Martingeff Vloženo 16. Červen 2015 Autor Sdílet Vloženo 16. Červen 2015 Klíčky má oba i doklady měl doma - to je jediné co mu zůstalo. Je fakt, že na zapadlé vesničce má zloděj na krádež klid. Nikdo se tam po nocích necourá po ulici a on může v klidu "pracovat"..... On měl auto taky 3m od okna baráku a taky mají velkého psa, ale ten štěká i na kočky tak už na to nereagují .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 16. Červen 2015 Sdílet Vloženo 16. Červen 2015 Doma jsou 2 pesani, kteří slyší ježka na 100 metrů a kvůli každé kravině letí ven a štěkají. Tentokrát si vesele chrupkali doma.... Já přijel o půl jedné ráno domů a ve 4 hodiny už bylo auto v tahu.... A já se probudil až v 11.... Večer jsem stihnul ještě natankovat plnou, byl jsem unavenej, v kastlu hodinky za pár tisíc, v kufru nový svetr, gumy nové.....Museli mít z toho auta radost.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 16. Červen 2015 Sdílet Vloženo 16. Červen 2015 že měl oba klíče ještě nic neznamená. Je ale dost pravděpodobné, že to byl někdo místní. Zkuste se do toho vžít - zapadlá ulička - tak v první řadě musíš vědět, že tam to auto je - to znamená, že to máš vyčíhnuté - jinými slovy musíš se tam nějak motat a nikdy nevíš, kdo se zrovna dívá z okna. Pak tě tam také musí někdo dovézt... Nejsem z vesnice, ale vždy, když v nějaké zabloudím a vjedu do bočních uliček, tak vždycky někdo čumí. Podle mě na vesnici musíš přijít a velmi rychle odjet. A také je problém, kam odjet. Pokud by si tě někdo všiml, tak tě hravě dožene v první vesnici.... Je prostě divné, že někdo věděl, že tam to auto je. Díly se kradou na objednávku a objíždět vesnice jestli tam náhodou nestojí takové a makové auto je trochu zdlouhavé, ne? Když jsem kdysi na fabii dodělával parkovací čidla a potřeboval jsem zjisti, kde mají být umístěné, tak stačilo dojet k Tescu a za 10 minut jsem měl auto, na kterém se to dalo odměřit. Navíc, když jsem oblézal cizí auto a s metrem v ruce, tak si mě absolutně nikdo nevšímal - kdybych ale měl objíždět zapadlé uličky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waleri Vloženo 16. Červen 2015 Sdílet Vloženo 16. Červen 2015 (editace) Tuhle jsem vedl s kámošem takovou debatu na téma havarijní pojištění... Já mám havarijně pojištěnou i 10 let starou oktávku. On to nedokázal pochopit, že prý jen vyhazuju peníze. S autem jezdí holka (a ne zrovna pomalu), až trefí srnku, má to za 5000 a ne za 80 000. Pořád jen počítal, kolik mě to už za těch 10 let stálo.... Ne že bych mu to přál, ale 2 trefený srnky po sobě by ho z těch názorů vyléčily, až by do auta nacpal 150 000. Stálo mě to za těch 10 let dost, ale za tu cenu mám jistotu, že si nevybílím jednorázově účet až se něco stane. Možná to těm lidem nedochází, kolik pak stojí taková oprava, a to nemluvím o krádeži. Holce jsem udělal pojištění za 1200 čtvrtletně, to je nějaká darda? 400 měsíčně? Editováno: 16. Červen 2015, autor: waleri 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 16. Červen 2015 Sdílet Vloženo 16. Červen 2015 Přesně tak, když si to člověk rozpočítá na měsíce, je to pár stovek. V mém případě to je 500 Kč měsíčně za to, že mám klid. Raději budu 10 let platit 500 Kč měsíčně, než abych najednou přišel o 200 000 Kč. 5 stovek moje peněženka neucítí, 200 tisíc ano.... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 21. Červen 2015 Sdílet Vloženo 21. Červen 2015 Už jen to, že psi neštěkali je divné. Podle mě zloděje znali. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radomír Vloženo 21. Červen 2015 Sdílet Vloženo 21. Červen 2015 Přátelé okřídleného šípu, pro: agent007 - to víš, že je to divné, ale jak jim to dokážeš, že toho zloděje znali? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drroman Vloženo 9. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2015 Vidim,ze se to nejak mnozi mi ukradli supa 2 nekdy mezi 30.6 az 2.7 z havirova Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 26. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 26. leden 2016 Tak sousedovi Oktávku v pondělí Policajti vrátili - zabavili jí novému majiteli, který jí koupil od zlodějů někde na benzínce za 185 tis. Auto mělo změněnou identitu jako dovezené z Rakouska - takže pozor na rádoby dovezené vozy ze zahraničí!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 Dobře! To se často nestává. Soused má štěstí, že šlo zřejmě o amatéry. Na druhou stranu má velkou pravděpodobnost, že až mu ukradnou auto příště, už ho nikdy neuvidí. Zdalipak se poučil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 Nákup na benzince, to je dobrá story :-) Změněná identita - co to v praxi znamená? Má tam třeba jiný VIN? