Přejít na obsah

pomoc s identifikáciou

turbokocur

Doporučené příspěvky

nedávno som kvôli môjmu problému s chybou 17664 vo VAGu aj po výmene čidla zašiel do autorizáku.

tam mi prakticky nič nevedeli povedať, že nechápu a nevedia, prečo sa to deje. asi by skúsili meniť dajakú jednotku ...

a potom si nejako mechanik všimol niečo divné, nejaké tenké kábliky poťahané v motorovom priestore.

povedal mi, že na 100% to nie je originál, niečo bolo dorábané, ale že netuší, čo to môže byť ...

auto je z dovozu, takže neviem sám, čo tam je. doposiaľ som myslel, že to je tam od výroby.

je to akýsi plastový valček s priemerom zhruba 2 cm a výškou 3 cm, do ktorého vedú 3 kábliky a je tam LED dióda, ktorá ale nesvieti.

jeden kábel je uzemnený na palivovom čerpadle. ďalší je napojený na zvätok káblikov, na ktoré sa napája aj konektor toho čidla teplotného.

a jeden káblik je vedený pod konektor, ktorý je umiestnený pod batériou. ďalej som už nedovidel.

ale práve toto ma serie. nebude tu prúser? ten skrat na plus? prečo to ide na ten zväzok káblikov, kde sa napája konektor teplotného čidla?

a čo to môže byť, ten valček? nejaký chiptuning v podobe odporu, nech si jednotka myslí, že teplota chladiacej kvapaliny je nižšia a nariadi

vstrekovať viac paliva? i keď vo VAGu mi ukazuje teplotu dajme tomu dobre. na ciferníkoch presne na 90°C, vo VAGu o 6-7 stupňov menej.

ktovie, či to domontované čudo ešte vôbec funguje. neviete niekto, čo to môže byť? podľa popisu montáže ...

ďakujem vopred za pomoc. bojím sa to len tak prestrihnúť, či to nie je nejaký svojský imobilizér a auto nenakopnem ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi to budeš muset vyzkoušet odpojit, tedy aspoň já bych to vyzkoušel. Zapojit to můžeš vždycky. Myslím si, že to nebude žádné zabezpečení. Jen netuším, kam může vést kabel pod tou baterií. Prozkoumej kam to jde a zkus to odpojit. Nemám rád věci, co jsou v autě a nemusí tam být.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...