camron Vloženo 12. Září 2015 Sdílet Vloženo 12. Září 2015 Ahoj, žádám o rychlou radu. Víte někdo (jistojistě) jaký přesně olej do DSG pro Škoda Superb 2, 3.6 FSI, r.v. 2011? Mám na mysli číslo originálního oleje... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 12. Září 2015 Sdílet Vloženo 12. Září 2015 G 052182A2 - 6KS filter: 02e305051c Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camron Vloženo 12. Září 2015 Autor Sdílet Vloženo 12. Září 2015 (editace) Paráda, díky. Nemáš tušení, kam patří G052529A2? Editováno: 12. Září 2015, autor: camron Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 12. Září 2015 Sdílet Vloženo 12. Září 2015 ???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camron Vloženo 12. Září 2015 Autor Sdílet Vloženo 12. Září 2015 Jestli nevíš, do jaké převodovky potom patří olej číslo G052529A2? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 12. Září 2015 Sdílet Vloženo 12. Září 2015 (editace) hele nevím, já nejsem zastánce DSG,tak se o to více nezajímám. jenom vím, že tamten olej se leje do 3.6 DSG převodovky. stačí googlit, prej do 7 stupnového http://www.audipartsdirect.co.uk/product/Genuine_Audi_7_Speed_Dual_Clutch_Gearbox_Oil_1L_G052529A2_G052529A2 Editováno: 12. Září 2015, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 12. Září 2015 Sdílet Vloženo 12. Září 2015 tej 182 stačí v pohode 5L podľa návodu my to zatiaľ vždy sedelo presne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 14. Září 2015 Sdílet Vloženo 14. Září 2015 dajme radšej 5,5l 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 14. Září 2015 Sdílet Vloženo 14. Září 2015 Milan nebuď zlý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 16. Září 2015 Sdílet Vloženo 16. Září 2015 to by som si tady nikdy nedovolil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xavier Vloženo 27. Září 2015 Sdílet Vloženo 27. Září 2015 (editace) Zdravim, chci se zeptat zda tento olej je original pro skoda vw? Co jsem nasel na netu baleni, tak jsou jine, barevna loga i jina grafika...zas si rikam, kdyby to byl nejaky padelek,tak tezko by udelali uplne jiny prebal. Vim , ze prebalu je vic druhu tak se ptam tady znalejsich?? Nerad bych koupil nejakej sunt. Dekuju Editováno: 27. Září 2015, autor: xavier Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 27. Září 2015 Sdílet Vloženo 27. Září 2015 áno posledné dva tri mesiace už je tento obal , to isté má aj olej haldex - tiež iný grafika ako pôvodne .. je to ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xavier Vloženo 27. Září 2015 Sdílet Vloženo 27. Září 2015 Super, to jsem potreboval slyset. Dekuju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 23. Červen 2016 Sdílet Vloženo 23. Červen 2016 Ahoj, mám Superb II 2.0TDI, najeto 98 000 a auto mam par dni ze Svycarska. Chci se zeptat, zdali v origo Skoda servisu delaji vymenu oleje v dsg jen vypustenim/napustenim anebo delaji i pruplach? Jedna se mi o to, jestli se vyplati zaplatit tu vymenu i s proplachem (cca 7000 kč/3hod) anebo si to muzu klidne udelat sam a material nakoupim origo oleje/filtry. Jsem dle meho mineni zrucny, tudiz jak jsem se dival co vsechno obnasi vymena oleje/filtru v DSG tak mi to prijde velice jednoduche a tudiz kdyz si to udelam sam, tak vim presne jak dlouho to necham odkapat atd... Spise se mi jedna o to, jestli ta vymena i s tim proplachem skrz ten pristroj je lepsi a tudiz se oplati priplatit si nebo ne a staci jen vypustit/napustit. