Marek(Octavia) Vloženo 15. Květen 2016 Sdílet Vloženo 15. Květen 2016 Zdravim, mam novu Octaviu v bielej metalize ma 7 mesiacov. Počas umyvania som si vsimol nedokonalosti lakovanych casti, bublina a prachove zrnka v laku. Jedna je na dverach z vonkajsej strany dveri, kde je už bublina a určite tam bude časom hrdza. A ostatne su viditelne z vnutorných časti dveri a prahov. Mal som predtym jednotkovu octaviu a tam nič take nebolo, lakovanie bolo bezchybne preto nerozumiem prečo tato nova z roku 2015 ma bublinu na dverach a este aj kopec prachovych zrniek zaliatych v laku. Tu bublinu budu opravovat vramci zaruky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 15. Květen 2016 Sdílet Vloženo 15. Květen 2016 To auto je nové? máš na lak 3 roky záruku, tak v klidu reklamace Jenže nejhorší je, že kvůli prachu pod lakem (což se může stát, bohužel se nelakuje ve 100% sterilním prostředí ) ti zbrousí i základ s pozinkem.. Asi bych to neřešil.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Midaaa Vloženo 21. Květen 2018 Sdílet Vloženo 21. Květen 2018 Ahoj všem, nechtěl jsem zakládat nové téma, tak svůj příspěvěk přidám sem,také se jedná o lak... Před měsícem jsem koupil stříbrnou Octavii 3 liftback, rok 2013, jedna z prvních co sjela z pásu :-) Při umývání jsem si všiml bublin kolem rámu zadních pravých dveří, ve spodní části u gumy. Pak je i bublina o kus dál na rámu. Zatím se mi nechce do toho rýpat, ale neumím si představit že by auto takto po 5ti letech kvetlo Co si myslíte že to je?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
qwertyx64 Vloženo 21. Květen 2018 Sdílet Vloženo 21. Květen 2018 Najdi niekoho kto ma merac hrubky laku a zisti ci nebolo prestreknute. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Midaaa Vloženo 6. Březen 2019 Sdílet Vloženo 6. Březen 2019 Ahoj, informace jak to celé dopadlo… Pro připomenutí, auto jsem koupil v dubnu 2018. Předchozí majitel v zimě 2017 prah pod zadními pravými dveřmi nechal opravovat protože se na laku objevila bubliny. S opravou byl v servise, kam ho poslali ze škoda servisu, protože samotný servis neměl lakovnu. Že to po několika měsících takto popraskalo si nedovede vysvětlit, ale pří stříkali jen spodní prah a měl tam auto jeden den. To mi přijde divné, že by to stihli za jeden den… Jak to vypadalo je na obrázku č.P1000565 , je na něm vidět i popraskaný lak zepředu na spodním prahu. V červenci 2018 jsem byl s autem v skoda servise, abych se jich zeptal na názor. V servise mně změřily tloušťku laku s výsledkem, že auto bylo celé přestříkané. Kontaktoval jsem předchozího majitele (první majitel) a ten se dušoval, že auto nikdy nebylo havarované a on ho přestříkávat nenechával. Na autě byla provedena akorát ta oprava, kterou jsem psal výše. Měření laku je na dalších 7mi obrázcích. Myslíte si že s takovou tloušťou laku mohlo auto vyjet z výrobní linky? Nakonec jsem v říjnu 2018 nechal popraskaný lak ve škoda servise opravit na svoje náklady. Pod bublinama se ukrývala rez a lem na kterém je nasazená guma která doléhá na zadní pravé dveře vypadal takto. Ani v servise nechápali že je to tak shnilé, ale říkali že ten prah nevypadá na to že by byl promáčklý a nebo bouraný. Na posledních 4 obrázcích je vyfoceno jak to vypadalo v servise po oddělání gumy. Nevím proč to tak začalo rezavět, ale zrovna jsem si nechal vystříkat dutiny aby byl plech nakonzervovaný i z druhé strany. Opravily to pěkně, prah stříkly od předního kola až po zadní kolo pod tu průhlednou nálepku, není poznat nikde přechod. Celá oprava vyšla na 8500 Kč, což se mi v autorizovaném servise nezdá tak drahé. Auto jsem měl na opravě 14 dní, ale od začátku jsem jim říkal, že na to nespěchám, ať nechají lepidlo (kyt) pěkně vytvrdnout a po nastříkání aby to nechali odvětrat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marian.marcin Vloženo 6. Březen 2019 Sdílet Vloženo 6. Březen 2019 Tie nemerané hodnoty sú príliš vysoké podľa mňa to bolo lakované celé a tá hrdza to je na tak mladé auto fakt divná vec.Predchádzajúci majiteľ asi niečo tají. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 30. Březen 2019 Sdílet Vloženo 30. Březen 2019 Origo lak ma poloviční hodnotu. V miste na prahu viz.foto 2 má být cca 60-100 mikronu maximálně. Prověřovat, prověřovat a zase prověřovat. Když tomu nerozumíš, máš strčit někomu znalému pár stovek ať ti auto projde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.