Publikováno Červen 9, 201510 r Zdravím, mám 2.0TSI s DSG a chci se zeptat na jednu věc ohledně ručního řazení. Pokud jsem v Déčku a zmáčknu třeba mínusové pádlo pod volantem, tak aktivuji dočasné zapnutí ručního řazení. To je mi jasné. Návod říká, že na jednu minutu. Jenže někdy se mi stavá, že jsem v ručním módu třeba jen 10 sekund a hodí se tam zase zpět D. Stává se to, když jedu jen tak na max 30% plynu. Například jedu do kopce a nechci podtáčet motor, tak zmáčknu mínus a podřadí si. Jenže pokud tomu nedám pořádně napít, tak se tam zas po pár sec hodí D. Pokud ovšem využiji tak těch 40%-100% plynu, tak tam ten ruční mód tu slibovanou minutu vydrží. Nevíte někdo čím to je?? Trochu mi případne, že to má co dělat se spotřebou - tj aby lidi nejeli celou minutu s mírně vytočeným motorem (tak do 3000ot/min), když to nevyužijí... Ovšem do kopce, kde chci jen 50-60 (tj nechci tomu dá napít), ale zároveň nechci podtáčet motor mě to celkem štve... Děkuji za odpovědi.
Červen 9, 201510 r Tak si přepnu řadící páku do polohy - "vpravo" a máš ruční mód... pak můžeš řadit pádly nebo pákou - dopředu, dozadu...
Červen 9, 201510 r Autor No jasne, ale o tom to neni. Me spis zajima cim je to zpusobene a jestli je to chovani normalni...
Červen 9, 201510 r Pokud si vzpomenu (a poslední dobou je to čím dál horší ) tak to zkusím taky a dám sem info... ale tak nějak se mě zdá, že to dělá to co říkáš, ale uvidíme... Upraveno Červen 9, 201510 r od Napalm
Červen 10, 201510 r Chování je to asi normální, mám to asi podobně jak popisuješ. Tu minutu mi to vydrží při ustálené rychlosti na rovině, když podřadím na 3. Ale jak se otáčky přiblíží k 2000 ot/min, přeřadí dřív. Do kopce mi většinou podřadí sám nebo navolenou rychlost zachová i když se po 10s přepne na D.
Červen 10, 201510 r Autor Jj díky za odpoveď. Ono mě to taky do kopce podřadí, ale trvá to někdy několik sekund a mě to podtáčení desně vadí..
Červen 10, 201510 r Jo, to mě taky. Hlavně u 4. Tu na rovince nechá klidně spadnout až na 1100 ot/min. Přitom u 5 a 6 nejde pod 1500 ot/min.
Květen 15, 20169 r Autor Ano, to již dělám jenže zase to přetáčí proto do kopce tam vždy hodím S a nebo leve pádlo a na rovince to krásně vyjde zas na D. Sent from my iPhone using Tapatalk
Květen 15, 20169 r Autor Tak jsem o nemyslel... Samozrejme, ze rad vyhanim pavouky. Proto mam RS v benzinu. Ale kdyz chci. Mluvim ted o tom, ze dam S a jedu po meste 40tkou na 3000 a vic otacek.. Sent from my iPhone using Tapatalk
Květen 15, 20169 r Přesně tak, ve městě se na S nedá jezdit, alespoň s benzínem ne. Převodovka sama zařadí až snad kolem 4000 otáček. Takže stejně musím korigovat pádlama, to už si radši dám na určité úseky manuální režim.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.