Jump to content

Vrzani, drnceni a jine zvuky

jamescze

Recommended Posts

před 13 hodinami, vormen napsal:

Tohle se řešilo hojně na Rapidech a nejlevnější a nejrychlejší řešení je silikonová čistá vazelína. Aplikace na jaře vydrží do dalšího jara a navíc je to prevence proti promrzání těsnění k rámu

za 16 měsíců/20.000 km a v Rapidu si ještě nic nevrzlo, možná se k tomu jednou scala taky dopracuje

Edited by ben06

před 38 minutami, vormen napsal:

Asi měli ostatní zrovna namazáno :) Tohle zatím nepozoruju, ale čekal bych, že tenhle problém už Scala mít nebude. 

No mozno to budu mat prve vyrobene. Moje vrzgaju teda kvalitne. Vyrobena 5/2019

Edited by petulko
  • Líbí se mi 1

@petulko da sa to lahlo odstranit. Nafot ju na inzerat a okrem flaku od dietata na tapacire si uz nevsimam nic ? mozno neodide za mbounpredstavovanu cwnuz no stale som v tom, ze pojde a nemusim uz toto riesit. A teraz v teple ani stlpik nepipne

Edited by csabac

před 3 hodinami, petulko napsal:

No mozno to budu mat prve vyrobene. Moje vrzgaju teda kvalitne. Vyrobena 5/2019

já mám R vyrobeného 2/19, scalu jsem opravdu moc chtěl a nové auto jsem už potřeboval, ale věřím na známou pověru o dětských bolestech a těch má ještě mraky, zrovna pazvuky i aut mě dost iritují a to jsem hudební poleno, proto si na ni ještě doma počkáme.

Ja som tiez potrebovsl rychlu zmenu za 21 r. Feliciu a uvazoval  som nad Rapidom ale doma padlo rozhodnutie ist do noveho modelu lepsieho a kvalitnejsie s nevelkym financnym rozdielom. Netusil dom, ze to bude az take ako to je. No co ak zapnem radio zvuky nepocujem. Na umyvarku nechodim aby som nemal problem s vodou ? krytky sa nedotykam , nerovnake spary nepozeram takze vozit sa vozim ?

Dneska jsem dal cestu bez rádia a bohužel musím konstatovat, že Scala je prostě šmejd. Z levé strany kolem výdechu plejáda zvuků, lišta, rámeček budíků a něco zevnitř. Na straně pravé něco od kastlíku, když se kastlík vyklopí a zatlačí na něj, tak to přestane. Zvuky při řazení a pouštění spojky, tak o těch jsem do dneška myslel, že neexistujou, nejhorší auto na pazvuky co jsem měl. 

• Líbí se mi 1

To seš tedy docela upřímnej u svého auta. Většinově je to tak, že každá liška chválí svůj ocas, maximálně se přizná sem , tam nějaká chybička, ale v principu každý řekne, že je to stejně dobré auto.

Edited by DušanV

@csabac u mě to sloupek není, ale něco nak kastlíkem, protože, když se vyklopí přestane to a když se napatrně zvedne, zase to začne.

@DušanV já zase nechválím za každou cenu, spíš tak reálně zhodnotím, ikdyž se teď  @ben06 může do mě opřít, že jsem Scalu vychvaloval a Rapida pomlouval, ale je to tak. Rapid bylo očividně levný, ošizený auto, aspoň v roce 2013, ale co tam bylo, fungovalo jak má a bylo to ( Toledo 2013) nejlepší auto co jsem měl, to můžu už teď říct, tvrdá vysmívaná palubka nevydala nikdy žádnej pazvuk

• Pozitivní 1

před 5 hodinami, csabac napsal:

@DušanV a preto vdaka takym klamom som si tu kvalitku kupil. Ale uvedomil som si, ze auto treba velebit, aby si drzalo cenu na zaklade tychto klamov. Vid. zostatkovu cenu vw, skoda, seat a konkurenciu.

Velmi dobre vystihnute. Je to smutna pravda.

Taky musím zaklepat, ale při jízdě žádný koncert nemám. Jenom když je auto na slunku, tak po zapnutí klimatizace trochu praskají výdechy, než se srovnají s novou teplotou.

Jednu věc bych ale teda vypíchnul a to je zadní kryt bolera. Sice sám od sebe nevrže, ale když na to sáhnu, tak se prohýbá a vydává praskající a vrzající zvuky. To se moc nepovedlo.

Jak se v posledních dnech ochladilo, tak už jezdím taky bez pazvuků. Možná by nebylo špatný napsat do návodu k autu, že pro bezproblémový provoz vozidla, je nutné jej provozovat při venkovních teplotách 5 - 20.  

V 2. 7. 2020 na 17:27, vormen napsal:

@csabac u mě to sloupek není, ale něco nak kastlíkem, protože, když se vyklopí přestane to a když se napatrně zvedne, zase to začne.

@DušanV já zase nechválím za každou cenu, spíš tak reálně zhodnotím, ikdyž se teď  @ben06 může do mě opřít, že jsem Scalu vychvaloval a Rapida pomlouval, ale je to tak. Rapid bylo očividně levný, ošizený auto, aspoň v roce 2013, ale co tam bylo, fungovalo jak má a bylo to ( Toledo 2013) nejlepší auto co jsem měl, to můžu už teď říct, tvrdá vysmívaná palubka nevydala nikdy žádnej pazvuk

Původně jsem chtěl, ale uznal jsi to sám. Ve srovnání s nějakým levným asi ve výbavě oškubaným toledem 2013 a rapidem 2019 style+ jsi opět mimo mísu, ale to je tvůj echt pohled ze scaly. Věřím, že jestli půjdu ještě do Scaly (moc jsem ji chtěl), tak už bude jinde, prostě můj čuch na porodní průsery mě opět nezklamal a je to tak.

Edited by ben06

@ben06 to vryganie A stlpika napr. riesil niekto I na superbe I o3. SOS system tak isto, krivo osadeny volant tiez. Takze by som si dovolil tvrdit, ze su to kocepcne bolesti, ktore sa im roky opakuju. Uvidime ako si poradia so sedankou a 3. brzdovym a tymi ostatnymi plastami. Tipujem, ze nic moc nevymyslia.