Přejít na obsah

Oprava original stresneho okna

miro_sk

Doporučené příspěvky

Zdravim,

mam Fabiu I, 1.9Tdi, rok vyroby 6/2000 so stresnym oknom (original z vyroby).

V poslednej dobe som si vsimol, ze po prejazde po nerovnostiach stresne okno hrkoce, rovnako pri jazde vyssimi rychlostami pocut cez stresne okno aerodynamicky hluk. Zistil som, ze stresne okno ma v streche cca 1 mm volu - ked je okno zavrete, zadna cast okna sa da o cca 1 mm nadvihnut a dotlacit ku karoserii (cize hrkotanie okna a aerodynamicky zvuk sposobuje to, ze ked je stresne okno zavrete, nie je uplne dotlacene ku karoserii, ale v zadnej casti karoserie je cca 1mm medzera).

Podla dielenskej prirucky som skusil okno naastavit tak, aby predna hrana okna bola cca 0-1 mm pod urovnou karoserie a zadna cast okna cca 1 mm nad urovnou karoserie - to sa mi vsak nepodarilo. Zadna cast okna, aj ked som ju zospodu maximalne nadvihoval, tak je stale cca 0-1mm pod urovnou karoserie.

Mate nejaky napad, co s tym? Co by sa dalo vymenit na mechanizme okna, aby to fungovalo? Okno bez problemov funguje, otvara sa a aj sa vyklapa, len pri zavretej polohe sa okno hybe. V skodovke sa mechanikom do toho moc nechcelo ist, je to uz 15r auto, ale mne sa s nim jazdi super... :)

Dakujem za akekolvek rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...