Přejít na obsah

Nejspis skrtici klapka

vejbuch

Doporučené příspěvky

NO :( Mě k tomu svítila ještě EPC a ENGINE, hned jsem připojil OBD2 a podíval se co je to za chybu... Podle toho by to měla být klapka. Motor nechtěl jít více jak 2k otáčky :(

Teď je auto na Praze 10 v servisu a uvídíme co a kdy mi řeknou o co jde

Editováno: , autor: vejbuch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V praxi to funguje tak, že Ti pučí na 3 pracovní dny auto které hradí ŠA, ale pokud technik uzná, že závada na vozidle byla způsobena například mnou tak vše včetně odtahu i auta musíš zpětně doplatit :)  Proto jsem raději volil to, že budu jezdit svou Mazdou a domu nás hodil kámoš.

Bojím se, jelikž bydlím kousek od potůčku aby to nebyli hlodavci :)

Odkaz ke komentáři

Tak to stejně není závada způsobenou tebou ale hlodavci. Je to auto, tudíž se musí počítat při výrobě s tím že bude jezdit venku a když jejich kabely nebudou ošetřené a pro hlodavce chutné, tak je samozřejmě okoušou a je to problém koncernu, protože rozkousané kabely a hadičky jsem měl u mé oct II už několikrát, zatím co u jiné značky u které jsem vystřídal dvě auta a stojí hned vedle oct, nikdy nic takové nepotkalo. Náhoda ? Těžko.

Odkaz ke komentáři

No teď jsem volal do servisu a mám zatím toto info.

ŠA zjistilo, že je to škrtící klapka tak se objednala rovnou nová. Jelikož je to záruka mobility tak se to musí řešit promptně a zítra bych si pro něj možná mohl přijet :) tak snad je to doopravdy klapka a zítra již budu jezdit :)

Odkaz ke komentáři

Tak zde posílám souhrn toho jak to probíhalo, pomocí ELM327 jsem věděl, že půjde doopravdy o škrtící klapku (kód: P2101).

5.11.2016 19:00

Auto nechce vytáčet otáčky a má hlasitý vypnutí motoru, škrtící klapka ho netlumí.

5.11.2016 19:15

Voláno na Škoda assitence domluven odtah do servisu i se zapůjčením vozidla, ale pokud technik uzná, že nejde o vadu vozidla vše budu hradit, atuo pujčují na 3 pracovní dny. Přijet mají ve 22:00

5.11.2016 19:45 

Sehnal jsem si vlastní odvoz a nahlásil jsem to do škoda assitence ti zajistili odtah na 21:00

5.11.2016 21:05

Přijela odtahová služba auto naložila a jela si po svém :) Pán byl příjemný a nebyl to nějaký puberťák (pubreťákovi bych auto nedal).

6.11.2016 12:00

Nyní mají auto na diagnostice a řeší se ŠA

7.11.2016 10:00

Zjištěna příčina ve škrtící klapce a objednána nová. Prý bude zítra opraveno a budu si moct přijet. (říkám si, měl jsem si to auto od nich vzít :))

8.11.2016 14:00

Nová škrtící klapka nepřišla bude až zítra ráno.

9.11.2016 11:00 

Auto je opravené můžete přijet. (buhžel jsem mimo prahu)

10.11.2016 10:00

Auto jsem převzal opravené a bylo opraveno v rámci záruky. Doma jsem zjistil, že mám skoro vybitý DO :(

Celková zkušenost? Kdybych nemusel tak dlouho čekat na všechny hovory od ŠA tak by to bylo fajn... Ještě, že mě to nechalo u restaurace :D

Přeji všem aby je podobná situace nepotkala :)

IMG_1562[1].JPG

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...