camarena Vloženo 21. Červen 2015 Sdílet Vloženo 21. Červen 2015 Ahoj, som tu novy. Je velky rozdiel v konforte medzi 15' 180/60 a 16' 215/45 diskami na Fabii? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 21. Červen 2015 Sdílet Vloženo 21. Červen 2015 Rozdíl v komfortu tam asi je, ale rozhodně nijak velký (sice jsem jel stejné trasy s 15" a 16", ale byl tam zhruba 3 měsíční odstup). Rozdíl ve vzhledu, stabilitě a gripu je už větší ve prospěch 16" (díky o 30 mm širší a o 14mm nižší pneumatice). Na druhou stranu je zase velký rozdíl v ceně pneumatik. U letních mi to za to stojí (už kvůli vyšším rychlostem jízdy), ale u zimních ne. Ty budu mít 15". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 21. Červen 2015 Sdílet Vloženo 21. Červen 2015 Uvažujem veľmi podobne. 15" bude zrejme na zimu už len kvôli cene pneu, ale aj väčšej logike použitia užších gúm na zimu. Už len zvažujem, či plech alebo hliník.16" sa určite báť nemusíš kvôli komfortu. Kolegovia si tu dokonca pochvaľujú aj 17" a športový podvozok. Ten som netestoval, ale normálny podvozok a 16" kolesá môžem odporučiť aj na naše cesty. Neviem, čo to presne robí s 16" gumou oproti vyššej 15", ak trafíš nejakú jamu, ale komfort jazdy je OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 22. Červen 2015 Sdílet Vloženo 22. Červen 2015 Doporucuji si dat tu praci a podniknout testovaci jizdy. Uvidis sam. Ja patrim mezi ty, kdo chvali i z pohledu komfortu kombinaci 17" + sportovni podvozek. Je rozhodne stale vetsi nez na predchozi FI na 15" kolech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camarena Vloženo 22. Červen 2015 Autor Sdílet Vloženo 22. Červen 2015 Dik, za odpovede. Testovaciu jazdu som samozrejme skusil, ale nikde nemali obe verzie naraz. Skusal som ich na inych trasach. Zimne budu urcite 15" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 22. Červen 2015 Sdílet Vloženo 22. Červen 2015 Tak nerieš a objednaj si 16" na leto. Je to naozaj v pohode a dobre to vyzerá. Mne osobne ani tak nejde o disk, ale šírku kolesa (tá je rovnaká aj u 17") Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubo233 Vloženo 25. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2015 mám podobný problém chcel by som fabiu combi s motorom 1.4tdi 77kw a tie 185 60r16 sa mi nepáčia tie 215 45 r 16 to už je o inom s tými auto vyzerá fakt dobre ale zase tie 180 šetria napravu aj nejaku tu kvapku paliva ušetria neviem nerozumiem sa tomu tak sa pýtam čo by ste mi poradili jedná sa o letné gumy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub3211 Vloženo 26. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2015 Možem porovnať letne mam 16 zimne 15 a pohodlie je vyrazne lepsie ale tie 16 su zasa take v norme urcite z dizajnovej stranky by som nevolil 15 na leto zima je jedno v podstate Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 31. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2015 Nejde prece porovnavat letni vs zimni! Zimni pneumatika je celkove mekci a poddajnejsi. Srovnavat se musi letni vs letni, pripadne zimni vs zimni. A idealne jeste stejna znacka a typ pneu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 21. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2016 Za chvili budu mit srovnani. Jestli to ted nebude na dalnici drzet, jak pribity, tak uz nevim... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 22. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2016 Tak pak uz jen 17" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 22. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2016 Ty s těma kolama i spíš? Každopádně boční vítr rozhodí i 16" ale to mám vyzkoušené jen u F2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
havrosh Vloženo 22. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2016 S F2 bych to moc neporovnaval, ma vyse posazene teziste, takze poradne nesedni v zadne situaci. F3 je na tom lepe. Poznala to i manzelka, kdyz presedla z F2 do F3 Ale souhlas 16" jsou lepsi jak 15" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 22. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2016 (editace) Před hodinou, Maverick napsal: Tak pak uz jen 17" Nene, 17" nechci. Navic sirka pneu je stejna - 215. Citovat Ty s těma kolama i spíš? Nespim, ale do sklepa se uz nevejdou. Navic zitra pujdou na auto Editováno: 22. Srpen 2016, autor: epo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 22. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2016 Ale profil je nižší a ten hraje nemalou roli taky... To jen pro pořádek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 22. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2016 Mas pravdu. Je tu ale jeden vyznamny faktor, ktery mi ovlivnuje vyber kol - vlastne dva: D1 a prazske kanaly Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 22. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2016 Já si ještě kupuji verze pneumatik XL ty maji vystuženou bočnici, každopádně jak moc to pomůže nevim, po zimní sezóně co jsem kupoval nové letní nějaké drobné rozdíly už neporovnám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 24. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2016 Neco malo pro mistni estety :-) Ale jo, musim rict, ze to na nich vypada lip jak tech puvodnich. Jizdni vlastnosti vyzkousim snad o vikendu... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 24. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2016 Lepší. Teď ještě ty zástěrky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 24. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2016 Tak kdybys mi to nepripomnel, ani o nich nevim. Za chvili je zima, to uz nema cenu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 24. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2016 Za mě určitě super Zástěrek jsem si taky nevšiml u těch tmavých odstínů to celkem zapadá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 30. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2016 O vikendu najeto skoro 1100km (3/4 z toho dalnice) a rekl bych, ze rozdil je znat od prvni chvile. Nevim, jestli to neni jen placebo, ale to auto mi prijde stabilnejsi a klidnejsi nejen na dalnici, ale i pri pomalejsi jizde a v zatackach. Na 15" se podle me daleko vic houpalo a naklanelo... Je fakt, ze tentokrat nefoukal poradny "bocak", takze to se jeste teprve ukaze. Co se tyce nerovnosti (zel. prejezdy, prahy, kanaly, diry, apod.), tak ani nepocituju moc rozdil. 15"ky akorat vydavaly dutejsi zvuk. Ohledne hluku od kol... skoro bych rekl, ze tyhle gumy, co mam ted (Dunlop Sport Maxx) jsou proti puvodnim Nexenum o neco malo hlucnejsi. Ve meste a mimo mesto ani ne, ale na dalnici se mi zda, ze jo... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakudo Vloženo 10. Září 2016 Sdílet Vloženo 10. Září 2016 Budu kupovat novou fabii combi (green rallye) a chci k tomu 16" černý Antia kola. Jak je to s tou spotřebou, co tady popisujete? Je to nějaký zanedbatelný rozdíl oproto 15" (třeba 0,3 l/100 km) nebo je ta spotřeba znatelná (třeba 1l/100km)?Sent from my iPad using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 10. Září 2016 Sdílet Vloženo 10. Září 2016 Určitě jen pár desetinek 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blahyk Vloženo 11. Září 2016 Sdílet Vloženo 11. Září 2016 Já mám 16" na léto a 15" na zimu. Rozdíl ve spotřebě je u mne v podstatě minimální, max 0,25l/100km (teď jsem to dlouze lovil ze Spritmonitoru vždy průměr několika tankování na konci každé sezóny a začátku další). Já bych menší než 16 na léto rozhodně nebral, na 15 není auto tolik jisté, obzvláště na dálnici, je potřeba s tím prostě počítat. Naopak výhoda 15 se objevuje v zimě při parkování natěsno k překážkám pod sněhem. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.