Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Nyní jsem vypozoroval zajímavou věc. Mám nastavenu nejnižší teplotu a ventilátor na 1 ale jakmile zapnu AC tak se automaticky spustí i vnitřní okruh? Je to normální nebo se spouští jen za daných podmínek? V navodu je o tom napsáno jen s * a dle toho nejsem moc moudrý.

Vloženo

Vnitřní okruh se automaticky spustí přávě, když máš zapnutou klimatizaci a nastavenou nejnižší teplotu. Když pak otočíš knoflíkem a zvýšíš teplotu vnitřní okruh se zase vypne.

Vloženo

Aha děkuji za radu. Jinak pokud to takto nechám delší dobu (případně když se auto vychladí) tak se to samo vypne nebo to musím udělat vždy ručně? Dočetl jsem se že snad při nastavení ofkuku okna to nejde zapnout ale to bylo jediné co jsem se dočetl.

Vloženo (editace)

Jestli se uzavreny okruh vypne jsem nevypozoroval, ale taky se klima automaticky zapne když přepnes na ofuk okna. Docela to dost pomáhá, protoze vysušuje vzduch a pak se to nemlzi.

Editováno: , autor: Peky1
Vloženo

Děkuji za informace, s autem pojedu tak za týden opět nestíhám a tak to zkusím nechat co to bude dělat. Rozhodující je, že to není chyba ale vlastnost:)

Vloženo (editace)

Takže už máme najeto úžasných 500km, byly dokoupeny krytky na bezpečáky (jsou trošku jiné barvy ale účel splní).

Následující týden jedu pískovat skla kvůli slevě na pojistku

Doplacení Škofinu (pokud se uráčí poslat kalkulaci) - pokud to vš vyjde tak jak jsem počítal, bude celková částka včetně úroku za auto 257.400,-Kč (což mi přijde za velmi slušné)

Zjištěna pojistka u ČP kde se dostanu s GAPem na cca 11tKč/rok

Jinak s tou AC je to jak psal Peky1, jakmile uberu teplotu tak se vnitřní okruh vypne. Jinak začínám koukat po bazarech na zimní pneu, případně jen ráfky.

Jinak v pondělí jsem byl na STK a i technik se divil jak to dobře vypadá po tolika letech, za celý život jsem neměl protokol s nulou závad.

post-64149-0-18898500-1430654045_thumb.j

Editováno: , autor: flacek
Vloženo (editace)

takže ty jsi to bral na leasing, který hned doplatíš? a to už bude bez závazku?

edit: v pátek jsem byl na stk a taky 0 závad na vše jak ty....

Editováno: , autor: Voice
Vloženo (editace)

Jj dával jsem 70% hotově a zbytek musel být na úvěr. Byla to ta edice Fresh a ta dle dostupných info nešla vzít hotově. Jinak dle informací Škofinu je do 1roku + 1% a takže těch 770,-Kč obětuju a doplatím to a pak bych byl bez závazků a hlavně měl TP u sebe. Celou částku u sebe nemám ale vzal bych si 35tis u AirBank a za rok jim dám navíc 1900,-Kč takže není co řešit:) Mám to tu někde spočítané ale oproti Škofinu mi to hodí za 3roky + 18tKč což už se mi zdá zajímavé.

Jinak jsem dal 177.700,- + 36x 2783,- takže celkem by auto vyšlo na 277.900,-Kč (bez pojistky)

Takto jim dám 177.700.- + 76.170.- + 762,- (1%) a celkem 254.600,-Kč (bez pojistky)

Půlku dám ze svého a půlku od banky kde si to vemu na rok (navíc dám 1900,-Kč)

Tím pádem 254.600 + 1900 a jsme na částce 256.500,-

Abych se dostal na stejnou částku pojistky provedu pískování a celková částka je ta co jsem psal nahoře 257.400,-Kč

Uff, včera jsem u toho seděl a přepočítaval celou noc:D

Vloženo

11 tis za pojistku je trošku moc ne? To i od Škofinu pojistka škoda plus včetně gap je levnější. I když záleží jaký ti uznají bonus a zda máš zámek řadičky.

Vloženo

U Škofinu mám havarijku s GAPem za 10.900,-Kč ročně takže mi to vyjde nastejno. Jde o to že bydliště Praha tomu moc nepřidá, bonus mám 154měs ale i tak je taková částka, bohužel :(

Vloženo (editace)

Tak to mě taky nedocvaklo a ani jsem nečekal že by to zas byl nějaký razantní rozdíl. No evidetně je a ta částka 11tis je fakt minimum co se kam můžu dostat protože jinak bez slev se budu pohybovat kolem 15tis za rok. Teď jen počkat až se Škofin uráčí poslat kalkulaci, mají na to pět prac. dnů a díky tomu že jsou ty svátky tak nepočítám že to tento týden dostanu.

