Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zakoupil jsem si zimní pneu 175/65 R14, které mají stejný disk jako 165/70 R14. S pneu jsem spokojen o to žádná, ale když jsem se teď díval, že bych použil řetězy, tak mám problém.

Škoda CITIGO má povolené použití řetězů pouze na 165/70 R14

Ok, tak jsem si řekl jsem zklamaný, výrobce nedoporučuje... ale proč na

VW UP! jdou použít řetězy i na 165/70 R14 i na 175/65 R14,

když jsem myslel, že auta jsou identická - téměř.

Takže mám otázku zda je možné použít řetězy na 175/65 R14 na Citigo i přes "nedoporučení" ŠA a jak je rozdíl, nebo proč nejdou použít na tento rozměr když u Up! ano...?

Vloženo

a jak a kde je formulováno toto "doporučení"? V návodu je napsáno, že řetězy je možné použít na ten a ten rozměr? Nebo škodovka oficiálně prodává řetězy jen pro rozměr 165/70?

Vloženo

hmm, tohle je trochu nešťastný. Když tam ty řetězy dáš, tak se s největší pravděpodobností vůbec nic nestane. Ale zjevně už to nesplňuje nějaké normy na vzdálenost pohyblivých částí od karoserie.... Teoreticky máš povolený články 15mm, takže když použiješ tenký 7-9mm, tak to do jisté míry kompenzuješ. Navíc ten rozdíl je minimální

Vloženo

OK takže je možno použít řetězy do cca 9mm..?

A to ze to bude blize karoserie mam obavy ale tak snad by ten 1 cm na šířce pneu nemel nic udělat, když jsou povoleny i pneu na 17" se šířkou 195mm ale štve mě to jak pes :-D ale více to, že na Up! to jde i na moje pneu :-/

Vloženo

já bych to tak udělal.

Ono jde o to, že s tím řetězem je to trochu nestandardní situace. Nepodaří se ti třeba pořádně nasadit, sveze se, plandá... - takže potřebuje o dost víc místa než pneumatika. Ale ani předpisový rozměr ti nezajistí, že se to o nic nechytne (vlasní zkušenost). Prostě stát se to může, proto vznikla nějaká norma, která se to snaží eliminovat, ale určitě to není tak, že by ten rozměr byl kritický a na něm se to lámalo. Nejlépe uděláš pokud si "ošaháš" mezeru kolem kola a u vidíš. Spíš může být problém, že se řetězy budou hůř nasazovat, zejména pokud se podběh narve sněhem.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...