Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 4 roky později...
Vloženo

Zdravim mam ten isty problem. Sedacka je normalne v uzivatelskej polohe a s tym pasom nejde pohnut. Pomohlo by odkrutit ho dole z karoserie a navinut? Mozno by sa opat spojazdnil, ma s tym niekto skusenost_?

Vloženo

Zdravim problem som uz vyriesil. Posklopeni sedacej casti sa da dostal ku srobu, ktorym je pas pripevneny o karoseriu. Srob som odsroboval, pas navinul, potiahol a pas uz funguje.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

tak jsem zkusil všechny rady které tady jsou, a zjistil jsem že pás je opravdu zaseknutý a nejde ven... takže zbývá asi rozebrat sedadlo? nebo má někdo lepší radu?

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravím všechny,

Mám problém se zaseknutým pásem u řidiče. Nejde ani odvíjet ani navíjet. Je proste zaseklý v jedné poloze. Mohl byste mi nekdo poradit, jak se k tomu navíjecímu mechanismu dostanu. Je krytý plastem a ten plast nejde zaboha sundat. Je na to nejaký grif nebo tak? Mám Fabii Sedan.

Děkuji moc za pomoc.

S pozdravem Lukas

Vloženo

Zdravím. Měl jsem stejný problém s pásem u spolujezdce a nic nepomáhalo (mazani, čištění atd.). Nakonec jsem se naštval a 4x jsem do něj pořádně praštil (z boku) a ejhle, najednou začal fungovat. Možná to zní blbě, ale tato "ruská" metoda fakt zafungovala.

Zdenek

Vloženo

No mlátit do pásu s výbušninou je fakt "rozumný" :palec2: Jinak jestli se nepletu tak je to podobně nacvaknutý jako u OII tak stačí vzít šroubovák a zapáčit na těch místech, kde jsou ty nacvaknutý pružinky a nic nezničíš.

• o 3 týdny později...
Vloženo

Pás vyměnit není problém, jako koupit jetej můžeš, ale kdo ti zaručí, že za chvíli nebude dělat to samý, já bych osobně radši koupil novej a je klid :palec2:

Vloženo

Nikdo nedokáže poradit? Mám nabídku na celý pás jde to vyměnit v pohodě? Nikdo se s tímhle nesetkal?

Ahoj tak jsem zrovna pás opravoval, jen sundat plasty a tu cívku jak se pas namotává očistit a trochu namazat tam kde se kraje cívky otírají

ne tam kde se pás namotává . Sprej WD-40 a ono to zase chodí jak má.

jirkazlin

Vloženo

Takže ak som to správne pochopil, tak si naviják pásu ani nedemontoval von z auta. Striekal si zo strany plastového čierneho krytu alebo z druhej kde je kovový kryt? Díki.

post-10764-0-05586200-1295816801_thumb.j

Vloženo

Takže ak som to správne pochopil, tak si naviják pásu ani nedemontoval von z auta. Striekal si zo strany plastového čierneho krytu alebo z druhej kde je kovový kryt? Díki.

post-10764-0-05586200-1295816801_thumb.j

ahoj stříknul jsem z obou stran a zase se pás namotává.

jirkazlin

Vloženo

ďakujem za radu, bojím sa v tejto zime demontovať tie plasty čo zakrývajú pás. Riziko ulomenia tých úchytov plastov je v zime dosť velké. Plasty si dával dole iba ich potiahnutím, alebo si im pomohol plochým skrutkovačom zboku a páčil si priamo tie plechové zobáčky na ktorých to drží ? Díki.

Vloženo

ďakujem za radu, bojím sa v tejto zime demontovať tie plasty čo zakrývajú pás. Riziko ulomenia tých úchytov plastov je v zime dosť velké. Plasty si dával dole iba ich potiahnutím, alebo si im pomohol plochým skrutkovačom zboku a páčil si priamo tie plechové zobáčky na ktorých to drží ? Díki.

já jsem je sundával taky venku před panelákem u řidiče a taky u spolujezdce a jen jeden ten horní u stropu praskl. Kdo nic nedělá nic nepokazí,dá se sehnat ale není to moc poznat tak to neřeším ,první sundat ten horní pak prostřední a spodní ,opatrně ho odloupneš od okraje a pomáháš si plochým šroubovákem zabereš

a páčíš ty plechové zobáčky . Na horním plastu první zapač ten spodní plechový zobáček,další plasty stačí potáhnout.

jirkazlin

• o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

Pustil som sa do opravy navíjania pásov.

Po odstránení plastov som demontoval aj navíjač pásu.

Foto zadnej strany plastov a ich systém uchytenie na rám auta / horný a stredný diel /:

post-10764-0-60479700-1297380142_thumb.j

post-10764-0-47498700-1297380203_thumb.j

navíjač pásu :

post-10764-0-28202500-1297379847_thumb.j

potom som demontoval lavý plastový čierny kryt a podla obrázku som nastriekal spray do miesta kde ukazuje modrá trubička, pri striekaní zasunte trubičku čo najviac donútra do mechaizmu.

Striekal som tam teflonový spray, ale vyhovovalo ba aj klasické WD-čko. Striekať stačí fakt len velmi krátko.

post-10764-0-25605300-1297379999_thumb.j

post-10764-0-75697900-1297380078_thumb.j

na pravej strane navíjača pásu je tiež čierny plastový kryt označený žltou nálepkou. Tento kryt v žiadnom prípade neodstraňujte, je pod ním stočená pružina navíjača a hrozí jej vystrelenie !

Tento plastový kryt len opatrne nadvihnite a dovnútra nastriekjte trochu hustej vazeliny, WD-čko a ani silikón tam nestriekaje.

post-10764-0-31492400-1297379919_thumb.j

po tejto oprave sa navíjač pásu rozbehol a návíja ako nový.samozrejme nedovolte navíjaču navinúť celý pás, mohol by sa mechanizmus zablokovať.

Editováno: , autor: lars
  • o 8 měsíců později...
Vloženo

tak uspech,pas jsem rozchodil,teda musel jsem postupne napinat paskovou pruzinu,ale projistotu nefunguje zasekavaci pojistka.nevite jak tam ty plastovy kolecka maji byt ???

dikes ;)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...