Přejít na obsah

Startovanie vs. statie na mieste

Návštěvník

Doporučené příspěvky

Zdravim.

Viem, ze je lepsie po starte hned vyrazit a nie nechavat auto na mieste stat, ked je motor studeny.

Mna ale zaujima ak vyrazim a absolvujem len kratku drahu (nejake 3-4km) a nasledne potrebujem nejaky cas, kym otvorim garaz atd.

Za ten cas (motor samozrejme nezohriaty v tychto mrazoch) je lepsie nechat auto bezat pred domom (asi 2-3min) alebo ho vypnut a po otvoreni garaze ho nastartovat (tak som to robil doteraz).

Vdaka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poslednich par tydnu si rano auto startuji tak 10 min pred odjezdem. Vim, ze to neni idealni, ale ten komfort mi za to stoji a nezavisle topeni si do 10 let stareho auta dodelavat nehodlam. :D Prekvapilo me, ze za tech 10 min se nejakym zpusobem castecne zahreje i prevodovka, protoze jde ihned po rozjezdu perfektne radit...

No proste vypinat motor na 2 min a jeste navic po ujeti nekolika kilometru... To mi prijde uplne zbytecne. :)

Odkaz ke komentáři

Tak sem asi zase blbej :) Nějak mi uniká smysl otázky. Koupím diesela,  nastartuju, ujedu 3-4km a před zajetím do garáže budu přemejšlet jestli to mám chcípnout nebo nechat běžet? Nevím no, asi bych radši začal jezdit na kole nebo na koňovi, ten nemá ani motor ani převodovku :) Prosím případný odborníky ať zde vysvětlí proč mám hned po nastartování vyrazit vpřed? Jestli je to opravdu nutný tak si ani tu bundu v garáži nesundám a vrata nechám samozřejmě otevřený.

Odkaz ke komentáři

Jasně, to všechno chápu a znám, ale snad nebudu řešit jestli mám auto chcípnout když dojedu ke garáži, to už je podle mě přehnaný a čím víc techniky se na nás hrne tím víc blbneme a nějak přestáváme používat mozek. Když jedu od rodičů tak to mám 4km, dojedu před garáž, vyndám klíče z kastlíku, vylezu z auta, vyndám bundu čepici a obleču se, jdu odemknout, návrat k autu, jelikož u toho neběhám, tak než nasednu a vjedu do garáže je to spousta času na přemejšlení ale takovýhle pikačoviny teda neřeším :) To samý s tím okamžitým vyjetím ihned po nastartování, lidi neblbněte tolik ;)

Odkaz ke komentáři

V 12/17/2016 at 0:57, tomxass napsal:

Za ten cas (motor samozrejme nezohriaty v tychto mrazoch) je lepsie nechat auto bezat pred domom (asi 2-3min) alebo ho vypnut a po otvoreni garaze ho nastartovat (tak som to robil doteraz).

Zabudol si si zobrat tabletky? Uz len z laickeho hladiska je jasne, ze motor koli 3 minutam nebudem vypinat...preto si ti, co maju moznost, uplne deaktivuju novodobu featuru s nazvom start-stop.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...