Milhausek Vloženo 19. Červen 2018 Sdílet Vloženo 19. Červen 2018 k žádnému zpomalení nedojde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek_74 Vloženo 1. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2018 (editace) Ahoj všem, je tu někdo z okolí Mladé Boleslavi, kdy by pomohl. Udělal jsem asi něco špatně s aktualizací FW a znehybnil jsem auto ;-) Aktualizoval jsem FW na 5238A, abych do Columbusu nainstaloval nové mapy. Předem díky ... _ EDIT: FALEŠNÝ POPLACH - vyřešeno .... Editováno: 1. Červenec 2018, autor: Marek_74 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie72 Vloženo 16. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2018 Zdravim vsechny a zaroven moc prosim o radu. Kamarad ma rns5103T0035680A, HW ver H42 HW veh 0xC801 sw ver 2742Dle techto informaci jsem si stahnul fw 5274 by Josi. predpokladam, ze spravne. Vypalene cd jsem dal do navi a najel nabootoval. Bohuzel pri bootovani z cd vyskocila hlaska :V cervenem obdelniku swl error a chyba cislo 010306.Radio sice nabehne, ale nejde zvuk. Kdyz se podivam na info tak se smazalo delivery part number Muzete prosim nekdo poradit jak vyresim tento problem? Moc dekuji za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 16. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2018 může to být více věcí, můžu opravit - navigaci musím mít na stole Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie72 Vloženo 17. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2018 před 12 hodinami, Milhausek napsal: může to být více věcí, můžu opravit - navigaci musím mít na stole Ok , ještě se chci zeptat. Když se pokusím nahrát origo fw 5238 , pomůže to ? Díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mizun Vloženo 17. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2018 (editace) Zdravím vás, prosím potřeboval bych od zkušených radu, než začnu aktualizovat colmbuse.. Mám sup 2 rok 7/2010, columbus: HW- Version H03, SW-Version 2724, Delivery part number: 3T0035680A, HW Vehicle 0xC801 Active map covera... East Europe Map version HDD 8009 V první řadě bych chtěl aktualizovat SW na 5274, údajně jsem ve verzi mezi C8/C9 HW Vehicle: 0xC801 - 3T0 035 680 A (C8/C9) SW: 5274 Update by josi HW: C6-C12part1 / part2 / part3 (449 MB) (RNS510-5274-C6-josi.iso) (https://gpsunderground.com/forum/forum/car-navi-system/car-gps-systems/volkswagen-seat-skoda/32206-vw-rns-510-skoda-columbus-i-firmware-guide-downloads) Teď otázka, zda má někdo tento SW v columbu nebo odzkoušený a vše na něm funguje jak má? Popřípadě jaký je lepší pro tuto verzi columbusu? Potom aktualizaci map na verzi 8515 - West stažená: https://ulozto.cz/!38Xk06ooD3OM/rns510-west-europe-v15-cd-8515-iso?_fid=7p3n Je tato verze mapy poslední ? Má tuto verzi někdo odzkoušenou ? Poslední věc, změna loga při bootování.. Je možné přes tento web si postavit podle pravidel logo, který bude funčkní a nebude dělat problém v rádiu za předpokladu, že bude SW 5274? http://www2.netdata.be/iso/ Myslím, že toto se mě netýká? Ze stránky: https://gpsunderground.com/forum/forum/car-navi-system/car-gps-systems/volkswagen-seat-skoda/32206-vw-rns-510-skoda-columbus-i-firmware-guide-downloads CAN-bus gateway/interface fixonly C3-C11download (3,8 MB) Děkuji moc za každou odpověď. -> Tak SW 5274 jsem naistaloval a funguje zatím bez problému, dnes budu pokoušet instalovat mapy. -> Nové mapy taky nahrané, vše OK vypáleno na DVD+R DL Verbatim rychlost 2x (vypalovalo okolo 4x) mapa se ihned spustila a instalovala na HDD -> Tak logo nahráno neúspěšně, chtělo to downgrade sw, ten mám zakázaný a ani nechci nějakou nižší verzi, prosím, jaká je jiná možnost? Dát Logo rovnou do FW a pak nahrát nebo přes kabel? Díky IMG_1514.HEIC Editováno: 20. Červenec 2018, autor: Mizun Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie72 Vloženo 17. