Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak dnes jsem se dost nasr*al. Dostat toho zmr*a při činu tak dneska tu asi nepíšu. Jinak volána PČR která to nafotila a dala mi číslo jednací že to stačí a že se pojišťovna sama podívá do spisu. Tomu tak ale není protože to může jen u nehody takže teď opět na PČR a získat výpověd. No den fakt na pikaču.

post-64149-0-55268300-1444145733_thumb.j

post-64149-0-50156100-1444145738_thumb.j

Vloženo (editace)

Za tohle bych fakt sekal ruce, nechápu jak tohle může někdo udělat :-( Sice to máš pojištěný, ale zbytečný starosti.

Editováno: , autor: mkaba
Vloženo (editace)

Jenom se zeptám, na co se volala ta policie, když to stejně pude z havarijního pojištění né?

Protože je v té naší středoevropské díře tuze moc vyčůraných lidiček a tak se není co divit, že jim pojišťovny nevěří?

Při odcizení, vandalismu a střetu se zvěří se musí volat PČR vždy! To samé platí při újmě na zdraví. Pokud chceš mít u nehody z nějakého důvodu PČR, stačí jim říct, že tě od toho nárazu bolí krk, a oni přijet musí. Bez ohledu na výši škody. :kol-47:

Editováno: , autor: JayBee1
Vloženo

Protože je v té naší středoevropské díře tuze moc vyčůraných lidiček a tak se není co divit, že jim pojišťovny nevěří?

Při odcizení, vandalismu a střetu se zvěří se musí volat PČR vždy! To samé platí při újmě na zdraví. Pokud chceš mít u nehody z nějakého důvodu PČR, stačí jim říct, že tě od toho nárazu bolí krk, a oni přijet musí. Bez ohledu na výši škody. :kol-47:

Já jsem to napsal proto, že jsem to měl taky podobně škráblé a nikoho jsem k tomu nevolal. Zašel jsem na pojištovnu, a bylo to.

Vloženo

No, občas se poštěstí. Možná vzhledem k výši škody... Jak dlouho to je a o jakou pojišťovnu šlo?

V každém případě je dobré si pamatovat, co jsem psal výše, a PČR volat. Samozřejmě pokud řekne asistenční služba, že není PČR třeba, tak je to něco jiného, ale osobně bych měl raději takový hovor nahraný, kdyby se pak chtěli cukat při likvidaci.

Obecně pojišťovny na papír od policie nebo leckdy i prostý fakt, že u toho policie byla, reagují líp a nedohadují se, nepožadují další doklady apod. To platí obecně, ne jen u aut, ale i u staveb, movitých věcí... Když mi vykradli garáž, napsal jsem do hlášení škody číslo jednací a asi za dva dny zavolala nějaká ženština, jak jsem došel k udané výši škody. Já na to, že jsem ji opsal z policejního protokolu, protože s ní víceméně souhlasím, přestože bych radši dostal víc, a že jim mohu poslat sken toho protokolu. Ona že to není třeba, že se případně mohou do spisu podívat sami, popřála mi hezký den a druhý den jsem měl peníze na účtu. Nikam jsem nemusel chodit, nikoho z pojišťovny jsem neviděl, nic jsem jim neposílal. Tak se mi to líbí. :kol-47:

Vloženo

asi rok a půl zpět generali. 

Tak-že podle tebe když někdo udělá škrábanec na autě policii volat, když to naperu do sloupku brány u garáže nevolat a jít zrovna na pojištovnu? i když ta škoda bude za 100tis. a škrábanec na kapotě za 7litrů ?

Vloženo

Jinak nevíte jak je označená modra miami v TP? Já mám v TP u vedeno jen "modrá" a po tom incidentu to opravdu dám do folie a prdím na to. Přemýšlím že bych to dal do modré metalízy a jen aby nebyl problém s PČR.

Vloženo

asi rok a půl zpět generali. 

Tak-že podle tebe když někdo udělá škrábanec na autě policii volat...

