Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 1 měsíc později...
  • o 11 měsíců později...
Vloženo

Páááánové no co vám budu povídat. Roomster jezdí stále. Spotřeba 6l/100km teď. Najeto 63 xxxkm. Ještě rok a půl a máme zaplaceno. :)

Jinak nic na jaře třeba koupit nové zimáky. A někdy v létě servis. Trochu si začínám pohrávat s myšlenkou nechat si namontovat tempomat. Ale ta cena 10tis kč mě trochu znepokojuje. Je to tím, že se musí vyměnit řídící jednotka. Ale zase byla by to jedna z věcí co mi v autě chybí. Pak už by to bylo vyřešeno. Ale na druhou stranu co, když doplatím auto a budu ho chtít vyměnit za jinou novou škodovku??? Byla by to škoda peněz no musím to zvážit.

Jinak v červnu budu potřebovat dětskou sedačku na pár let :D tak kdyby jste někdo měl nějakou celkem slušnou za slušný peníz a ideálně na isofix nebudu se vůůůůbec zlobit. :D 

PS: roomster asi zůstane přece jen budeme 3 a do Citiga by se blbě nakládal kočár a další capárny na dovolenou :D:D:D:D:D:D:D:D:D 

• Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Vloženo
před 10 hodinami, filippatrik napsal:

Jinak v červnu budu potřebovat dětskou sedačku na pár let

Gratuluju. :)

Co se sedačky týká, je to složitější. V první řadě je dobré si uvědomit, že jde o bezpečnostní prvek a že bazarová sedačka, u které člověk nezná historii, může být v případě nehody bezpečnostní riziko pro mimčo. To samé platí o levných sedačkách ke kočárku (tzv. trojkombinace), které tak tak splní normu, ale nějakou přidanou hodnotu na poli bezpečnosti od nich člověk očekávat nemůže. Má rada je čím menší dítě a čím víc se vozí, tím míň na sedačce šetřit.

Druhá věc je typ sedačky. drtivá většina lidí si kvůli praktičnosti jako první pořizuje tzv. vajíčko, které jde jednoduše z auta vyndat a cvaknout na podvozek kočárku. Jenže vajíčko není na "pár let", jak si představuješ, ale cca na rok, max. rok a půl (záleží i na typu a výrobci, některá vajíčka jsou trochu větší, některá menší). Vajíčko jde přeskočit a pořídit sedačku, která je od narození do cca 4 let s možností vozit celou dobu dítě pozadu (jednoznačně bezpečnější při čelním nárazu). Ta je sice bezpečnější než vajíčko (je robustnější), ale potom musíš pokaždé přendávat dítě se sedačky do kočáru a opačně, což je obzvlášť v zimě a/nebo u dětí, které se snadno vzbudí dost nepraktické.

Nejlíp pořídit vajíčko s isofix základnou od většího, prověřeného výrobce (BeSafe, Cybex, Maxi-Cosi, Römer...) a to buď nové nebo max. dva roky staré, zaručeně nebourané, tzn. od důvěryhodného známého. Nekupoval bych od anonyma na bazaru a nekupoval bych starší sedačku, byť by vypadala sebelíp. Materiály stárnou a dovnitř nikdo nevidí. Plus z hlediska bezpečnosti rozhodně vyhodit z Rooma prostřední sedačku a mimčo šoupnout víc doprostřed. Roomster je malé auto a při bočním nárazu se počítá každý mm deformační zóny.

Největší sranda je, že třeba po teoretické stránce všechno pěkně vymyslíš, naplánuješ, ale protože každé dítě je jiné, stejně to nakonec nemusí být dobře. Jeden známý měl první dítě spáče nesnášejícího hlubokou korbu, takže ho první rok víc vozili víc ve vajíčku než v kočárku. Tenkrát ale ještě nebyly tolik rozšířené isofix základny, takže vajíčko v autě pásali. Po zkušenostech s prvním dítětem potom pro druhé koupili to nejlepší vajíčko od Cybexu s isofix základnou. Jenže kluk je nespavec, který se probudí při jakékoliv manipulaci a než být utemovaný ve vajíčku, radši se mele v hluboké korbě. V prvním případě bylo vajíčko ideální, v druhém případě to byly v podstatě vyhozené peníze. Klidně ho mohli vynechat, protože stejně zůstává až na výjimky trvale cvaknuté v autě a funkci položení dítěte do roviny, kvůli které je sedačka tak drahá a těžká, využili jen několikrát. Tak si vyber. :D

Vloženo (editace)

Ja taky gratuluju :kol-47:

Kluci Patrik je magnat. On kupi se sedačku od recaro nebo inter groclin na osobní objednavku :D

Patrik nemysl se že v teto sedačce budeš mě vozit. Jsem za velky na to :D:D . Ja vím že nekteři by mě vozili takových sedačkach :smich:

Editováno: , autor: TOMUS
  • o 1 rok později...
Vloženo

Jste se tu nejak rozjeli ? no asi vás uklidním. 

Taz šel do světa. 25.1.2019 byl prodán neznámému člověku.  Cena byla velice uctivá já jsem dostal 150 000kč.

Prodal jsem ho na zimákách jak ležel tak běžel s navigaci se vším páč do nového auta mi nepasovala stejně.

Samozřejmě jsem zůstal věrný značce.  ?

• o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...