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2018 (editace) Tak se mi povedlo nahodit 5238. Vse ok. Chtel jsem nahodit mapy z sd. Vypalil jsem sd to hdd vlozil sd kartu s mapou. Vse jelo, 31 procent, pak skocilo 81 procent, no a pak se restartlo a proces jel odznova. Nevite v cem je problem? Diky Editováno: 17. Červenec 2018, autor: Charlie72 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orydl Vloženo 31. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2018 Ahoj, ctu tohle tema od zacatku do konce a moc se omlouvam, jestli jsem to nejak prehledl, ale muj Columbus rika, ze ja HW-version H08 a to jsem tu nikde nenasel. Rad bych se zeptal, jaka je posledni verze SW pro moje radio. Ta soucasna verze se mi zda strasne pomala pri reakci na ovladani. Taky jsem si pripravil SD kartu s DVD a mapama V15 a nevim, jestli neco nepokazim, kdyz to zkusim nahodit. Je fakt, ze navigace v aute (Columbus) oproti google mapam bude vyzdycky o neco tezkopadnejsi, ale treba v zahranici nebo tunelech se muze hodit dobre. Dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
benassy2 Vloženo 20. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2018 V 19. 6. 2018 na 19:41, the_miracle napsal: Dobrý den, chtěl bych se dotázat, zda existuje možnost aktivace VIM u RNS 510 v Passatu verze 6276 a zda je případná úprava bezpečná. Moc děkuji. ahoj jakym zpusobem to je mozne? diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 21. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2018 Speciálním softwarem a kabelem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Noisia Vloženo 5. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2018 (editace) Ahojte, kedže som úplny začiatočník chcel by som Vás poprosiť o radu. Rns 510 HW Version H42 SW Version 2724 Na akú verziu môžem updatnuť, overenú bez nejakých problémov? Poprípade direct link odkiaľ sw možem stiahnuť. //ak som správne dočítal možem použiť SW: 5238 Update by josi HW: C3-C12 ? :) Ďakujem Vám. Editováno: 5. Prosinec 2018, autor: Noisia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fifa08 Vloženo 13. Květen 2019 Sdílet Vloženo 13. Květen 2019 Zdravim, nekdo v Praze kdo by aktualizoval Columba? HW Version H27 SW Version 6276 Map West Europe Map version HDD 8195 Delivery part number 3T0035681C Diky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wharank Vloženo 28. Květen 2019 Sdílet Vloženo 28. Květen 2019 Ahoj, někdo v Praze a okolí kdo by aktualizoval Columba a nově nakodoval? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drobek311 Vloženo 31. Květen 2019 Sdílet Vloženo 31. Květen 2019 Zdravím, neví někdo co je to za chybu a proč? Vse jsem udělal podle návodu, popřípadě jak to vrátit zpátky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pokorneo Vloženo 7. