Přejít na obsah

Servo do leva hučí

Rajný T.

Doporučené příspěvky

Mám 1.6TDI, elektrické servo. Když točím volantem doleva, tak při tom pohybu otáčení volantu do leva je slyšet servo. Jakoby slabé hučení. Začnu otáčet doprava a zvuk není. Za jízdy není slyšet ani na jednu stranu. Při popojíždění např. po parkovišti do 5km/h když zkouším ostře zatáčet hodně doleva, pak hodně doprava, opět je slyšet jen do leva.

Samozřejmě vždy je nejvíce slyšet při otáčení na místě.

Přijde mi, že silnější zvuky jsou ráno, když je auto studené, méně slyšet potom po např. 50km.. ale to je už možná můj dojem.

Myslíte, že je to skutečně servo, je to běžné? Nebo dá se s tím něco udělat, nějak tomu pomoci? Na diagnostice žádná závada.

Moc díky za jakékoliv připomínky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to nevím, myslím, že tak rok a půl zpět. Je to 2011 a kupoval jsem před 2 lety, takže tenkrát tak nějak pár měsíců po zakoupení. On ten zvuk se špatně popisuje. Je to takový slabý hučení, ale je to prostě vždy jen při točení volantu doleva a to po celou dobu co tím volantem točím. Není to pískání, vrzání, bouchání, prostě takovej slabý hučení. když je zaplé radio, tak to kolikrát ani neslyším. ale štvě mě to. šlo mi to, jestli nemůže být něco na řízení, na servu, atd.

A geometrie myslíš pomůže? Teď sem měnil ze zimních pneu a nijak se zvláštně nesjíždí, což se mi jednou stalo u Octavie II a pak mi samozřejmě geometrie pomohla

Moc díky!

Odkaz ke komentáři

Ale mě to ten zvuk nedělá až když zatočím úplně doleva, jakoby nadoraz.

Dělá to i když jsou kola rovně. Když netočím volantem je servo bez zvuku. Když pootočím volantem doleva, řekněme 1x o celou otočku volantu a budu točit na místě a pomalu tak to točení volantem je doprovázeno zvukem od serva. Přestanu točit, přestane zvuk. A to nemám ještě ani kola otočené nadoraz.

Předpokládám, že kdyby to byl ten limit rejdu, tak by to dělalo někde ke "konci" rejdu, ale když to dělá kdykoliv od rovných kol až do úplného zatočení doleva?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...