Edit:

Jinak uvažuji o GPS lokátoru, nečekám že mi to auto ochrání před krádeží ale rozhodně bych tomu mohl napomoci. Nechci zasahovat v záruce do elektriky ve vozu, tak přemýšlím kam to zapojit aby tam bylo spínané napětí přes klíček. Napadla mě zadní zásuvka ta by měla jet na klíček že? Jinak na zkoušku mě docela láká tento http://www.aliexpress.com/item/Factory-supply-GPS-Tracker-TK102-with-1-PC-Battery-Car-Charger-TK102B-simple-packing-without-gift/1346391919.html

Vloženo (editace)

Tak jsem to hodil do konfigurátoru Allianz a musím konstatovat, že pojistka od škofinu škoda plus, která je taky od Allianz, vychází diametrálně levněji, když vezmu v potaz tu samou nabídku, rozdíl cca 4,5 tisíce. A to mám bonus 50%,

Editováno: , autor: Peky1
Vloženo (editace)

Jj přesně tak to je. Nebýt známého co mi tam dá nějaké slevy tak i přes různé srovnávače bych se pod 15tis nedostal. Mimochodem dnes konečně Škofin poslal kalkulaci takže hurá na to:)

Vloženo (editace)

ahoj..teď koukám na tu pojistku a já mám komplet s gapem za 5200kč od ALL...na rok..hm..vážně je nějaká drahá.....je pravda že mám něco odježděný a mám tam v pojistce danou moji ženu....ale jedenáct za rooma ...

Editováno: , autor: mira
Vloženo

ahoj..teď koukám na tu pojistku a já mám komplet s gapem za 5200kč od ALL...na rok..hm..vážně je nějaká drahá.....je pravda že mám něco odježděný a mám tam v pojistce danou moji ženu....ale jedenáct za rooma ...

Neříkej, že máš pojistění škoda plus : http://www.skoda-auto.cz/chci-vuz-skoda/skoda-pojisteni/balicky-pojisteni za 5200,-. Na to se nedostanu ani se svým 50% bonusem.  Flacek to bere asi jako komplet všeho i s povinným ručením a 1% spoluúčastí. Nicméně jsem to večer v 10 hod. hodil do konfigurátoru Allianz a hned ráno volala ženská, že prej můžeme vylepšit cenu, tak to ještě zkusím, jestli dá alespoň 4 tisice slevu.

Vloženo

Jj jedná se o povinné + havarijku s 1% spoluúčastí a samozřejmě GAP na celkovou částku 256.700,-Kč. Mám znamé pojištováky a i se slevama se na stejnou pojistku pod 11tis nedostanu ani přes známost.

Mimochodem dnes doplacen Škofin a v úterý bylo vypískované VIN na okna. Zařizuju akorát pojistku u ČP a ke konci měsíce dostanu TP a tím to je celé uzavřené. Celková částka auta je tím pádem necelých 258.500,-Kč :)

Vloženo (editace)

ne od škofinu ne.....je to přimo od allianz....nemám auto na lízing:-)minulý rok jsem měl za 5900 letos mě to přišlo za 5200....je tam 5% spoluučast....Gap..odcizení,živel,vandal atd....nemám pojištěný skla....co koukám

Editováno: , autor: mira
Vloženo

No toho tam ještě bude. Auto stojí na ulici a to bych mohl utírat 10x denně. Zase takový puntíčkář nějsem abych každý víkend ležel v autě a pod autem:)

Vloženo (editace)

Hola hola, velký TP je doma. Musím uznat že takový fofr jsem nečekal, peníze dorazili Škofinu včera a dnes jsem měl TP na poště. Nakonec pojištění je za 11.492,-Kč takže jsem si pomohl o cca 400,-Kč ročně :)

Jinak pohrávám si s myšlenou zástěrek, vím že to není po stránce vzhledu nic moc ale jde mi spíše o funkčnost a o nějaké aspoň ochraně prahů. Má to význam nebo je to zbytečnost?

post-64149-0-21705300-1431440294_thumb.j

• o 2 týdny později...
Vloženo

Tak atakujeme 2000km a asi budu mít pár poznatků k reklamaci. Bublina na zadnich dveří pod folií a pak jde hůř řadit 1 a 4 rychlostní stupeň. Jde to jakoby na dvakrát, vždy se to o něco přidrhne. Nedělá to teda vždy ale cca 80% ano.

Dále při studeném motoru je pár vteřin po startu je motor takový "houpavý" Přirovnal bych to decetně k chodu na tři válce i když to není tak razatní. Pochybuji ale že to bude vada, spíš vlastnost.

Jinak zatím jsem se spotřebou kolem 6,5 a nejméně jsem jel za 5,7 (140km s tím že cca půl dálnice a půl okresky)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...