Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím. Vhledem k tomu, že jsem nenašel žádné podobné téma, tak základám nové, snad oprávněně :)

Chci se zeptat, na kompatibilitu tlumičů na můj vůz ŠKoda Fabia 2 1,2 HTP Combi 2012.

Jedná se o tyto zadní s kodem: 6R0512011AN

A tyto přední s kodem: 3r0413031 x 6Q0412141C

Půjdou prosím na můj vůz? Děkuji. RŠ

Vloženo

Koukal jsem do Etky a nic z toho nejde použít. Ideální by bylo zajet do Škoda servisu a nechat si najít správné tlumiče podle VIN. Snad bude ochota... Případně sem zkus dát fotku štítku s PR kódy (štítek je pod podlahou v kufru nebo v servisní knížce).

Vloženo (editace)

Pokud já to vidim dobře, tak je to vpodstaté shodný tlumič. Lépe řečeno zaměnitelný. Škodovka to odděluje, ale po zkouknutí váhových limitů a ochycení je to rozdílné tak minimálně, že ho tam bezproblému můžeš dát. Když je model auta nový, tak se dělají různé druhy a pak se to dle podobnosti omezuje. Kolikrát to i jede z jedné linky továrny a fakticky je to stejné jen se na to razí a tisknou jiná čísla. Zdroj dat: https://tatechnix.cz/vyhledavani?orderby=position&orderway=desc&search_query=163822&submit_search=Hledat

Editováno: , autor: Martinro
  • o 5 týdny později...
  • o 4 měsíce později...
Vloženo

Znamená to, že z tlumiče už unikl plyn který má zklidňovat hladinu oleje.

Funkce tlumiče už tedy bude patrně o něco horší, ale to se projeví hlavně když pojedeš na rozbitý silnici pilu.

Při normální jízdě rozdíl když tlumiče vyměníš patrně nepoznáš. Zajeď někam na test tlumičů a uvidíš jak na tom jsou.

• o 1 rok později...
Vloženo

Zdravím, potřeboval bych vědět jakou funkci má ve spodní části předního tlumiče výustek, návarek který se zasouvá do drážky těhlice a skrz který je pak prostrčen šroub těhlice, který ji sevře. Jde mi o to, že tenhle výustek, návarek je po stranách k tlumiči prichycen jen dvěma bodnutím, moc to tam nedrží  a tak to nemůže mít funkci upevnění tlumiče. Dle mého názoru je to na tlumiči jen proto abychom věděli pod jakým úhlem má být tlumič do těhlice montován a jak hluboko nebo se pletu? Na jednom novým tlumiči mi to zůstalo v ruce, tak proto se ptám.... Díky za vaše názory 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...