Publikováno Březen 6, 201510 r Zdravím, mám dotaz na zkušenější, dával jsem auto jednomu mechanikovi, mimo jiné měnil i zadní silentbloky na přední nápravě, tyčky řízení a čepy. Nicméně při jejich výměně dle jeho slov (pokud jsem to dobře pochopil) nešel povolit šroub držící rameno, který má zavit v hliníkovém lůžku. Při jeho povolování však došlo k poškození závitu, společně se šroubem se vyšroubovalo i část závitu. Mechanik to tedy vyřešil tak, že nechal navařit nový vnitřek a udělal nový závit. Můj dotaz tedy je: setkali jste se s takovým řešením? Nebylo by lepší vyměnit než vařit (zejména s ohledem na bezpečnost)? Jde mi hlavně o to, abych si někde nerozbil hubu ale možná je to běžné řešení, které šetří peníze zákazníka a zachovávající stejnou kvalitu jako nový díl. Předem se omlouvám za nepříliš odbornou mluvu, autům rozumím do určité míry:) Děkuji za Vaše odpovědi. Jirka
Březen 6, 201510 r No já osobně jsem svářeč AL a zrovna tak bych to já vzhledem k cenám konzolí na bazaru a vrakovištích nedělal.
Březen 6, 201510 r Autor Děkuji za odpověď, a nedělal byste to z důvodu bezpečnosti nebo složité práce? to navaření a zhotovení nového závitu bylo za 200.
Březen 6, 201510 r Použitá konzole stojí cca 400Kč. Síla materiálu trošku brání vyvaření díry do hloubky. Takže pak po převrtání a vyřezání nového závitu nemusí být vše na 100%. Záleží opravdu na člověku co to dělá a s jakou poctivostí práce. Nechci tím tvrdit,že by to bylo přímo nebezpečné. Radím asi po 200 Km nechat někde jinde konzoli dotáhnout pro kontrolu,jestli se nepovoluje v závitu. Jestli mechanik řekne šla dotáhnout,pak bych to určitě řešil výměnou.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.