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka pribyl Vloženo 23. Červen 2016 Sdílet Vloženo 23. Červen 2016 (editace) tak vymena oleje v dsg zrovna teda uplne jednoducha neni at uz teplotou prevodovky pri ktere se musi deal tak postupen razeni a odkapavani oleje pro urceni spravneho mnozstvi. V servise meni olej bez proplachu. Samozrejme je mozna lepsi to udelat s nim, ale zalezi jaky maji ten prostroj a vetsinou hjo nikdo nema kvuli investici a jeji dlouhe navratnosti. Editováno: 23. Červen 2016, autor: jirka pribyl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 23. Červen 2016 Sdílet Vloženo 23. Červen 2016 proplachy se u DSG nedělají a nejsou doporučeny.pokud máš přípravek a víš jak na to,udělej si to sám.Není to jen vylít a nalít.V Elze najdeš příručku,při jaké teplotě se vypouští,co se dělá po nalití atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 23. Červen 2016 Sdílet Vloženo 23. Červen 2016 Ok, díky pánové, tak ten proplach radsi nechavat delat nebudu, at to prevodovce jeste vice neuskodi a vymenim to dle navodu v ELSE. Dival jsem se odkud se da stahnout a hodne odkazu je jiz nefunkcnich Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 23. Červen 2016 Sdílet Vloženo 23. Červen 2016 Hlavně mít přípravek,jinak nevím,jak to tam spodem naleješ :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 23. Červen 2016 Sdílet Vloženo 23. Červen 2016 Jj objednam pripravek anebo se to da i vrchem co jsem se dival...sice to bude trvat dele, ale nevidel bych v tom nejaky problem, jestli to je spodem nebo vrchem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 23. Červen 2016 Sdílet Vloženo 23. Červen 2016 načo ti ten prípravok bude? ..veď výmena v servise nestojí majland ...niekedy nechápem toto zmýšlanie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 23. Červen 2016 Sdílet Vloženo 23. Červen 2016 Ono vetsinu veci co jsem si na aute delal, je vzdy na mnohem lepsi urovni nez v servisech. Ono pokud neni clovek totalni lempl, tak ho i takovy veci bavi, neco se nauci, neco usetri a hlavne presne vim, jak na tom ten dil/vymena je. Neni to ten styl, ze to vypustim, hlavni proud vytece a hned zaviram a plnim. Proste to necham klidne 5-10min kapat, nikam nespecham, mezi tim zkontroluju jine veci. Takze tady neni hlavni duvod uspora penez, to je az bonus k tomu vsemu, ale hlavne se necemu priucit,poznat a ver, ze hobby opravar je leckdy kvalitnejsi a precinejsi, nez menici v origo servisech :D 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 23. Červen 2016 Sdílet Vloženo 23. Červen 2016 tiež nevidím dôvod ak za výmenu účtujú max 1NH tak to nemá význam ... preplach je sprostosť v 60tkm intervale s toho vyteká krásny čistý olej , navyše to má aj filter ... zase také zložitosti okolo toho nie sú , proste vypustiť , naplniť 5-5,5L , zohriat na 30st , prekvaltovat a nechat vytiect prebytok ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 26. Červen 2016 Sdílet Vloženo 26. Červen 2016 Tak kdyz ma clovek moznost si to vymenit a umi, tak proc ne. Ja si prave myslim, ze proc to nechavat menit v origo servisu, kdyz clovek muze dat do mnohem lepsich servisu, nez jsou origo. Pokud ma clovek zaruku, tak je to jasne, ale zase mi prijde uplna kravina servisovat auto v origo servisu po zarucni dobe... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Vloženo 3. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2016 Aky olej do DSG? Nenašiel som tu temu s touto otazkou. Mam Superb II 2.0cr 103kw DSG. Čaká ma vymena oleja. Zistil som že do mojho Supa potrebujem 7,2l oleja. Taktiež viem že olej ma byť G05 218 2A2. A teraz otazka nad ktorou si lamem hlavu. Kupit jedine original Skoda olej?? Kde je cena za liter oleja 25€ (7l -175€) Alebo som našiel tu istu normu od Febi kde je cena za liter 14€ (7l-98€) Pokazim vobec niečo ked tam nedam original ale ineho výrobcu?? Predsa tam je rozdiel 100€ pri vymene a to nieje malo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 3. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2016 Ahoj, každý ti doporučí originál - a já také. Dá se sehnat kolem 500,-/litr. Na výměnu je potřeba 5,5 litru - takže koupit 6litrů. 7,2 je komplet náplň převodovky, kterou ale nevypustíš při klasické výměně. Ještě se dá sehnat i Castrol cca 250,-Kč/litr, ale ber to tak, že to měníš jednou za 60.000km - za jak dlouho to najedeš ? 2-3 roky ? ... nevyplatí se šetřit, zvlášť když má auto něco najeto ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.