piskot Vloženo 16. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2015 Chtěl jsem se zeptat zda-li někdo má ve voze DAB, popřípadě jaké jsou výhody, jestli je lepší signál a taky co je navíc oproti tomu když je auto bez tohoto "výmyslu" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 16. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2015 Měl jsem ho v Superbu, výhody jsou ty, že je signál digitální a tak je rozdíl jako v TV před DVB a po DVB, to si asi každý umí představit. Rozdíl oproti klasice je v tom, že je buď zapnuto nebo vypnuto, není tu možnost šumění. Rádio ale v případě slabého signálu samo přepne na FM, takže člověk ani nepozná, že nemá DAB (tedy kvalitou ano). Já bych ho do auta chtěl, kvalita byla fajn a v Praze běžely všechny moje poslouchané stanice (ale je pravda, že se dost často přepínaly na FM), kolega co tím Superbem také jezdil zase na DAB nadával, jako on ale v každém autě s DAB, že má plochý a nevýrazný zvuk, že i FM při dobrém signálu má pro něj vyšší kvalitu. Ale on to řeší přes BT aplikací Deezer. Každopádně tady může platit klasické - lepší mít a nevyužít, než potřebovat a nemít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav Chvátal Vloženo 16. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2015 Výhody DAB jsou hlavně v kvalitě příjmu. Prostě zvuk je proti FM o dost čistější a živější. Zvukově výrazné zlepšení. Nicméně pokrytí signálem je dobré jen ve velkých městech. Já DAB mám a jezdím delší vzdálenosti a vždycky např. kousek za Brnem je signál DAB pryč. Trošku mi vadí, že pro rádio v Citigo je za to tak vysoký příplatek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdrub Vloženo 26. Červen 2022 Sdílet Vloženo 26. Červen 2022 Ahoj kde se nachází anténa pto DAB Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.