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2019 Ahoj, pročetl jsem forum křížem krážem, ale nerad bych si udělal z Columbuse cihličku , byla by tady dobrá duše, která by dala radu co tam nalejt za SW i třeba za úplatu. Z toho co jsem načerpal tak nejnovější co by tam měla jít je 5238 s nějakýma fixama na volant , atp + mapy max V14 čerpal jsem zde : https://www.my-gti.com/3868/volkswagen-rns-510-firmware-download-repository/comment-page-1 Jinak se jedná o Superba 3,6 FSI combi předem děkuju Jirka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alv4s0r Vloženo 13. Květen 2020 Sdílet Vloženo 13. Květen 2020 Zdravím, má někdo soubor kde je čistě editace: SetRegDataHex(0x0B3A,"0082",0x0,0x2,0x89) vím jak si to editovat ve stávající verzi, ale nevím na kolik je potřeba upravit další sobory a k čemu slouží CTEST.OUT Pokud stačí editovat hodnotu v tomto případě "0082" (130kmh) a vše bude v pořádku, tak bych prosil o potvrzení. Aktuálně mám: # Load Coding LIB #####ld < /tffs0/lib/diag/CodingTest.out # Testmode: Disact. SetRegDataHex(0x21,"00",0x0,0x1,0x1) # Speed limit DVD/TV: 10km/h SetRegDataHex(0x0B3A,"0082",0x0,0x2,0x89) IL_Flush IL_Flush Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argo136 Vloženo 30. Květen 2020 Sdílet Vloženo 30. Květen 2020 (editace) Ahoj všetci Chcel by som Vás poprosiť o radu akú verziu FW môžem použiť do SII 2012 HW-Version H64 SW-Version 4024 HW Vehicle 0xC801 HW Radio 0006 Ďakujem pekne za radu. Editováno: 30. Květen 2020, autor: Argo136 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leri000 Vloženo 22. Červen 2020 Sdílet Vloženo 22. Červen 2020 (editace) Čaute prosim vas aky fw mam dať ak mi nejde ovladanie na maxidote (neda sa prepnut späť na MFD). Jeden pán čo sa do toho "rozumie" mi povedal že musím meniť gateway a budiky. Milhausek to spominal na fore že treba nejaku upravenu verziu soft. Ale neviem sa k tomu dopracovat aku. Vopred diki za odpoved ;-) Jedna sa o Oct. 2 RS 2008 predface, bez mf. volantu Teraz tam mam: 3T0035680B HW-Version H11 SW-Version 4120 HW-Vehicle 0xC201 HW Radio 0004 Poriešene, nainštalovany škoda fix Editováno: 28. Červen 2020, autor: leri000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camell.k Vloženo 23. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2020 Je tady někdo z Ostravy a okolí kdo by mi pomohl s aktualizaci firmware, map a odblokování obrazu za jízdy? Předem díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 24. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2020 klidně napiš sz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RkrausR Vloženo 3. Březen 2021 Sdílet Vloženo 3. Březen 2021 (editace) Zdravím bando ;-) Nechtěl jsem se vrtat ve firmware, ale dnes se mi Columbus zbláznil a hodil mód restartu 50x a stále po prvé :-( Někde jsem tu četl nebo viděl tabulku "C" ček abych si něco pokud už se to neudělalo samo :-D neodvařil na desce. Prosím o radu nebo link jaký, že to tam můžu nahrát firmware pro můj potápějící se Columbus. Hádám, že se mě týká C6-C7, ale četl jsem to když jsem to vůbec nepotřeboval a teď jako na potvoru to nemůžu najít Grrr :-( Předem moc děkuji za pomoc. Editováno: 3. Březen 2021, autor: RkrausR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RkrausR Vloženo 6. Březen 2021 Sdílet Vloženo 6. Březen 2021 (editace) Zdravím, sice mi nikdo neodpověděl, ale aspoň mě to donutilo lovit. Děkuji Všem kdo se podílí na tomto fóru a škodahome jako takovém, protože nebej Vás, chodil bych jen do práce vydělávat na autorizovaný servis s každou blbostí a nastavením SuperBlůdi :-D Odkaz na "C čka" jsem našel u perbina a