Durannn Vloženo 16. Únor 2017 Sdílet Vloženo 16. Únor 2017 (editace) Ahojte všem, předem se omlouvám, jestli zakládám nové téma zbytečně, ale našel jsem staré téma velmi neaktuální a víceméně s lehce rozlišným problémem. Mám F1 - SDi , 2OO2 Combi. Od včerejška mám problém s podsvícením palubovky. (Panel s topením svítí normálně). Jel jsem večer z práce a už mi nesvítila po nastartování. Svítí pouze symboly na palubce (brzdy, žhavení atd). Zvláštní je, že když mám klíček v poloze 0, dám směrovku ať už doleva nebo doprava, palubka se rozsvítí - tím soudím, že zdroj světla na ní fyzicky vadný není. Ale když nastartuji, palubní deska nesvítí v žádné poloze spínače. Auto má (nejspíše) dodělávané autozapínání potkávacích světel, ale to - teď v zimě (při spuštěném topení) začalo nějak blbnout a musel jsem zapínat světla klasicky otočením spínače. Nicméně palubka svítila normálně do včerejška. - Zkusil jsem ještě vypnout motor, znovu nastartovat, několikrát pootočit se spínačem na světla - bez výsledku. - proměřil jsem všechny pojistky ohm-metrem, ty jsou v pořádku. - Vytáhl jsem spínač světel a zkusím se na něj doma podívat ve volné chvíli, ale nějak jsem od pohledu nezjistil, jak se do něj dostat. Nemá někdo podobnou zkušenost a příapdně rado, co všechno vyzkoušet a nebo kde by mohl být zakopán pes ? A proč jede palubovka při vypnutém motoru a zapnutím levé či pravé směrovky a jinak ne ? Díky za každou radu přátelé. Editováno: 16. Únor 2017, autor: Durannn Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Durannn Vloženo 18. Únor 2017 Autor Sdílet Vloženo 18. Únor 2017 Tak už to je vyřešeno. Odzkoušena výměna spínače světel, bez výsledku. Rozebral jsem polubku - levou část, vytáhl relé pro denní svícení, prhřál spoje pájkou a je vše OK. Přidávám fotky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
endru81 Vloženo 19. Červen 2022 Sdílet Vloženo 19. Červen 2022 (editace) Naprosto stejny problem. Jak tam to rele cvaka a hreje tak se vyhrejou nozicky a potom nesepne. Hrozny jak to skodovka vymyslela, no jo auto vyroba 2000, ale na tu dobu az doted zadnej problem 1.9 TDI - rodinny dedictvi - budu ho opecovavat az do veterana - jeste 3 roky :-) Karoserie uplne ok, motor opecovavanej, jenom tyhle bolistky dany starim vozidla. Ja to auto proste miluju :-) Opravil jsem to uplne stejne - normalne vysunout rele - chce to trochu vetsi silu na vyrahnuti. Rozebrani te leve casti palubky je docela porod, pozor jsou tam sroubky kterey to drzej i nad volntem, ten kryt nad volantem se musi vycvaknout. Potom rozebrat to rele a propajet ty nozicky. Je to mechanicka vec, takze tam zadny slozity obvody nejsou, proste se vyhrejou ty spoje na tech nozickach. Projev chyby vypnuta svetla = nesviti denni sviceni + nesviti podsviceni palubky, ledky/ikony v palubce sviti, pojistka 36 vporadku, SPZ osvetleni vporadku zapnuta svetla = svetla sviti + nesviti podsviceni palubky, ledky/ikony v palubce sviti, pojistka 36 vporadku, SPZ osvetleni vporadku Editováno: 19. Červen 2022, autor: endru81 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.