kamiquickie Vloženo 19. Únor 2017 Sdílet Vloženo 19. Únor 2017 Dobrý den, mám Octavii III Combi 1.4 TSI G-Tec zakoupená před 2 měsíci, najeto 2.000 km. Za posledních 1.000 km se mi stalo asi 8 krát, že auto nastartuji, uvolním brzdu, chci přidat plyn a v tom okamžiku motor chcípne. Na displeji se zobrazí informace "Nastartujte motor ručně". Jednou se to stalo dokonce dvakrát za sebou a podařilo se mi odjet až na 3. pokus. Ještě bych dodal že nešlo o startování zcela studeného motoru, motor byl vždy ještě trochu zahřátý předchozí jízdou (typicky např. přijedu k obchodu, zaparkuji, po 30 minutách se vrátím a motor nastartuje a chcípne...) Chci se zeptat, jestli nemáte někdo podobnou zkušenost a případně tip, čím by to mohlo být? Samozřejmě je auto v záruce, takže to budu řešit reklamací, ale podobná zkušenost by mi určitě pomohla... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rembaz Vloženo 25. Březen 2017 Sdílet Vloženo 25. Březen 2017 Nie, za 2 roky sa mi nič podobne nestalo. Vyriešili to v servise? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamiquickie Vloženo 25. Březen 2017 Autor Sdílet Vloženo 25. Březen 2017 V servise mi při telefonické konzultaci sdělili, že takové chování může být způsobeno např. méně kvalitním benzinem... Zkusil jsem proto "vyjet" benzinovou nádrž, natankoval jsem u jiné čerpací stanice a od té doby se problém naštěstí neopakoval. Kdyby to znovu nastalo, budu to řešit servisem (doufám,že to nebude třeba...) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rembaz Vloženo 25. Březen 2017 Sdílet Vloženo 25. Březen 2017 Zaujímavé, čítal som o rovnakom probléme na inom fóre ale bolo to u Fiata. Kde to všetci tankujete? Co to bolo za cerpacku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamiquickie Vloženo 9. Duben 2017 Autor Sdílet Vloženo 9. Duben 2017 (editace) Tak čerpací stanicí to nebylo... Nějakou dobu se problém nevyskytl, myslel jsem že už bude klid, ale tento týden se problém zopakoval 2x, a benzin jsem mezitím natankoval na jiné čerpací stanici... :-/ Vidím to na servis... Editováno: 18. Květen 2017, autor: kamiquickie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamiquickie Vloženo 18. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2017 Aktualizace 18.5.2017: Autorizovaný servis bohužel závadu nenašel, v paměti řídící jednotky žádná informace o chybě nebyla nalezena a během pobytu auta v servise se závada nevyskytla. Nesetkali jste se prosím někdo s podobným problémem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Kovář Vloženo 22. Červen 2017 Sdílet Vloženo 22. Červen 2017 V 18.5.2017 na 12:09, kamiquickie napsal: Aktualizace 18.5.2017: Autorizovaný servis bohužel závadu nenašel, v paměti řídící jednotky žádná informace o chybě nebyla nalezena a během pobytu auta v servise se závada nevyskytla. Nesetkali jste se prosím někdo s podobným problémem? Napiš mně svůj kontakt na email kovv@seznam.cz . Taky se mně to už několikrát stalo. Řešení (spíše vysvětlení) nejde dát přes diskuzi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrtaxi Vloženo 9. Květen 2018 Sdílet Vloženo 9. Květen 2018 Zdravim. Mam asi dost podobný problem. Mam Octavii3 r.v.2017 1,4TSI 81KW G-tec v automatu a od zacatku mam problem se startem. Po 2-3 vterinach zacnou litat otacky, zarachoti v motoru a chcipne. Dela to dokud neproslapnu trosku plyn. Behem jizdy se nic nedeje. Jak jste to prosim vyresil? Diky moc za info. Petr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo91 Vloženo 9. Květen 2018 Sdílet Vloženo 9. Květen 2018 Petrtaxi: Nic neres a bez hned do servisu, kdyz mas zaruku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamiquickie Vloženo 23. Prosinec 2018 Autor Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2018 Po čase jsem se zase začal věnovat tomuto problému. Zjistil jsem, že se týká právě automatů vyrobených v roce 2016 a lze to vyřešit aktualizací softwaru řídící jednotky. Takže v nejbližší době zajedu do servisu přehrát aktualizaci. Třeba to někomu z vás pomůže :-). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yofresh25 Vloženo 18. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2023 Zdravím Vás, stejný problém, na CNG to chcípa, když je motor zahřátý, vypnu jej a pak nastartuju, chcipne to. Ale zaregistroval jsem to jen ted v letních dnech. Prosím, čím to je? A druhá věc, proč motor cuka, když je studený na benzin!!???? Máte pro to vysvětlení??? Diky moc chlapi, pokud tedy téma není mrtvé.. jako přímo hlavní. 😕 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TakCoMuJe Vloženo 25. Července Sdílet Vloženo 25. Července Zdar, vyřešili jste to někdo pls? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.