JayBee1 Vloženo 3. Říjen 2017 Vloženo 3. Říjen 2017 Přesně. Další věc je, co se stane, když takovému 2kW předehřevu z Aliexpressu odejde čerpadlo nebo termostat. Ponechme stranou požár - s příkonem rychlovarné konvice mám obavu, že bude předehřev vařit. Proto čím dál víc uvažuju o samotížce s nižším výkonem, která na předehřev garážovaného auta bude stačit. Být auto venku na větru, byl by lepší vyšší topný výkon s čerpadlem, ale v garáži... Tak jsem kouknul na předehřevy DEFA a hádejte co? Mají to před chladičem oleje dole, viz montážní návod pro O2. Co mě ale dost mrzí je cena té kabeláže, aby byl konektor v nárazníku (montážní návod) a nemusela se pořád zvedat kapota. Sada s krátkým 2,5m přívodním kabelem vyjde s DPH a dopravou na ty cca 2 tKč, jak psal KAYKA007. Citovat
KAYKA007 Vloženo 3. Říjen 2017 Vloženo 3. Říjen 2017 Musel bych se kluků zeptat je to připevněno pod vzduchovým filtrem. Jinak dneska ráno bylo venku 12st. A žena říkala že se na palubním počítači objevila teplota oleje 50st. cca po 3km. Jinak při zapnutí klíčku ukazuje teploměr okolo 40-50 st. ale pak to na chvíli klesne přičítám to cirkulaci a spojení chladící kapaliny z obou okruhu po nastartování. Citovat
Wittmann Vloženo 4. Říjen 2017 Vloženo 4. Říjen 2017 před 17 hodinami, KAYKA007 napsal: Jinak při zapnutí klíčku ukazuje teploměr okolo 40-50 st. ale pak to na chvíli klesne přičítám to cirkulaci a spojení chladící kapaliny z obou okruhu po nastartování. To spíš ukazuje na to, že to topí lokálně pod čidlem teploty a čerpadlo není schopné vodu rozvést po systému (v tom mu zřejmě brání stojící čerpadlo vody v bloku motoru). Druhý okruh se připojuje až po dosažení 90 st., jeho otevření je navíc plynulé, na ručičce teploměru by nemělo být rozpoznatelné - ona mimo jiné pěkně zaokrouhluje - často nezachytí ani dvacetistupňové výkyvy. Pokud chceš přesnou teplotu, tak ji najdeš přes VAG. Citovat
KAYKA007 Vloženo 4. Říjen 2017 Vloženo 4. Říjen 2017 Jo to zní logicky jak říkám zatím testuju ale věřím že i tak to prospěje. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.