MarkH Vloženo 7. Duben 2015 Sdílet Vloženo 7. Duben 2015 Zdravím pánové, chtěl bych Vás poprosit o radu při montáži pneu. Mám obuté letní pneu continental 225/40 18 a na diskách Neptune 7,5 ET 51. Z passatu cc mi zbyly 2 letní pneu continental ale o šířce 235. Můžu je dát dozadu? nebude to něčemu vadit? díky za všechny rady a postřehy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 7. Duben 2015 Sdílet Vloženo 7. Duben 2015 Vyhláška 341-2002 §21 (13) Na vozidle se nesmí, s výjimkou nouzového dojetí, současně použít pneumatiky různých rozměrů a konstrukcí, pokud při schválení technické způsobilosti není stanoveno jinak. Na téže nápravě musí být používány pouze shodné pneumatiky. Konstrukcí pneumatiky se rozumí konstrukce diagonální, radiální, smíšená (BIAS BELTED). Shodnou pneumatikou se rozumí pneumatika stejného rozměru, konstrukce, druhu dezénu a značky. Druhem dezénu pneumatiky se rozumí dezén letní, dezén zimní, u něhož na bočnici pneumatiky je vyznačeno označení M+S nebo M.S nebo M/S nebo MS a terénní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrBo Vloženo 7. Duben 2015 Sdílet Vloženo 7. Duben 2015 Záleží na tobě viz předchozí příspěvek, ale pokud máš 4x4 tak určitě ne, elektronika to pozná Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan Beranek Vloženo 10. Duben 2015 Sdílet Vloženo 10. Duben 2015 Já jsem dal 235 na předek i zadek a v pohodě. Na 18tkach je to o něco mekcci nez ns 225 x 18 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarkH Vloženo 10. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 10. Duben 2015 na technickou s těma kolama nepojedu, dám zimní a pochybuju, že policie při běžné kontrole mi bude kontrolovat šířku pneu podle TP. Podle předešlého příspěvku tak 4 kolku nemám, ale asi opravdu to bude dělat problémy s počítačem, neboť kola se budou i jinak otáčet. Tak teď pořád nevím, jestli to vyměnit nebo to nechat na 225 a 235 prodat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 10. Duben 2015 Sdílet Vloženo 10. Duben 2015 tyhle nepředpisový věci se řeší akorát na STK a pak po tom pasou likvidátoři pojišťoven v případě dopravní nehody. Technicky se nic nestane a nebude s tím problém, ale pokud to do někoho pošleš, tak se ti to může pekelně prodražit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 10. Duben 2015 Sdílet Vloženo 10. Duben 2015 Nebo než dají pravomoc PČR. Výdělek bez práce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 10. Duben 2015 Sdílet Vloženo 10. Duben 2015 policie tyto věci řeší naprosto normálně. tu pravomoc už dávno má. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 10. Duben 2015 Sdílet Vloženo 10. Duben 2015 ale pokud to do někoho pošleš, tak se ti to může pekelně prodražit. Nebo někdo do něho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.