktera pusti napeti pouze smerem do jednotky ASR/ESP ale z jednotky zpet ne Upraveno Leden 10, 201510 r od marrrek
Leden 10, 201510 r Mi právě vadilo to rychlé blikání na přístrojovce.Blinkry venku blikaly normálně.Po přidání štelovacího odporu,nebo jak se to správně jmenuje,jsem si to vyšteloval aby to blikalo normálně.Na SPZtce mám taky sufidky s LEDkama a tam to taky neřeším jestli prosvěcují nebo né.Kolegovi z roboty to taky blblo když kupoval LEDky a oni se ho hned ptali jestli chce s odporem,nebo bez.Koupil si bez ( byly o něco levnější ),ale musel je jít vyměnit za ty s odporem a od té doby má klid a vše funguje jak má.
Leden 12, 201510 r odpor sa pripája paralelne - nezníži sa svietivosť... Treba vyskúšať akú treba hodnotu, napríklad ja som v interiéri použil 1kohm (funguje to dokonca aj s 20kohm) pravdepodobne to ide cez riadiacu jednotku a tá kontroluje žiarovky spôsobom trvalého (malého) konštantného prúdu - nerozsvieti žiarovku ale LEDku áno. K tým brzdovým svetlám treba ale menší odpor - skús tak 20ohm 15-20w -PARALELNE- ak máš kontrolu žiaroviek - pozor odpor sa bude zohrievať. opäť treba poskúšať... možno by stačil aj väčší odpor ak nemáš kontrolu žiaroviek - o to lepšie, menej by sa hrial - napríklad na nejakom 470R bude strata už len okolo 0,5w
Únor 11, 201510 r Autor ahoj, jak si to vypocital (vzorec)? velikost odporu ohm? velikost vykonu watt? stratu watt? diki
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.