Rodrigez Vloženo 4. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2015 (editace) Ak tu táto téma je tak sa vopred ospravedlňujem... Pred dvoma týždnami som kúpil Octaviu 2 pred FL, začal poblikávať ľavý xenón, nikdy som xenóny nemal, vyčítal som že je to znak toho že xenónu končí životnosť (výbojky boli originál od výroby, auto má nabehané 160 000km), páčilo sa mi ako na modro-bielo to svieti a tak som si kúpil nové výbojky rovnakého označenia aké tam boli v domnení že nemám čo pokaziť a nastal problém: Pôvodné výbojky ktorých svietivosť a farba mi vyhovovali: OSRAM XENARC D1S 4300K typ: 66142 Nové výbojky: OSRAM XENARC D1S 4300K typ 66140CLC a tu mi farba svetla nevyhovuje EDITOL SOM TENTO PRÍSPEVOK po telefonickom rozhovore s Pražskou firmou SVIŤ LIP (facebook) kde ma vyviedli s niekoľkých omylov ktoré som vyčítal na rôznych fórach: 1. Staré výbojky boli pred koncom svojej životnosti a preto svietili do biela, nové svietia tak ako majú do žltobiela na 4300K ako udáva výrobca. Po najazdení cca 10000km pojdu do samé do biela. Niekomu to vyhovuje ale mne nie, mne sa páčilo biele svetlo a tak asi skúsim OSRAM COOL BLUE INTENSE 5500K - máte ich niekto? 2. Osram nezmenil technológiu pri výrobe - stále používa ortuť v určitých výbojkách... 3. Svetlomety ktoré sú v octavii vyrábala Česká firma, ktorá už viac krát skrachovala, mala viac názvov atď. - kvalita výroby bola ale slabá a ževraj svetlomety pri najazdení cca 80-90 000km svietia cca na tretinu svojho výkonu. Sú tri spôsoby ako to dať doporiadku: A. Repasovať pochrómovaním - neodporúčajú, nevydrží to dlho - zhorí to, opadá to. B. Prestavba na BI-XENÓN, obe svetlá u nich stoja 15000CZK (552eur) C. Kúpiť nové originálne svetlomety - prvovýroba, žiadny POLCAR a podobne, cena za kus cca 8200CZK (300eur) Ja osobne začnem tým že kúpim D1S OSRAM COOL BLUE INTENSE a budem rozmýšlať nad prestavbou na BI-XENÓN, netreba nič zapisovať do techničáku, legislatíva nerozlišuje či máte XENÓN alebo BI-XENÓN.. toľko odomňa Editováno: 5. Říjen 2015, autor: Rodrigez Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sven01 Vloženo 4. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2015 A zamyslel si sa nad tym ze za to mozno osram nemoze a niekomu vadila ta ortut? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodrigez Vloženo 5. Říjen 2015 Autor Sdílet Vloženo 5. Říjen 2015 (editace) Áno zamyslel - tak ale upozorním dealerov/predajcov na tento fakt, potom by som viac porozmýšlal čo si kúpim, šiel som na istotu, to čo som mal, to som tam dal a nie je to rovnké...ale to už nezmením, ide mi o to čo tam dať... Editováno: 5. Říjen 2015, autor: Pawouk Necituj přímo předcházející příspěvek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 2. Únor 2016 Sdílet Vloženo 2. Únor 2016 ...a budem rozmýšlať nad prestavbou na BI-XENÓN, netreba nič zapisovať do techničáku, legislatíva nerozlišuje či máte XENÓN alebo BI-XENÓN.. Už si robil prestavbu, alebo ešte to je stále v štádiu rozmýšlania? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rebius Vloženo 4. leden 2017 Sdílet Vloženo 4. leden 2017 Ahoj všem, v moji Octavii II RS mi odešla výbojka xenonu. Po demontáži jsem zjistil, že výbojka, která byla v autě jako originál se již nevyrábí Osram Xenarc 66142 a nevím jaká je její plnohodnotná náhrada. Pokoušel jsem se na netu najít jakou měla teplotní škálu v K a kolik měla Lumenů, abych si mohl vybrat náhradu. Při porovnání s dalšími O II, které mají xenony je znatelné, že moje originální svítili lépe. Rád bych se Vás tedy zeptal, zda se do RS nedávali jiné typy než do obyč O II ? Případně jaká je plnohodnotná náhrada zda je to 66140 ( CBI, XNB ) ? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 4. leden 2017 Sdílet Vloženo 4. leden 2017 Zase xenarc originál - 4300K, 35W, světelný tok je daný vyhláškou (3200lm). Jak říkáš, zachovat originál je zlatý standard. Xenarc nightbreaker unlimited mi přijde spíše jako placebo efekt. U xenonu se výrobcem doporučuje měnit výbojky vždy v páru z důvodu zachování stejné barvy. Výbojky v průběhu svého života mění barvu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.