Přejít na obsah

Vytopená komfortka a nefunkční central

Host mcramp

Doporučené příspěvky

Zdravím chlapy, mám š. superb 2003 řeším takový problém s komfortkou. Již před nedávnem V LÉTĚ po studování problému s elektrikou na tomto foru jsem se dočetl že bývají pod sedadlem řidiče u komfortky a za sedadlem svazky kabelu, které jsou z fabriky odflaknuté spojené studenými spoji, takovou kovovou sponkou přetáhnutou umělou bužírkou. Něchtel jsem abych NĚKDY řešil tento nepříjemný problém tak jsem VŠE jak bylo tady do podrobna popsano důkladně rozpoji očistill, pořadne propájel cínem a zaizoloval bužírkou a BUMHO!!!! minulí tyden hodně prsělo přijdu do auta a potopa na podlaze u řidiče i za sedadlem. Zjistil jsem že byly ucpané odtokové kanálky pod oknem u baterky. Tak opět zedačku ven koberec atd. V komfortce půl litru vody a všude okolo asi kýbl. Vše jsem v garáži sušil 3dny a stejně nefunguje centrál na klíči otevírání kufru ze dveří a osvětlení interiéru, maxidot ukazuje airback závada a závada světla. Pojistky jsou ok a žárovky ok. Tak už nevím co s tím, jestli je ta komfortka po vytopení špatná??? zoxidovaná nebyla a důkladně vysušena v teple. Diagnostiku nemám a do škodovky s tím nejdu, tak mě stáhnou z kůže!!! Muže mi s tím někdo poradit???  jestli jí mám koupit novou nebo se dá někde opravit. Jsem z Teplic a přijel bych v okolí. Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohl jsi pokračovat již v daném vlákně

Všechno může být způsobeno svazky pod sedačkou vpředu a to i spoje u zadní sedačky. A nebo komforka samotná.

Celou sedačku vyndej ven, zadní sedák také. Zvedni celou levou půlku koberce a nech pořádně vysušit. Poté všechny svazky komplet rozbal a kabel po kabelu a spoj po spoji zkontroluj

Víc bohužel nemohu poradit, protože to by se muselo vidět.

Odkaz ke komentáři

Přesně jak píšeš, dnes celé odpoledne jsem to všechno kontroloval drátek po drátku, v předu u řidiče 5 svazků drátů a za sedadlem 7 svazků nic jiného jsem nenašel pro jistotu znovu odizoloval a přepájel cínem a nic, stále je to stejné jako po vytopení, nejde osvětlení interiéru, centrál na dálku a maxidot hlásí airbag a světla, tak asi ko. komfortka. Koupil bych jí asi novou, jen nevím jak se kóduje centrál atd.

Odkaz ke komentáři

Tak centrál už maká, sehnal jsem si na to odborníka přijel s jinou komfortkou až z jinýho města, nakódoval klíče cca 5min!!! airbag smazán, super ani za to nechtěl moc  i s nahráním stahování oken, jen osvětlení na stropě a u nohou nic prý to nemá s komfortkou nic společnýho, tak budu hledat dál. Jinak jsem myslel že toto forum funguje lepší jen jedna odpověd, no nic  :(

Odkaz ke komentáři

toto fórum funguje dobře, ale pokud je někdo línej si pohledat zda se tu podobná věc neřešila a založí na to nové téma, které má stejný problém, tak většina už nechce psát dokola ty samé postupy co už jsou jednou napsané, takže než bejt naštvanej na fórum, tak spíš začni u sebe, hledal jsem to asi 10 vteřin, jedno vlákno asi o 8 stranách a další asi o pěti, myslím, že když to celé přečteš, zjistíš, že na tvůj dotaz už tam odpověď bude

vlákno 1

vlákno 2

Odkaz ke komentáři

Tak konečně náká odezva hurá ale to mi asi moc nepomůže, nevim kdo tady je línej já to asi nebudu, kdyby sis přečetl lépe moje dotazy, tak bys zjistil že odpověd nenajdu, tyto vlákna jsem si přečetl asi 10krát a neřeší mů problém, všechny kabely co jsem našel jsem proletoval už po druhý!!!! řeším to už caa 2 tydny nervy práce atd tak se tomu nediv. Centrál sice už jde ale to je všechno. Pojistky ok. svorkovnice ok., naštvanej na forum nejsem myslím že někomu hodně pomůže jen tu není všechno. ted jsem zjisti že mi odešel i odskakovák zadního kufru- příčina? to tady asi nenajdu, tak mi nevykládej že sem línej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a radši dobře poraď. :D

Odkaz ke komentáři

Další co si hraje na chytráka, to je jen neumíš hledat, neumíš pájet, seš línej, kdybych tě znal tak bych ti řek co seš!!!! to mrdám nevim proč bych ti měl fotit pájku? si zdravej? už jsem to dnes vyřešil i bez tebe a tohodle blbího fóra!!!!!!!!PRIČ OD TUD!!!!!!!!!!

Odkaz ke komentáři

Brzdi! Vulgarismy si nech do putyky a nauč se gramatiku, když si tady chceš vyskakovat na lidi, co na rozdíl od tebe (ani ses neuráčil napsat, jak jsi to opravil), pomohli mnoha desítkám jiných. Když ti to tady nevoní, tak se sem už nevracej.

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...