Publikováno Září 12, 20159 r Ahoj, žádám o rychlou radu. Víte někdo (jistojistě) jaký přesně olej do DSG pro Škoda Superb 2, 3.6 FSI, r.v. 2011? Mám na mysli číslo originálního oleje...
Září 12, 20159 r Autor Paráda, díky. Nemáš tušení, kam patří G052529A2? Upraveno Září 12, 20159 r od camron
Září 12, 20159 r hele nevím, já nejsem zastánce DSG,tak se o to více nezajímám. jenom vím, že tamten olej se leje do 3.6 DSG převodovky. stačí googlit, prej do 7 stupnového http://www.audipartsdirect.co.uk/product/Genuine_Audi_7_Speed_Dual_Clutch_Gearbox_Oil_1L_G052529A2_G052529A2 Upraveno Září 12, 20159 r od kokta7
Září 27, 20159 r Zdravim, chci se zeptat zda tento olej je original pro skoda vw? Co jsem nasel na netu baleni, tak jsou jine, barevna loga i jina grafika...zas si rikam, kdyby to byl nejaky padelek,tak tezko by udelali uplne jiny prebal. Vim , ze prebalu je vic druhu tak se ptam tady znalejsich?? Nerad bych koupil nejakej sunt. Dekuju Upraveno Září 27, 20159 r od xavier
Září 27, 20159 r áno posledné dva tri mesiace už je tento obal , to isté má aj olej haldex - tiež iný grafika ako pôvodne .. je to ok
Červen 23, 20169 r Ahoj, mám Superb II 2.0TDI, najeto 98 000 a auto mam par dni ze Svycarska. Chci se zeptat, zdali v origo Skoda servisu delaji vymenu oleje v dsg jen vypustenim/napustenim anebo delaji i pruplach? Jedna se mi o to, jestli se vyplati zaplatit tu vymenu i s proplachem (cca 7000 kč/3hod) anebo si to muzu klidne udelat sam a material nakoupim origo oleje/filtry. Jsem dle meho mineni zrucny, tudiz jak jsem se dival co vsechno obnasi vymena oleje/filtru v DSG tak mi to prijde velice jednoduche a tudiz kdyz si to udelam sam, tak vim presne jak dlouho to necham odkapat atd... Spise se mi jedna o to, jestli ta vymena i s tim proplachem skrz ten pristroj je lepsi a tudiz se oplati priplatit si nebo ne a staci jen vypustit/napustit. Díky
Červen 23, 20169 r tak vymena oleje v dsg zrovna teda uplne jednoducha neni at uz teplotou prevodovky pri ktere se musi deal tak postupen razeni a odkapavani oleje pro urceni spravneho mnozstvi. V servise meni olej bez proplachu. Samozrejme je mozna lepsi to udelat s nim, ale zalezi jaky maji ten prostroj a vetsinou hjo nikdo nema kvuli investici a jeji dlouhe navratnosti. Upraveno Červen 23, 20169 r od jirka pribyl
Červen 23, 20169 r proplachy se u DSG nedělají a nejsou doporučeny.pokud máš přípravek a víš jak na to,udělej si to sám.Není to jen vylít a nalít.V Elze najdeš příručku,při jaké teplotě se vypouští,co se dělá po nalití atd.
Červen 23, 20169 r Ok, díky pánové, tak ten proplach radsi nechavat delat nebudu, at to prevodovce jeste vice neuskodi a vymenim to dle navodu v ELSE. Dival jsem se odkud se da stahnout a hodne odkazu je jiz nefunkcnich
Červen 23, 20169 r Jj objednam pripravek anebo se to da i vrchem co jsem se dival...sice to bude trvat dele, ale nevidel bych v tom nejaky problem, jestli to je spodem nebo vrchem...
Červen 23, 20169 r načo ti ten prípravok bude? ..veď výmena v servise nestojí majland ...niekedy nechápem toto zmýšlanie
Červen 23, 20169 r Ono vetsinu veci co jsem si na aute delal, je vzdy na mnohem lepsi urovni nez v servisech. Ono pokud neni clovek totalni lempl, tak ho i takovy veci bavi, neco se nauci, neco usetri a hlavne presne vim, jak na tom ten dil/vymena je. Neni to ten styl, ze to vypustim, hlavni proud vytece a hned zaviram a plnim. Proste to necham klidne 5-10min kapat, nikam nespecham, mezi tim zkontroluju jine veci. Takze tady neni hlavni duvod uspora penez, to je az bonus k tomu vsemu, ale hlavne se necemu priucit,poznat a ver, ze hobby opravar je leckdy kvalitnejsi a precinejsi, nez menici v origo servisech :D
Červen 23, 20169 r tiež nevidím dôvod ak za výmenu účtujú max 1NH tak to nemá význam ... preplach je sprostosť v 60tkm intervale s toho vyteká krásny čistý olej , navyše to má aj filter ... zase také zložitosti okolo toho nie sú , proste vypustiť , naplniť 5-5,5L , zohriat na 30st , prekvaltovat a nechat vytiect prebytok ...
Červen 26, 20169 r Tak kdyz ma clovek moznost si to vymenit a umi, tak proc ne. Ja si prave myslim, ze proc to nechavat menit v origo servisu, kdyz clovek muze dat do mnohem lepsich servisu, nez jsou origo. Pokud ma clovek zaruku, tak je to jasne, ale zase mi prijde uplna kravina servisovat auto v origo servisu po zarucni dobe...
Listopad 3, 20168 r Aky olej do DSG? Nenašiel som tu temu s touto otazkou. Mam Superb II 2.0cr 103kw DSG. Čaká ma vymena oleja. Zistil som že do mojho Supa potrebujem 7,2l oleja. Taktiež viem že olej ma byť G05 218 2A2. A teraz otazka nad ktorou si lamem hlavu. Kupit jedine original Skoda olej?? Kde je cena za liter oleja 25€ (7l -175€) Alebo som našiel tu istu normu od Febi kde je cena za liter 14€ (7l-98€) Pokazim vobec niečo ked tam nedam original ale ineho výrobcu?? Predsa tam je rozdiel 100€ pri vymene a to nieje malo.
Listopad 3, 20168 r Ahoj, každý ti doporučí originál - a já také. Dá se sehnat kolem 500,-/litr. Na výměnu je potřeba 5,5 litru - takže koupit 6litrů. 7,2 je komplet náplň převodovky, kterou ale nevypustíš při klasické výměně. Ještě se dá sehnat i Castrol cca 250,-Kč/litr, ale ber to tak, že to měníš jednou za 60.000km - za jak dlouho to najedeš ? 2-3 roky ? ... nevyplatí se šetřit, zvlášť když má auto něco najeto ...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.