spatnoch Vloženo 10. Březen 2016 Sdílet Vloženo 10. Březen 2016 Zdravím, chtěl bych se pro začátek zeptat, jaký je rozdíl motorů BZD a CDAA. Někde jsem četl, že u CDAA byl problém s rozvody (napínák) a s pístovými kroužky (spotřeba oleje) a u BZD se problémy týkaly pouze rozvodů. S únikem oleje a karbonizací pístních kroužků problém nebyl. Je to tak? Zároveň bych se chtěl zeptat, jaký servis byste udělali ihned po koupi Superba. Koupil jsem Superb 2 před FL, 2008, 1.8tsi, BZD, najeto 158t km. Vždy, když jsem kupoval auto, tak jsem automaticky měnil i rozvody pro jistotu. V Blansku ve Škodovce mi řekli, že rozvody jsou nesmrtelné. Mám v plánu vyměnit komplet všechny filtry, olej, zkontrolovat všechny provozní kapaliny, preventivně udělat i rozvody a vodní pumpu. Udělali byste preventivně i něco dalšího? Jsou obecně u BZB nějaké strašáky, kterým se dá předem s dobrým servisem vyvarovat? Díky moc za zpětnou vazbu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 10. Březen 2016 Sdílet Vloženo 10. Březen 2016 Odkud jsi? Klidne do SZ. To, ze v Topu řekli něco o nesmrtelných rozvodech je blabol.. a je to BZB, ne BZD. udělal bych rozvody (minimálně určitě zkontroloval napínák a popřípadě natažení řetězu. Vodní pumpu zatím neměň. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
passat cc Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 (editace) Hotovo Editováno: 21. leden 2017, autor: passat cc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 24. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2016 Koukni na Octavia Club do sekce Octavia II, Motor 1.8 TSI, tam jsou borci, co se tímto motorem zabývají. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
passat cc Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 (editace) Hotovo Editováno: 21. leden 2017, autor: passat cc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
passat cc Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 před 18 hodinami, Pawouk napsal: Koukni na Octavia Club do sekce Octavia II, Motor 1.8 TSI, tam jsou borci, co se tímto motorem zabývají. ahoj mužeš mi poslat odkaz na ten club Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 http://lmgtfy.com/?q=octavia+club Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
passat cc Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 před 2 minutami, janmatejicek napsal: http://lmgtfy.com/?q=octavia+club kamo jaky maš typ motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rayx Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 (editace) před 11 minutami, passat cc napsal: ahoj mužeš mi poslat odkaz na ten club Tak nevím, seš to Ty nebo ne? Stejný auto, stejnej problém ... http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=10&page=80#entry1652694 Prostě na 230tkm by to chtělo zkouknout rozvody, pánové ve VW asi neznaj ... Editováno: 25. Říjen 2016, autor: rayx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
passat cc Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 (editace) V Tuesday, October 25, 2016 at 12:10, rayx napsal: hotovo Editováno: 21. leden 2017, autor: passat cc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rayx Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 (editace) Myslím, že Tě admini asi brzo zamáznou ... http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=10&page=80#entry1652529 Editováno: 25. Říjen 2016, autor: rayx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
passat cc Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 před 2 minutami, rayx napsal: Myslím, že Tě admini asi brzo zamáznou ... Proč co jsem udělal špatně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rayx Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 Nechci hodnotit, rady jsi dostal, ale stále píšeš to samé dokola. Na dálku Ti takto nikdo neporadí víc, ani tady ani na Octavia clubu viz linky, kde se už taky dotazuješ a pak se tady znovu ptáš na odkaz... Jestli současný VW servis neví, změň je za někoho, kdo tomu aspoň trochu rozumí - na ujetých 230tkm je nutné kouknout u těhle motorů na rozvody ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
passat cc Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 (editace) Hotovo Editováno: 21. leden 2017, autor: passat cc 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 ale jako s čím? Co světobornýho čekáš, že se tady dozvíš? Že napíšeš, že se ti klepe studený motor a někdo ti hned napíše, co přesně to dělá a co musíš vyměnit, nejlíp ještě s návodem a odkazy na díly? Tady není věštírna... Jakou máš vůbec převodovku? Dělá to za jízdy nebo na místě? V jakém stavu je řetěz a napínák? Byl vůz v autorizovaném servisu nebo u nějakého autobastlíře, co to plácá doma na koleni? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 25. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2016 passat cc - děláš si z nás legraci? Stejný nick, stejný datum registrace na obou forech, stejné dotazy a ty děláš, že je to někdo jiný? A ještě jedna věc - přímo předcházející příspěvek se nikdy necituje - pravidla fora to nepovolují. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.