Červenec 30, 201411 r Autor zatím díky, mrknu na to. Začal jsem vypínat klimatizaci kousek před cílem a zatím žádný smrad...
Srpen 3, 201411 r Ahoj,jenom tk co popisujete, mi trochu pripomelo,mrtvyho zajice pod motorovou jednotkou,nekdy smrdelo mekdy ne a po dukladnym prozkoumani,jsem ho tam nasel na maderu.Asi si tam jemom zdrimnul a uz tam skoncil na dobro.Pak jsem to cely vycistil a byl klid a zadny smradek.Tak treba jsi tam mel taky nejakou zvireci potvoru,ktera ti uz vypadla,protoze normalne bys na Auto ofukovani bez zapnute klimy,mel mit cisty svezi vzduch...
Duben 15, 201510 r Dnes mě to taky potkalo - po vypnutí klimatizace docela hnusný puch z výdechů - přirovnal bych to k močce. Přitom klimatizaci vždy vypínám a o na chvilku zatopím aby vyschla, každopádně to po chvíli zmizí. Někde jsem četl cosi o odtokovém kanálu - že může být ucpaný, ale nenašel jsem nic, co by se tomu podobalo ( http://forum.skodahome.cz/topic/129318-z%C3%A1pach-z-klimatizace/#entry1933530 ). Nevíte někdo, kde jej hledat? Lehce smrdí kabinový filtr. ale ten asi příčinou nebude.
Duben 15, 201510 r Autor já ten odtokový kanál nenašel, od tý doby vždy před dojezdem vypínám klimu a mám od té doby klid...
Duben 15, 201510 r Já to od novýho auta vypínám, před dojezdem na pouštím topení, aby se to vysušilo a stejně smrdí. Je možný, že po zimě tam něco vyrostlo, nebo se někde držela vlhkost. Každopádně zkusím ještě tu dezinfekci.
Duben 16, 201510 r Já tam mám rok a půl nastaveno "Auto", nesahám na to kromě teploty a nic. Dnes jdu na olej, tak nechám i preventivně dezinfikovat.
Duben 19, 201510 r Ahoj, koupil jsem sprej na čištění klimatizace, kde se má celý jeho obsah nastříkat na výparník, možná blbá otázka, ale kde se výparník nachází a jak se k němu nejlépe dostat, lépe řečeno kde to přesně nastříkat, předem díky za odpověď U minulého auta jsem pod předním sklem oddělal pylový filtr a pak už jen stříkal při plně zapnutých ventilátorech a klimě...
Duben 19, 201510 r Jj filtr vim kde je ted jsem ho menil, takze vyparnik je kde vlevo ci vpravo kdyz vyndam filtr ?
Duben 20, 201510 r Pokud se má dezinfekce nanést na výparník, nemůže ta pěna zalést kam nemá? Někde píšou, že se to může aplikovat přes odtok od výparníku. Jaký typ používáte?
Květen 22, 201510 r Autor netuší někdo jakou orientaci má mít kabinový filtr ? Jde vzduch směrem k řidičovi ? Upraveno Květen 22, 201510 r od Rypicong
Červen 4, 201510 r Dnes jsem udělal desinfekci přípravkem SONAX, je to antibakteriální sprej s parfémem. Postaví se za zadní sedačky a nechá vystříkat při zapnuté klimatizaci a za sebe můžu říct, že super, po smradu ani památka ještě auto svěže voní. Včera jsem se mordoval s přípravkem od MOTIPu s hadičkou do vzduchových vstupů a výparníku, ale smrdělo to stejně. Stojí v AutoKELLY 179,-Kč a mě se to vyplatilo. Upraveno Červen 4, 201510 r od Spaceback77
Červen 5, 201510 r Autor za sebe můžu říct, že ten sprej od Sonaxu je jenom částečné řešení. Jenom ti auto ovoní a nějaké bakterie to zabije, ale nejlepší je koupit pěnový čistič a vykydat tím výparník a větrací průduchy...
Červen 5, 201510 r Autor to je divný, mě pomohla hodně, opravdu jsi pořádně zacákal výparník ? já až tak, že to lezlo všude jak v hrnečku vař a myslím, že jsem zrovna kupoval od Auto kelly... Důležitý je, mít opravdu naplno puštěný větrák bez klimatizace poté je samozřejmě důležité vyměnit kabinový filtr - nejlépe uhlíkový
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.