tím jsem zjistil, že mám C6 a firmware jsem stáhnul z google disku tady https://drive.google.com/u/0/uc?export=download&confirm=Cy2U&id=15CyxZ_2_5qMghfPKIGrD2j6TSc8Ke6ae A tím chtěl vlastně básník říci DĚKUJI ;-) Editováno: 6. Březen 2021, autor: RkrausR 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sicco Vloženo 15. Březen 2021 Sdílet Vloženo 15. Březen 2021 Ahoj, koupil jsem auto, kde nefungoval Columbus jak by měl (nešel zvuk krom Navi žádný, některé funkce nefungovaly a byly šedé, občas se sám restartoval), byl tam starý firmware a testmode vypnutý, možná ještě původní. Reset nepomohl, tak jsem se rozhodl pro upgrade na podporovaný 5274. Bohužel i při dodržení postupu update vždy skončí červeným obecným SWL error (bez dalšího descriptionu), stane se tak na 8% APPL nebo 5% HDD aktualizace, zkoušel jsem vypalovat 5x to DVD. Je tedy vadná mechanika? nebo jsem koupil auto s již vadou na desce, kvůli těm počátečním problémům a nyní nemožností nahrátí firmwaru? Ještě dodám, že jsem zkoušel i starší 5238, kde byl výsledek stejný. Nesetkali jste se s tímto už? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RkrausR Vloženo 16. Březen 2021 Sdílet Vloženo 16. Březen 2021 (editace) Ahoj Sicco, tady taky šedé (zaretušované funkce) rádia tak by ti to mohlo pomoct čas 3 minuty videa ;-) https://www.youtube.com/watch?v=Cyn-Xu57J4g Pro muj Columbus RNS 510 H11 0x201 0004 pomohl firmware 5274 https://uloz.to/file/bPzNHZE0qaEs/rns-510-firmware-5274-iso taky se mi to 2x stalo a pomohlo mi až nastavení vypalovačky na rychlost vypalovaní 1x přesto, že to nabízelo 6x-4x-2x musel jsem ručně do nastavení vypalovačky. Sice to pálilo 55 minut, ale světe div se fungovalo to, 2x se mi to kouslo na APPL 14% když jsem to vypálil rychlostí 2x . Jinak jsem našel hodně dobrou tabulku přehledu SW pro vaše HW RNS 510, je sice Německy, ale popis a obrázky zvládne i lajk ;-) https://uloz.to/file/kCVrUS5xQ1pl/tabulka-sw-colombus-pdf Jo a jako třešničku jsem našel i původní DVD mapy EU – V6.1: West Europa (CD_7074): https://uloz.to/file/bSkCN7HE/cd-7074-mdf Tak snad to pomůže vesele i někomu z Vás, neboť já sem to lovil přes týden kde se dalo :-D Ps: hodilo mi to 3x Červeně chybu při instalaci na položce HDD dojela 100% a následuje RÁDIO tak error 🤯 Ale jen sem vyndal CD s firmware a odklepl chybu a dal zpět to samé CD a až na 3 pokus kdy jsem už vyndal klíč , ze zapalování , že na to **** tím se smířil 🙈Poslední pokus dojela instalace po 105 minutách dokonce 🥳 Takže pevné nervy a vydržet 🤪 Po úspěšné instalaci Firmware 5247 jsem vrátil klíč do zapalování a Columbus žije 😍 Pak stalo dát tlačítko NAV a vložit DVD 4,7Gb s mapy 7047 . Držím pěsti a ať se daří 🤟🏻 Editováno: 16. Březen 2021, autor: RkrausR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sicco Vloženo 15. Duben 2021 Sdílet Vloženo 15. Duben 2021 (editace) Jo to video jsem viděl, ale v mém případě nepomohlo. Musel jsem vyčistit čočku mechaniky, byla uplně šedá. Takže jsem nahrál 5274 a jsem tam kde jsem byl, funkce zašedlé a rádio bez zvuku, zvuk má jen navigace. V servisním menu vidím, že se mi změnilo písmeno Part number na konci z C na K a taky se změnilo HW vehicle z 0xC801 na 0xCA01, jak je to možné? HW radio je pak 0006. Každopádně by 5274 měl fungovat, dříve tam byla stará verze 3274 a zvuk nešel. Editováno: 15. Duben 2021, autor: Sicco Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.