Publikováno Leden 28, 201510 r Zakoupil jsem si zimní pneu 175/65 R14, které mají stejný disk jako 165/70 R14. S pneu jsem spokojen o to žádná, ale když jsem se teď díval, že bych použil řetězy, tak mám problém. Škoda CITIGO má povolené použití řetězů pouze na 165/70 R14 Ok, tak jsem si řekl jsem zklamaný, výrobce nedoporučuje... ale proč na VW UP! jdou použít řetězy i na 165/70 R14 i na 175/65 R14, když jsem myslel, že auta jsou identická - téměř. Takže mám otázku zda je možné použít řetězy na 175/65 R14 na Citigo i přes "nedoporučení" ŠA a jak je rozdíl, nebo proč nejdou použít na tento rozměr když u Up! ano...?
Leden 28, 201510 r a jak a kde je formulováno toto "doporučení"? V návodu je napsáno, že řetězy je možné použít na ten a ten rozměr? Nebo škodovka oficiálně prodává řetězy jen pro rozměr 165/70?
Leden 28, 201510 r Autor Je to v návodu CITIGO, 2013 na str. 134. ( ne v TP jak jsem původně myslel ) Upraveno Leden 28, 201510 r od jurdadavid
Leden 28, 201510 r hmm, tohle je trochu nešťastný. Když tam ty řetězy dáš, tak se s největší pravděpodobností vůbec nic nestane. Ale zjevně už to nesplňuje nějaké normy na vzdálenost pohyblivých částí od karoserie.... Teoreticky máš povolený články 15mm, takže když použiješ tenký 7-9mm, tak to do jisté míry kompenzuješ. Navíc ten rozdíl je minimální
Leden 28, 201510 r Autor OK takže je možno použít řetězy do cca 9mm..? A to ze to bude blize karoserie mam obavy ale tak snad by ten 1 cm na šířce pneu nemel nic udělat, když jsou povoleny i pneu na 17" se šířkou 195mm ale štve mě to jak pes :-D ale více to, že na Up! to jde i na moje pneu :-/
Leden 28, 201510 r já bych to tak udělal. Ono jde o to, že s tím řetězem je to trochu nestandardní situace. Nepodaří se ti třeba pořádně nasadit, sveze se, plandá... - takže potřebuje o dost víc místa než pneumatika. Ale ani předpisový rozměr ti nezajistí, že se to o nic nechytne (vlasní zkušenost). Prostě stát se to může, proto vznikla nějaká norma, která se to snaží eliminovat, ale určitě to není tak, že by ten rozměr byl kritický a na něm se to lámalo. Nejlépe uděláš pokud si "ošaháš" mezeru kolem kola a u vidíš. Spíš může být problém, že se řetězy budou hůř nasazovat, zejména pokud se podběh narve sněhem.
Leden 29, 201510 r Autor Super, tak díky za rady. Asi to teda zkusím. Akorát, asi je to blbá otázka ale PROČ Up! ty řetězy může mít a dokonce je i prodává i na 175/65 R14 a citigo ne ?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.