mandido Vloženo 6. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2016 Zdravím, cca před měsícem jsem začal pozorovat vibrace motoru v zátěži. Projev stejný na všechny převodové stupně a vždy kolem 2500 ot./min. Vibrace byly opravdu výrazné, až jsem se bál. Po chvíli bádání a laborování jsem našel příčinu - vzduchový filtr. Obvykle měním vzduchový filtr po 15 000 km, ale minule jsem na to zapomněl a zůstal tam cca 25 000 km. Okometricky ucpaný nebyl, jen trochu zašedlý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elback Vloženo 9. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2016 zaujimave, ja som menil pri 40tis, ale ziadne problemy som nepocitoval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mandido Vloženo 12. Srpen 2016 Autor Sdílet Vloženo 12. Srpen 2016 Tohle se mi stalo poprvé, ale byl to filtr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mandido Vloženo 4. Listopad 2016 Autor Sdílet Vloženo 4. Listopad 2016 Nebudu zakládat nové téma, ale opět problém s vibracemi. Předem prosím o radu, protože si s tím vážně nevím rady. Postupem času narůstají vibrace citelné hlavně ve volantu, nejedná se o silné vibrace, spíše brnění. Na volnoběh vše ok, pokud stojím na spojce a přidávám plyn přichází vibrace ve vlnách cca po 500 ot./min - možná je to normální, nevím. Ale při jízdě cítím brnění volantu stále a rozpojení spojky tomu lehce pomůže. Nicméně při akceleraci narůstá intenzita s otáčkami a nad 2500 ot./min. to má vlastnosti podobné špatně vyváženému kolu. Držet volant je poměrně nepříjemné, ve zbytku auta to cítit není. Mám 2x měněná všechna ložiska v převodovce a diferenciálu. Na motoru zkontrolovány svíčky, cívky a okometricky rozvody a "házivost" napínací kladky. Kola to nejsou, přední brzdy vypadají dobře. Auto jede výborně, jde za plynem a je živé. Napadají mě věci jako poškozené homokineťáky kvůli několikanásobné demontáži, špatně poskládaná převodovka, poškozené/opotřebené uložení motoru a převodovky. Dále mě napadá poškození kluzných ložisek klikové a vačkové hřídele atd. Nemá někdo podobné zkušenosti? Nerad bych jen tak preventivně repasoval např. poloosy... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 5. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2016 A když pojedes z kopce rekneme 100km/h a das tam neutral, tak to dela co? Vibrace tam jsou nebo vymizí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mandido Vloženo 5. Listopad 2016 Autor Sdílet Vloženo 5. Listopad 2016 (editace) Tuhle situaci jsem zkoušel v různých režimech - když brzdím motorem jsou vibrace nejsilnější. Když to nechám volně zrychlovat se zařazenou vyšší rychlostí, tak intenzita roste stejně s otáčkami. Když to pustím na neutrál, případně jen s rozpojenou spojkou, tak jsou vibrace znatelně lepší, ale stejně je tam cítit takové jemné kopání o relativně nízké frekvenci. Vzhledem k absenci hluku snad mohu vyloučit diferenciál. Zatím se soustředím na poloosy a uložení motoru, protože s těmito částmi bylo vícekrát manipulováno a domnívám se, že za pomoci rázového utahováku a kladiva. Vibrace volantu při akceleraci bych přirovnal k podtáčenému třiválcovému TDI ve Fabii. Editováno: 5. Listopad 2016, autor: mandido Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mandido Vloženo 16. Listopad 2016 Autor Sdílet Vloženo 16. Listopad 2016 Tak mám v autě konstrukčně nepovedený silentblok na straně převodovky. Informace se dá najít ve škodováckém seznamu známých problémů, dle popisu by měl silentblok špatně fungovat při zatáčení, tj. "přenosu" hmotnosti motoru a převodovky. Mé zhoršení problému pravděpodobně způsobila opakovaná manipulace s tím silentblokem. Nevím, jestli má inovovaný díl nové katalogové číslo, nebo sdílí stejné s tím problematickým. Zatím měnit nebudu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.