Publikováno Srpen 11, 201510 r Cau kluci mam asi dost velky problem dnes jsem jel s autem a najednou nejake zachrasteni nekde v motoru asi tak pet sekund pak hned vylitli otacky do maxima asi na deset sekund (ani klicek kdyz jsem hned vypnul motor nereagoval). Kdyz to chciplo tak jsem otevrel kapotu a vsude spousta oleje. Vubec nevim co se stalo ,ale vsiml jsem si ,ze je utrhlej drzak olejoveho filtru od motoru a nevim co jeste. Mohl by my nekdo nastinit co se mohlo stat? Diky Na fotce je videt ta prasklina. Jeste zminka vcera jsem cistil turbo podle navodu tady z fora ,ale vse slo hladce tak nevim co by se mohlo stat. Tak snad to nebude z toho. Po namontovani jsem ujel dobrejch sviznech 20 km a turbo slapalo lepe nez pred vycistenim tak to nechapu. Co asi bude stat oprava kdyz je to asi nejspis prorazeny? zhruba Dik Upraveno Srpen 11, 201510 r od Šindalukedu
Srpen 11, 201510 r No, příznaky to má jako když se rozletí turbo a do sání se hrne olej z jeho mazání. Motor potom jede na ten olej proto jde nekontrolovatelně do otáček a nejde vypnout. Proč se ale utrhl držák olejovýho filtru těžko říct. Můžeš hodit foto? Co se stane když zkusíš zastartovat? Kolik zbylo v motoru oleje? Je tu totiž možnost, že jak jel motor bez oleje a ve vysokých otáčkách, tak se mázla klika a utrhla ojnice a ta udělala díru do bloku motoru zrovna v místech jak je držák filtru.....
Srpen 11, 201510 r Taky bych se přiklonil k tomu že motor chytnul na olej asi z turba a přetočil se. Bohužel bylo to to nejhorší co si mohl udělat, nechat motor vytočenej než chcípne sám, V takovým případě se musí na prasáka udusit přes rychlost.
Srpen 11, 201510 r Vypadá to zle.... Zkus na řemenici klikový hřídele nasadit klíč a s motorem několikrát otočit. Vypadá to ale špatně - zlomená ojnice ti pravděpodobně udělal díru do bloku motoru. Kolik to bude stát záleží na tom za kolik seženeš jinej motor....
Srpen 11, 201510 r Autor Taky bych se přiklonil k tomu že motor chytnul na olej asi z turba a přetočil se. Bohužel bylo to to nejhorší co si mohl udělat, nechat motor vytočenej než chcípne sám, V takovým případě se musí na prasáka udusit přes rychlost. Tak to je v haji. Prosim te a co se tam mohlo stat kdyz jsem po tom najel dobrejch 20 km?
Srpen 11, 201510 r Něco podobného jsem také řešil na Golfu Alh motor chytil olej otáčky na doraz. Po sundání víka jsem to viděl rozm zdvihátka po sundání hlavy píst na 3 válci ko i válec. Byl tam vložený chip ten jsem hned vytrhl a zahodil . Dal jsem jinej motor a zase chrochtá
Srpen 11, 201510 r Co se mohlo stát těžko říct... Když jsi měl venku turbo - nespadlo ti něco do sání? To by na to odpovídalo. Motor jede v poho, pak do turbínky vletí cizí předmět. Ten ji natolik poškodí (může se i ukroutit hřídelka), že turbo začne dávkovat oleje do sání, motor se roztočí na plný pecky, má ale málo oleje, tak se rafne na klice, postižená ojnice se zlomí a vybourá blok motoru.
Srpen 12, 201510 r Autor Na cizi predmet jsem si daval velky pozor, ale zrejme to bylo malo. Tak jsem koukal pod ten ulomeny drzak a je tam dira v bloku motoru. Takze zrejme novy motor co?
Srpen 15, 201510 r Bude to jak píšou kolegové, při montáži turba buď cizí předmět, nebo špatně smontované. Pak se to napapalo oleje. Výměna motoru.
Srpen 15, 201510 r Autor Dik za nazory , ale jeste mam dotaz. Slysel jsem , ale nevim jestli je to pravda, ze kdyz si to cucne pres turbo tak to prej vysaje skoro vsechen olej a ja kdyz jsem se podival na merku tak tam ubylo jen malinko co vystriklo z te diry v bloku fakt minimum. A jeste k tomu spatnemu slozeni turba tak pri rozebirani se my nepovedlo povolit ty tri sroubky jak drzej to kolecko s lopatkama tak jsem to nechal radsi byt , abych je neurval. Takze podle me to snad ani spatne slozit nejde. Zatim muj dvorni opravar ma podezreni jako velkou souhru nahod , ze se neco podelalo v motoru. Zatim cekam co z toho vyleze. Dik dam vedet pricinu a vysledek.
Srpen 15, 201510 r Tak, může to být souhra náhod. Třeba turbo pouští olej už delší dobu a ten se hromadí v intercoleru. Vstřikovače už taky třeba nepráší jak za nova, takže úbytek oleje od turba je doplňován nespálenou naftou, proto hladina neklesá. Ty jsi třeba jezdil spíše na spotřebu a teď jsi auto po delší době prohnal a díky většímu průvanu v IC motor nasál v něm nashromážděnej olej. motor vylít do otáček a některá ojnice, nebo lágr to neunesl a rafl se a vyboural blok.
Srpen 15, 201510 r Autor Je to takove prapodivne sam jsem fakt zvedavej co z toho vyleze. Je pravda , ze jsem jezdil na spotrebu i do Italie loni jsem jel za 3, 5 litru coz se my fakt libylo tam i zpatky na jednu nadrz. Ale vic jak 3000 otacek jsem z toho nedostal vzdycky vyplo turbo tak jsem to prohnat nemohl i kdybyz bych chtel moc rad a to byl duvod toho cisteni turba. Zatim se my mechanik neozval , ale dam vedet tak zatim cus
Srpen 21, 201510 r Autor Tak panove info o destrukci mororu mam par dotazu. Po vyndani motoru se ukazala jedna dira v bloku ve predu u tretiho valce a druha ze zadu presne jako cistej prustrel zkrz blok. Pretrzena ojnice fakt hruznej pohled , ale cim to muze byt? Bud jak psal Jarda-K viz. 11 prispevek a nebo se urvala ojnice bez jakehokoliv duvodu. Po rozebrani turba jsem koukal na tu cast u sani kam jsem pri cisteni vubec nelez a je to naprosto suche viz. Foto tak nechapu kudy by tam ten olej vletl? Mohl by my to nekdo objasnit? Teda jestli to ma logiku. A jeste po sundani hlavy pekne upalene ty spicky co tam koukaj. Prej tam musela byt nevidana teplota. A vylsedek sehnal jsem novy motor , rovnou i nove turbo pro jistotu a nove rozvody a zatim jsem ta za 22000 kc. Tak zatim cus
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.