38501 Vloženo 16. Březen 2017 Sdílet Vloženo 16. Březen 2017 Čus. Možná byste mi mohli pomoct, poradit. Rapid 1.2 TSI 81 kW. Výroba 02/2016. Při rozjíždění jsem sem tam cítil při úplném uvolnění spojkového pedálu takové drobné drcnutí, nebo lupnutí. Jako kdyby se někde na hnané nápravě uvolnilo nějaké pnutí. Vypozoroval jsem, že to dělá jen při prvním rozjezdu po zastavení na delší dobu. Pak už se to při jízdě a zastavování na křižovatkách neopakuje. Jen první rozjezd. Dnes jsem zkusil autem se zařazenou jedničkou zahoupat, jestli někde není cítit nějaká větší vůle, a když jsem auto silněni zatlačil dozadu, tak se ozvala ze zadní části motorového prostoru celkem silná rána. Při normálním houpání je slyšet jen klasické ťukání ozubených kol, ale když víc zatlačím zpět, tak to bouchne. Při tom bouchnutí je cítit to lupnutí jako při prvním rozjezdu. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Nebo … nezkusili byste zahoupat autem jako já, jestli to taky neuslyšíte a písli mi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 16. Březen 2017 Sdílet Vloženo 16. Březen 2017 Ano, dlouhe stani a musi byt dosazena vyssi rychlost, pak se ozve jasne lupnuti/cinknuti. Jedna se o aktivaci/natlakovani/pohotovostni rezim pro jednotku a celkovy modul systemu ABS. Neres, muzes v klidu spat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 16. Březen 2017 Sdílet Vloženo 16. Březen 2017 Zajímavé....Jak dlouhá doba je to dlouhé stání? Přes noc? Občas mi to dělá taky, když couvnu při otáčení z parkovacího místa na ulici. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 16. Březen 2017 Sdílet Vloženo 16. Březen 2017 Nevim jak je to presne specifikovano, ale nejspise takova doba, pri ktere poklesne tlak, ci neco podobneho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. Březen 2017 Sdílet Vloženo 16. Březen 2017 38501 - pokud je to to, co zmínil Lukason (kontrola jednotky ABS/ESC), tak ještě za tmy při tom cvaknutí obvykle viditelně na velmi krátký okamžik pohasnou (probliknou) světla - alespoň tak to má např. OII FL. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
38501 Vloženo 17. Březen 2017 Autor Sdílet Vloženo 17. Březen 2017 Myslím, že to není ono. To lupnutí (drcnutí), cítím v autě. Dělá to vřed i vzad. Prostě když nastoupím do auta, zařadím rychlost a rozjíždím se, tak ve chvíli plného záběru spojky to drcne (jak jsem popisoval, jako když se někde uvolní nějaký pnutí). Když budu vycouvávat, nebo pojedu vpřed přes spojku, tak můžu jet klidně desítky metrů. Lupne to, až když zabere spojka naplno. Během jízdy to nepozoruju. v servise byli hotový hned ... nic necítili a neslyšeli nic neobvyklého. Ještě sem během dneška nahraju to bouchání při houpání autem, aby jste měli představu. Auto má jen 12 tis. km a fakt s ním jezdím v klidu, žádný kokotiny. Jezdím s ním jen já. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
38501 Vloženo 17. Březen 2017 Autor Sdílet Vloženo 17. Březen 2017 Zařazená jednička a houpu autem za kolo dopředu a dozadu. Když se opřu silněji, tak je větší bum. Male tukani je klasika z převodovky. A ty silnější rány ... ? VID_20170317_104323.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.