O mě přece vůbec nejde. :) Podívejme se, co nám poví aktuální pojistné podmínky Generali:

"V případě vzniku škodné události je pojištěný povinen oznámit bez zbytečného odkladu orgánům činným v trestním, správním nebo přestupkovém řízení, popř. hasičskému záchrannému sboru vznik události, která nastala za okolností nasvědčujících spáchání trestného činu nebo přestupku"

Z Generali na můj emailový dotaz odpověděli takto:

"V případě vandalismu je zapotřebí vždy volat policii."

Ergo měl jsi spíš kliku, že se s tebou bavili, protože vůbec nemuseli. Takže pro příště... ;)

Vloženo

Právě jsem volal mé pojištovačce do generali, pokud budu mít poškrábané auto, mám zase klidně přijít i bez nějakého policejního záznamu, to samé pokud někde odřu při parkování apod. Vše pořeší z havarijka jako před tím rokem a půl.

Vloženo

:D Tak ona je přímo z Generali, to je komedie! Ještě čekám na vyjádření produktového oddělení Generali, tak uvidíme, co se z toho vyvrbí. Každopádně předběžně ti radím, abys nikde neříkal, jak se dotyčná kukačka jmenuje. :D

Vloženo

Nechápu proč by to měla být komedie, auto je pojištěné a hotovo. Nevím koho nazýváš kukačkou ty trotle.

Co se takhle hodit trochu do klidu? :kol-142:

- Komedie je, když na různých místech lezou ze stejného ústavu (zde pojišťovacího) ke stejnému problému různé informace, nebo když se stejný problém řeší v různých případech různými způsoby. Pravda, je to spíš tragikomedie, ale kdybych měl nad každou takovou událostí vzdychat, tak se zblázním, tudíž už se radši jenom směju.

- Kukačka obecná je, jak známo, hnízdním parazitem, jejíž mládě likviduje své nevlastní sourozence, případně i rodiče. Výše uvedená osoba, která koná proti zájmům svého zaměstnavatele, se dá ve vztahu k němu považovat za kukačku, nebo ne? Jestli se tě to označení dotklo, protože jde o osobu tobě jakkoliv blízkou, dovedu to pochopit, ale když se oprostíš od emocí, jistě sám uznáš, že to na danou situaci sedí. Nebo ne? :)

Podtrženo, sečteno, pro běžný plebs nemající protekcí nebo podobných individuálních výhod platí, že v případě vandalismu je VŽDY nutno volat PČR.

flacek: Lépe pro něj jistě ano, ovšem někdo by si z toho mohl vzít, že je to normální, což rozhodně není. :)

Vloženo

- Kukačka obecná je, jak známo, hnízdním parazitem, jejíž mládě likviduje své nevlastní sourozence, případně i rodiče. Výše uvedená osoba, která koná proti zájmům svého zaměstnavatele, se dá ve vztahu k němu považovat za kukačku, nebo ne? Jestli se tě to označení dotklo, protože jde o osobu tobě jakkoliv blízkou, dovedu to pochopit, ale když se oprostíš od emocí, jistě sám uznáš, že to na danou situaci sedí. Nebo ne?  :)

- já jsem právě naprosto v klidu, jediný kdo tu prudil jsi byl ty z kukačkou. Nevím proč by paní měla konat proti zájmu zaměstnavatele? Pojistku by vyplatili stejně. Ta paní není žádná moje známá ani blízká, prostě mi pojistila 4 auta a hotovo, kdyby tam seděl někdo jiný pojistím to u něj. To že platím za všechny auta dohromady 70t. kč je jiná věc.

Vloženo

Jenže když se to nahlásí PČR, ta může najít pachatele (jakkoli je to u takového typu vandalismu nepravděpodobné) a pojišťovna si na něm potom může vyplacené pojistné regresovat. Tím, že paní netrvala na hlášení PČR, byla pojišťovna potenciláně okradena. Pak že já jsem trotl! :D

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...