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 29. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 29. leden 2016 Jasně auto mělo komplet nové doklady a změněný VIN kód (pravděpodobně z bouračky dovezené z Rakouska). Dokonce to prošlo jednou evidenční kontrolou a jednou STK kontrolou, kde nic nepoznali. Všude nové štítky s novým VINkem i pod čelním sklem. Jinak auto už si pořídil jiné a tohle vrácené teď prodává..:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 29. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 29. leden 2016 Jo ještě bylo auto o rok mladší a o cca 5000 stočené km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 31. leden 2016 Sdílet Vloženo 31. leden 2016 a s tím se dá jezdit, když je to nelegálně na jiných dokladech? Správně by se to mělo vrátit na původní vin - ale jeho změna je zakázaná, takže teoreticky by to po této úpravě měla být totálka :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 31. leden 2016 Sdílet Vloženo 31. leden 2016 Jj. přesně jak píšeš, to je vrácenka určená na vrakoviště, s tím už se nedá legálně nic dělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 1. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2016 Ale jo dá v pohodě, na úřadě mu dali nove SPZ a do velkého techničáku mu zapsali změnu VIN kódu. V servise Škoda mu opravili identitu na původní VIN a jo to opět to původní auto..:-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 1. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2016 Je celkem pěkná to je škoda sešrotovat..:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 1. Únor 2016 Sdílet Vloženo 1. Únor 2016 do velkého techničáku mu zapsali změnu VIN kódu. V servise Škoda mu opravili identitu na původní VIN nechápu, takže jaký je tam VIN původního auta, nebo ten nový, zřejmě z jiného vozu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 1. Únor 2016 Sdílet Vloženo 1. Únor 2016 Já to asi chápu - auto má původní VIN, ale nový techničák, který byl vystavený s falešným VINem a teď je opravený na správný - původní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 1. Únor 2016 Sdílet Vloženo 1. Únor 2016 takže ten VIN zase někdo vyřízl z karoserie a vrátil starý? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 1. Únor 2016 Sdílet Vloženo 1. Únor 2016 Já bych si tipl, že tam zlikvidovali to falešné a nechali vedle vyrazit staronové VIN. Nic jiného si neumím představit. Neumím si představit lagalizaci VINu z jiného auta, nebo legalizaci převaření VINu, to jako opravdu nééé, to bysme opravdu stále byli kašpaři na divokém východě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 1. Únor 2016 Sdílet Vloženo 1. Únor 2016 no právě.... ale to, že jeden VIN škrtnou a vedle napíšou jiný se mi také nezdá - jak se na to budou dívat na STK? Nebo je v techničáku napsané "změna VIN" ? Netvrdím, že to nejde, jen by mě čistě ze zvědavosti zajímalo, jak se to řeší v praxi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 2. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 2. Únor 2016 VIN je samozřejmě ten původní a velkej techničák je taky původní (ten mu zůstal doma) do něj má zapsané - úprava VIN kódu a nová SPZ. Má novej malej techničák protože má nové SPZ. Jak ve škodovce upravili VIN kódy to nevím, ale štítky asi vymění lehce (je to jen nalepené). Čelní sklo musí ven - dát tam správný (původní) VIN a v motorovém prostoru to musí asi přebrousit vyrazit původní a zalakovat. Je s tím trochu lítání po úřadech a čekaní na úpravu ve Škodovce, ale hlavně, že se auto našlo...:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 2. Únor 2016 Sdílet Vloženo 2. Únor 2016 "v motorovém prostoru to musí asi přebrousit vyrazit původní a zalakovat." To je přesně to, co by mě zajímalo, jak si s tímto poradí autorizovaný servis. Pokud to dělají, tak na to musí existovat nějaké oficiální instrukce na úpravu VIN. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 3. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 3. Únor 2016 Tak to netuším jakej mají přesnej postup, ale asi si s tím poradí. Každopádně výsledek je ten, že má to původní auto s původním VIN kódem. Jediné co je jiné jsou SPZ a záznam ve velkém techničáku o úpravě VINu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.