Přejít na obsah

Mikroškrábance

Milos

Doporučené příspěvky

Nemate nekdo zkusenost, jak se zbavit mikroskrabancu z mycky. Mam červnou cihlovku a na slunicku pri dukladnem pohledu, vidim na aute mikroskrabance snad z myčky, nebo spíš z běžnýho používání i možná ručního mytí. I když jsem s tím byl v myčce 2x za život auta. Víc už ani ťuk. Jinak meju ručně a do myčky vůbec nejezdím.

Poradte mi pls znacku a typ kosmetiky nebo nekoho, kdo to rozlestuje nebo jestli je to vůbec možný. Jakej je pak vysledny efekt?

Všimnul jsem si že tím trpí hlavně tmavší odstíny barev, třeba černá zelená, červná, atd....u stone nebo stříbrný to tak vidět nejni, ale dost aut tím trpí co takhle člověk v létě vypozoruje.

Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak, tak!!!- meju jen ručně, opatrně, před mytim oplachuju wapkou, sušim pokaždý čistou novou falešnou jelenicí a je to voškrábaný :(:(:( , je to napikaču

měl jsem ale ještě zbyteček skvělí leštěnky, kerá dosla a ž ji nemužu nikde sehnat, a už hlavně nevim jak se to jmenovalo kuaaaa

Odkaz ke komentáři

Tiez umyvam vyhradne rucne, ale tie mikroskrabance vzniknu vzdy. Prach je svina a staci male zrniecko a je to, toho sa neda zbavit. Renovaciu laku si dam urobit ked bude mat auto aspon 3 roky, nechcem zbytocne zmensovat vrstvu laku. Jedine co docasne pomaha je auto dokladne navoskovat a vtedy sa tym voskom vyplnia aj mikroskrabance. Na pohlad to posobi lepsie. Laku to rozhodne neuskodi, skor naopak, este sa zvysi ochrana. Kazdopadne auto ktore chodi len do autoumyvarky na ostrom slnku vyzera naozaj zalostne.

Odkaz ke komentáři

Tiez umyvam vyhradne rucne, ale tie mikroskrabance vzniknu vzdy. Prach je svina a staci male zrniecko a je to, toho sa neda zbavit. Renovaciu laku si dam urobit ked bude mat auto aspon 3 roky, nechcem zbytocne zmensovat vrstvu laku. Jedine co docasne pomaha je auto dokladne navoskovat a vtedy sa tym voskom vyplnia aj mikroskrabance. Na pohlad to posobi lepsie. Laku to rozhodne neuskodi, skor naopak, este sa zvysi ochrana. Kazdopadne auto ktore chodi len do autoumyvarky na ostrom slnku vyzera naozaj zalostne.

A jakou značku vosku používáš? :huh:

Odkaz ke komentáři

A jakou značku vosku používáš? :huh:

Nechavam voskovat u znameho ktory to robi za pomoci elektrickej lesticky. Neviem co konkretne pouziva, ale uz sa tomu venuje nejaky cas a doverujem mu. Osobne som to rucne neorobil, pretoze by som tam zarucene nechal nejake flaky, nemam tolko skusenosti a ani casu.

Odkaz ke komentáři

na tempo pozor ... kamarat ho pouzil a cca po pol roku mu vybehli divne flaky na laku...mozno to bolo vekom tempa nakolko ho kupoval v hypermarkete!!! flaky isli dat dole opakovanym vylestenim... osobne si myslim ze tychto skrabancov sa zbavis tak na dva mesiace a potom su tam zase (voda, dazd, slnko, prach a hlavne par drbnutych spoluobcanov na sidlisku)

Odkaz ke komentáři

na tempo pozor ... kamarat ho pouzil a cca po pol roku mu vybehli divne flaky na laku...mozno to bolo vekom tempa nakolko ho kupoval v hypermarkete!!! flaky isli dat dole opakovanym vylestenim... osobne si myslim ze tychto skrabancov sa zbavis tak na dva mesiace a potom su tam zase (voda, dazd, slnko, prach a hlavne par drbnutych spoluobcanov na sidlisku)

Ono nakonec jsem si všimnul že to má úplně každé auto, ve větší nebo menší míře, ale na těch světlejších barvách to neni prostě tolik vidět. :huh:

Odkaz ke komentáři

Ono nakonec jsem si všimnul že to má úplně každé auto, ve větší nebo menší míře, ale na těch světlejších barvách to neni prostě tolik vidět. :huh:

Je to tak, svetlejsie farby a este k tomu pokial su metalicke tak tam tie mikroskrabance tak nevidno ako na tmavsich odtienoch. S tym uz sa musia majitelia tmavsich farieb zmierit :(.

Odkaz ke komentáři

no já musim přihodit, že ne Coriidě je to vidět na slunci taky. Auto mám 2 měsíce, 4x myté ručně, oplachované Wapem, sušené jelenicí, a stejně jsou šmouhy znát. Ale jsem domluvenej s klukama na myčce, že to v průběhu října přeleští, tak zjistim, jak to bude vypadat a co používají, pak dám vědět.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...