Malta Vloženo 12. Prosinec 2016 Vloženo 12. Prosinec 2016 a já myslel že je to v hudbě rychle Citovat
TOMUS Vloženo 12. Prosinec 2016 Vloženo 12. Prosinec 2016 Ještě něco jinéjo se děla rychlé ...... Citovat
filippatrik Vloženo 21. leden 2017 Autor Vloženo 21. leden 2017 Tak nakonec vyhrál Amundsen+ už je namontovány včetně GPS navigace ještě čekám až přijde mikrofon z alieexpres a bude hotovson. Citovat
filippatrik Vloženo 21. leden 2017 Autor Vloženo 21. leden 2017 Popravdě sem dostal opět nabídku která se neodmítá Citovat
TOMUS Vloženo 21. leden 2017 Vloženo 21. leden 2017 Ja jsem jeden s posledních lidi co jezdi bez GPSu Citovat
TOMUS Vloženo 29. Prosinec 2017 Vloženo 29. Prosinec 2017 Zde nic se nedeje Patrik co tam s rumikem? Citovat
Malta Vloženo 30. Prosinec 2017 Vloženo 30. Prosinec 2017 Patrik lije rumíka akorát do sebe 1 Citovat
filippatrik Vloženo 4. leden 2018 Autor Vloženo 4. leden 2018 Páááánové no co vám budu povídat. Roomster jezdí stále. Spotřeba 6l/100km teď. Najeto 63 xxxkm. Ještě rok a půl a máme zaplaceno. Jinak nic na jaře třeba koupit nové zimáky. A někdy v létě servis. Trochu si začínám pohrávat s myšlenkou nechat si namontovat tempomat. Ale ta cena 10tis kč mě trochu znepokojuje. Je to tím, že se musí vyměnit řídící jednotka. Ale zase byla by to jedna z věcí co mi v autě chybí. Pak už by to bylo vyřešeno. Ale na druhou stranu co, když doplatím auto a budu ho chtít vyměnit za jinou novou škodovku??? Byla by to škoda peněz no musím to zvážit. Jinak v červnu budu potřebovat dětskou sedačku na pár let tak kdyby jste někdo měl nějakou celkem slušnou za slušný peníz a ideálně na isofix nebudu se vůůůůbec zlobit. PS: roomster asi zůstane přece jen budeme 3 a do Citiga by se blbě nakládal kočár a další capárny na dovolenou 1 1 Citovat
Ondra16V Vloženo 4. leden 2018 Vloženo 4. leden 2018 Tak ať šlape i nadále Sedačku sice nemám,ale aspoň Ti ještě jednou (teda Vám ) pogratuluji PS: Kupte si feldu 3 Citovat
JayBee1 Vloženo 5. leden 2018 Vloženo 5. leden 2018 před 10 hodinami, filippatrik napsal: Jinak v červnu budu potřebovat dětskou sedačku na pár let Gratuluju. Co se sedačky týká, je to složitější. V první řadě je dobré si uvědomit, že jde o bezpečnostní prvek a že bazarová sedačka, u které člověk nezná historii, může být v případě nehody bezpečnostní riziko pro mimčo. To samé platí o levných sedačkách ke kočárku (tzv. trojkombinace), které tak tak splní normu, ale nějakou přidanou hodnotu na poli bezpečnosti od nich člověk očekávat nemůže. Má rada je čím menší dítě a čím víc se vozí, tím míň na sedačce šetřit. Druhá věc je typ sedačky. drtivá většina lidí si kvůli praktičnosti jako první pořizuje tzv. vajíčko, které jde jednoduše z auta vyndat a cvaknout na podvozek kočárku. Jenže vajíčko není na "pár let", jak si představuješ, ale cca na rok, max. rok a půl (záleží i na typu a výrobci, některá vajíčka jsou trochu větší, některá menší). Vajíčko jde přeskočit a pořídit sedačku, která je od narození do cca 4 let s možností vozit celou dobu dítě pozadu (jednoznačně bezpečnější