Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Taaak, no co bych asi tak řekl :-) když se to sere tak se to sere :-) V sobotu jsme ladily a včera jsem začal připravovat zimáky:-) Barvu si můžete tipnout :-)

No zpět k sobotě a lazení:-) Přijedu na brzdu zakurtnujem , vše ok , naladí se první soft :-) 116Kw , i pán říkal to je hrozne málo :-D a sel přidat, druhý soft , 122kw , říkám stále šeredně málo, tak zase přidal a 130kw , říkám hezký ale chtělo by to víc a pan ladič říká ,to je divný mělo by tam bejt víc, tak jsme začli koumat graf a zjistily ze to má malý spodek , tak pan vzal meřák a šli jsme meřit podtlaky, 1. podtlak pro ovládání turba , v pořádku, jako druhej jsme vzali podtlak hlavní a ejhle nic :-D tak jsme začli koumat a hledat proč a ejhle mam praskle kolinko co vede z podtlakovky do posilovače,no a co s tim v sobotu ve tri udeláte???to vám reknu uplne presne nic !!!takze pojedu na doladení ale pan uplne v pohode říkal stane se :-)

post-72115-0-39942300-1445842973_thumb.j

post-72115-0-71469500-1445843556_thumb.j

Vloženo

No spojka dostane casem preoblození hds 57 ale zatím teda cumim ze drží kluci tvrdí ze do 200 koní by to mělo být v klidu, jinak převodovka v klidu ale asi tam dam kvůli spotrebe dlouhou EWT z fabie ma delší kvalty nýbrž bych převodovku dávat nemusel

Vloženo

Přišlo mi to spíš kvůli šířce, ale asi klame perspektiva. O té ceně mi povídej, solidní zimáky 205/45 R16 s ochranou ráfku do 10 tis. jsou celkem sci-fi. :(

Jestli bude zima se sněhem, tak 195/55 R15 ideál budou. Jestli ale bude podobná té loňské... Obzvlášť až budeš mít těch 200 kobyl, tak budou 195/55 zoufale žiletkózní! ;)

Vloženo

Koukni na test ADAC - když zakryješ komfort, hluk a valivý odpor a ponecháš jenom parametry mající vliv na bezpečnost, vychází jim nejlépe 225/45 R17 a v těsném závěsu s nejvyrovnanějším výkonem jsou 205/55 R16. Užší pneu mají výhodu jenom v hlubším čerstvém sněhu a tlustší vrstvě břečky nebo vody. Ve všech ostatních podmínkách včetně tenkého poprašku čerstvého sněhu na tom budou širší pneu srovnatelně nebo lépe.

Kdyby to bylo aspoň o tom, že jezdíš dohromady třeba měsíc nebo dva v čerstvém sněhu nebo břečce, ale např. vloni u nás byl sníh dohromady asi týden a půl, z toho na silnici dva dny. Dva dny za celou zimu budeš jezdit na bezpečnějších žiletkách, zbylých 149 dní na nebezpečných žiletkách. A to se vyplatí! :D Ergo v našich podmínkách na Rooma s těžkým 1.9 TDI nic užšího než 195/55 R15 nebrat!

Mimochodem, na zimních 205/55 R16 jsem se s dehtovým dvoulitrem něco najezdil, ale trakční kontrolu jsem skoro nezaznamenal a stabilizace mi sáhla do řízení jedinkrát. Přitom vždycky když napadl sníh, jezdil jsem mimo ostřejších zatáček normálně 90 a pořád předjížděl plazící se auta s žiletkami, tak nevím, kde udělali soudruzi z NDR chybu. ;)

Vloženo

Je to jen o citu v nohách. Ale je pravda, že když jsem měl zvedlé ASZ na 125 kw, tak stačilo víc přidat a okamžitě hrábě a to jsem měl krouťák krásně roztažený, aby to nedávalo takové kopance a pak zase pád dolů [emoji2]

Vloženo (editace)

Přesně, je to v noze a hlavně v hlavě. Kdyby člověk jezdil ve vánici/břečce jako v létě, nepomůžou mu sebelepší pneu ani asistenty.

Mimochodem, sekyji, jaký mají ty tvé Roomy základní rozměr pneu? Vyhrabal jsem jenom jeden TP od 1.9 TDI a tam byly 195/55 R15. Kdybys měl chvilku, hoď to prosím sem: Jaký máte základní rozměr kol a pneu v TP?

Editováno: , autor: JayBee1
Vloženo

Na zimu 185/55 r15 myslím, že dobrá voľba. Zorvna teraz mám na aute obuté 195/55r15 zimné Matador Nordicca a neskutočne hučia majú 5mm hlbku vzorku.

Ja som to písal viac menej pre srandu. Sám viem, že šmýkať viem aj 1,2HTP ale viem ísť bez šmýkania aj z 3,0TDI je to fakt o tom ako vie človek narábať z plynom resp. aj s celým autom.

Vloženo

Je jednoho kluka z okolí bohužel na roomster club ci skoda forum  nemá cas , nýbrž auto si nemůže vynachválit je to predfacelift předělanej na facelift , jelikož to koupil bourany na predek a pak se mu povedlo vydrazit monte carlo predek za par korun na ebay tak to postavil takto . Jinak mel jen chladicovku , kapotu , naraznik, svetla a mlhovky nic víc a je v tom 1,4 16V

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...