Rypicong Vloženo 22. Září 2016 Sdílet Vloženo 22. Září 2016 Zdravím, Možná už moc toho Rapida zkoumám, ale teď jsem si všiml jednoho pazvuku. Kupodivu jsem si ho všiml poté, co jsem v boxu umyl auto wapkou a hodně jsem stříkal na kola. Prostě nyní mám pocit, že to kdysi nedělalo a nyní jo. Při cca 50km rychlosti je to slyšet nejvíce, zvuk podobný jako dělá pomalu se otáčející elektromotor, nebo setrvačník. Jde to od levého kola. Je Je jedno jestli mám kvalt nebo ne. S kvaltem samozřejmě se přidá motor Zvuk je to nepatrný, nic šíleného... Dělá to i vám ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaxx Vloženo 22. Září 2016 Sdílet Vloženo 22. Září 2016 A to Ti vrčí trvale? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 22. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2016 jenom od cca 50 - 70 km/h Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sněhurka Vloženo 22. Září 2016 Sdílet Vloženo 22. Září 2016 Třeba to není kolo. Něco podobného jsem měl na jiném autě. Tlak vody my oderval zavěšení zástěrky a ta při rychlejší jízdě začala vibrovat. Taky jsem hledal co je s kolem, než jsem na to přišel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaxx Vloženo 22. Září 2016 Sdílet Vloženo 22. Září 2016 Mě občas zvuk jako trolejbus vydávají přední brzdy, jak při brzdění, tak i překvapivě dlouhou dobu po úplném uvolnění brzdového pedálu. Zřejmě než se zcela vymezí destičky od kotouče. Zvuk je to fakt divný, přibližně jako by byla v ložisku vymlácená rýha. Dělá mi to třeba celou jízdu (při každém brždění) a pak to zas týden neuslyším. Někdy jsem to i spojoval s mytím wapkou - že by se nějaké mini kamínky tlakem dostaly mezi destičky a kotouč a pak nějakou dobu trvalo, než se odbrousí nebo dostanou pryč (což je ale jen jakási domněnka). Ale to by jsi popsal jinak, tohle bude něco jiného. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 22. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2016 teď jsem jel sledoval jsem to lépe, pokud je dobrý asfalt který nedělá hluk, je to slyšet i při 90km/h a je to zvuk podobný tomu, jako když člověk jede v autobusu Karosa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 22. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2016 i jsem to nahrál, od 2 sec je to slyšet ( je lepší to pustit na nic moc reprákách a né ve sluchátkách, tam to zanikne ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaxx Vloženo 23. Září 2016 Sdílet Vloženo 23. Září 2016 Čoveče, já to z toho videa moc dobře neslyším. Vypadá to jako proudění vzduchu přes něco. Ještě mě napadá, zkoušel jsi vypnout klimu? Jde Ti to sice z levé strany, ale... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 23. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 23. Září 2016 no, záleží z čeho pouštíš zvuk. Ve sluchátkách který jsou víc do basů, to není slyšet vůbec. od 2 sec je slyšet, jak nastoupí zvuk jako když brzdí Karosa motorem, ale nic zaplého nebylo, motor na volnoběh, žádný brzdy, jenom auto samovolně zpomalovalo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaxx Vloženo 23. Září 2016 Sdílet Vloženo 23. Září 2016 Já ten zvuk slyším, ale netuším od čeho by to ho mohlo být (jde těžko rozlišit). Třeba to trefil SNĚHURKA... nezkoumal jsi, jestli se Ti někde něco nedotýká, o něco co se točí? Bude to mít zřejmě souvislost s kolem a spol, protože zvuk je přímo úměrný otáčkám kol (jestli to slyším správně). Možná bude ten zvuk slyšet i při točení kolem rukou s autem na zvedáku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
38501 Vloženo 30. Září 2016 Sdílet Vloženo 30. Září 2016 JJ. Ten zvuk od kola dobře znám. Jen nevím co to může dělat. Vadné ložisko se projevuje jinak. Při prudkém kývání je na levém kole cítit nepatrná vůle, ale čert ví, jestli je to od ložiska. Mám najeto teprve 9 tis., tak mám ještě dost času na řešení. Ale přesně jak říkáš 50-70 km/hod. na hladké vozovce je to nejlépe slyšitelné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 30. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 30. Září 2016 možná jsem našel příčinu, jak psal Sněhurka že to má od plácačky, tak jí mám také uvolněnou, musím sehnat ten špunt nebo aspoň kousek oboustranky a přichytit, pak uvidím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 2. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 2. Říjen 2016 tak, jelikož mi u plácačky odpadl ten plastovej čudlík, který jen tak neseženu, tak jsem dal plácačku pryč a dělá to stále Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaxx Vloženo 2. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2016 Pro Rypicong: Tak o víkendu se naskytly optimální podmínky jak tu popisujete, zkusil jsem, a dělá mi to taky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 2. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 2. Říjen 2016 ještě jsem zkoušel brouzdat na netu jestli to není ložisko. Kolem 65-70km to je nejvíce slyšet a i si toho všimla přítelkyně, která po dlouhý době řídila a to je technický a pazvukový antitalent. Zkoušel jsem v tý rychlosti kvrdlat volantem a přijde mi, že když zatočím doleva, zvuk nepatrně zesílí, takže asi ložisko. Gumy a ani brzdy to nejsou. Gumy to nezačnou dělat ze dne na den a brzdy se nehřejí, vše vypadá cajk a zkoušel jsem několikrát prudce brzdit, kdyby tam byl kamínek nebo něco, vše OK. Akorát mi hlava nebere, že to začalo dělat po umytí wapkou. Ale je fakt, že jsem hodně stříkal na kola, chtěl jsem vyčistit brzdiče... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 4. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2016 Tak si pustte radio a o takovych zvucich nebude vedet :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 11. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 no, tak jsem byl v servisu, se servisním technikem jsme to projel. Vytáhnu rychlost na 55 km/h a začalo hučet, řekl jo, to je ložisko. Bohužel to nejspíš nepůjde opravit na záruku - prý na takovýhle věci to Škodovka moc nedává. Tak mi zjistí, jestli to schválí nebo ne. Platit se mi to moc nechce, jenom to ložisko stojí 3200Kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 11. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 Tak to vypada, ze se to stalo tou wapkou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 11. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 to mi přijde divný, lidi běžně mejou kola wapkou, hlavně by to asi mělo něco vydržet... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaxx Vloženo 11. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 To je od toho mizerného podvozku, který odrovná sám sebe. Řekl bych, že to souvisí jedno s druhým - nestabilní chování, zničené tlumiče, zničená ložiska, nerovnosti přenášené do volantu a kdoví co přijde ještě. Po poslední návštěvě autorizovaného servisu (a víc jak rok dlouhém řešení) nabývám pocitu, že se Škoda snaží ututlat nějaký problém s podvozkem. Nechtějí žádné závady na podvozku řešit v rámci záruky (jak to vymění jednomu, spustí se kolotoč). Ale to by patřilo do jiného vlákna. Wapkou jsi určitě ložisko nezničil. Kolik máš najeto km? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 11. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 42tis, koupeno v červenci 2014 také začínám mít pocit, že ten podvozek je příliš slabej na tak velký auto. Zadek vydrží, ten je z O1, ale předek asi dostává na prdel, i když je tam zase lehký motor, u první Fabie byl těžkej diesel... nevim... Rozhodně, pokud na konci záruky budu kupovat nový auto, tak bude mít bytelnější podvozek, nějaký SUV typu Suzuki S-Cross apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 11. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 A ty máš prodlouženou záruku ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 11. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 jj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaxx Vloženo 11. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 Myslel jsem si, že nemáš moc najeto. Při takovém nájezdu nemůže být po ložisku ani provozem. Je to jednoznačně vada na záruku. Je otázkou, v čem je problém - možná to není chyba celkové koncepce podvozku, ale třeba se jen něco nepovedlo. Každopádně je absurdní, aby v nás to auto vzbuzovalo averzi k normálnímu osobáku, a při příštím nákupu jsme raději kupovali SUV. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 11. Říjen 2016 Autor Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 je to blbost, neřeknu kdybych měl 100tis, ale 40 a 2 roky ? nesmysl. Podle mě spíš ten technik mlel kraviny... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.