při čelním nárazu). Ta je sice bezpečnější než vajíčko (je robustnější), ale potom musíš pokaždé přendávat dítě se sedačky do kočáru a opačně, což je obzvlášť v zimě a/nebo u dětí, které se snadno vzbudí dost nepraktické. Nejlíp pořídit vajíčko s isofix základnou od většího, prověřeného výrobce (BeSafe, Cybex, Maxi-Cosi, Römer...) a to buď nové nebo max. dva roky staré, zaručeně nebourané, tzn. od důvěryhodného známého. Nekupoval bych od anonyma na bazaru a nekupoval bych starší sedačku, byť by vypadala sebelíp. Materiály stárnou a dovnitř nikdo nevidí. Plus z hlediska bezpečnosti rozhodně vyhodit z Rooma prostřední sedačku a mimčo šoupnout víc doprostřed. Roomster je malé auto a při bočním nárazu se počítá každý mm deformační zóny. Největší sranda je, že třeba po teoretické stránce všechno pěkně vymyslíš, naplánuješ, ale protože každé dítě je jiné, stejně to nakonec nemusí být dobře. Jeden známý měl první dítě spáče nesnášejícího hlubokou korbu, takže ho první rok víc vozili víc ve vajíčku než v kočárku. Tenkrát ale ještě nebyly tolik rozšířené isofix základny, takže vajíčko v autě pásali. Po zkušenostech s prvním dítětem potom pro druhé koupili to nejlepší vajíčko od Cybexu s isofix základnou. Jenže kluk je nespavec, který se probudí při jakékoliv manipulaci a než být utemovaný ve vajíčku, radši se mele v hluboké korbě. V prvním případě bylo vajíčko ideální, v druhém případě to byly v podstatě vyhozené peníze. Klidně ho mohli vynechat, protože stejně zůstává až na výjimky trvale cvaknuté v autě a funkci položení dítěte do roviny, kvůli které je sedačka tak drahá a těžká, využili jen několikrát. Tak si vyber. 1 Citovat
TOMUS Vloženo 6. leden 2018 Vloženo 6. leden 2018 (editace) Ja taky gratuluju Kluci Patrik je magnat. On kupi se sedačku od recaro nebo inter groclin na osobní objednavku Patrik nemysl se že v teto sedačce budeš mě vozit. Jsem za velky na to . Ja vím že nekteři by mě vozili takových sedačkach Editováno: 6. leden 2018, autor: TOMUS 1 Citovat
filippatrik Vloženo 10. leden 2018 Autor Vloženo 10. leden 2018 Tomus to je jasný že když koupim takovou sedačku že i tebe v ni povozim 2 Citovat
TOMUS Vloženo 10. leden 2018 Vloženo 10. leden 2018 10 godzin temu, filippatrik napisał: Tomus to je jasný že když koupim takovou sedačku že i tebe v ni povozim Už jsem to zapamatoval Citovat
TOMUS Vloženo 10. leden 2018 Vloženo 10. leden 2018 8 godzin temu, Malta napisał: a vlezou se do ní i s Ondrou Ondra nesedně . Mám velké břicho Citovat
filippatrik Vloženo 2. Březen 2019 Autor Vloženo 2. Březen 2019 Jste se tu nejak rozjeli ? no asi vás uklidním. Taz šel do světa. 25.1.2019 byl prodán neznámému člověku. Cena byla velice uctivá já jsem dostal 150 000kč. Prodal jsem ho na zimákách jak ležel tak běžel s navigaci se vším páč do nového auta mi nepasovala stejně. Samozřejmě jsem zůstal věrný značce. ? 1 Citovat
filippatrik Vloženo 2. Březen 2019 Autor Vloženo 2. Březen 2019 Fabka byla na letnich. A zimni pneu jsem koupil a disky pasly s roomsteru. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.